Home Sports Τελικός Champions League..χωρίς Brexit
SportsΠοδόσφαιρο

Τελικός Champions League..χωρίς Brexit

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι, ο μεγάλος τελικός του Champions League για τη φετινή σεζόν, με την δεύτερη ξεκάθαρη νίκη του αγγλικού ποδοσφαίρου να είναι γεγονός. Μετά το άκυρο που έριξαν οι ομάδες της Premier League, στην ES,L η πρόκριση των δυο είναι το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό γεγονός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δυο ομάδες διαφορετικά δομημένες, με ένα στόχο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού «ιερού δισκοπότηρου».

 

Σίτι Ζεν

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][gem_image style=”4″ position=”centered” src=”6184″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα θέλει να πάρει το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της ιστορίας της ιστορίας της. Με μια ομάδα και ένα πλάνο που θυμίζει το ξεκίνημα του Καταλανού τεχνικού στην Μπαρτσελόνα και με ξεκάθαρους αγωνιστικούς προσανατολισμούς. Πολλοί θα στρέψουν το βλέμμα τους στον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε τον σταρ της ομάδας όμως υπάρχουν και αυτοί που έχουν δώσει τα πάντα σε αυτή την προσπάθεια. Όπως ας πούμε ο αισθητά αλλαγμένος και βελτιωμένος, Ιλκάι Γκουντογκάν με κομβικό ρόλο σε πολλά μεγάλα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Αν ένα πράγμα χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή είναι ο ξεκάθαρος αγωνιστικό προσανατολισμός που έχει, στοιχείο του προπονητή της και της όλης πορείας του σε όσες ομάδες έχει βρεθεί. Ποιος δε θα συντονιστεί να δει τον τελικό για τους Φιλ Φόντεν και Μπερνάντο Σίλβα, οι οποίοι είναι συγκλονιστικοί τη φετινή σεζόν kαι φυσικά από τους κορυφαίους, στη φετινή πρωταθληματική σεζόν των πολιτών του Μάντσεστερ. Η επιστροφή τους στο θρόνο της Premier League ήρθε με τον πλέον δίκαιο τρόπο για μια ομάδα η οποία δεν άφησε περιθώριο για οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Ένας τελικός ο οποίος είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γκουαρντιόλα να σπάσει την κατάρα στη μετά Μπαρτσελόνα εποχή και να πάρει το μεγάλο τρόπαιο.

Γκάμπριελ Ζέσους, Ραχίμ Στέρλινγκ, Φεράν Τόρες, Ριάντ Μαχρέζ και ο εμβληματικός Φερναντίνιο θα δώσουν το στίγμα τους και θα βγουν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεχωριστό σημείο αναφοράς είναι η παρουσία του Σέρχιο Αγκουέρο, με τον 32χρονο εμβληματικό πρώτο σκόρερ της ιστορίας της Σίτι φορ να θέλει προσθέσει και αυτό το τρόπαιο στη συλλογή του.

 

Τσέλσι..για κούπα

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][gem_image style=”4″ position=”centered” src=”6182″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Σε αυτή τη σπουδαία μονομαχία, ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η παρουσία της Τσέλσι του Τόμας Τούχελ. Πάνε όλα κι’ όλα εννιά χρόνια, από τη στιγμή που η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο σόκαρε τη Μπάγερν Μονάχου και την ποδοσφαιρική Ευρώπηb κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Τότε, η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Ιταλού στη μέση της σεζόν, απελευθέρωσε τους μπλε από το άγχος και τους οδήγησε στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό Έβερεστ. Η στιγμή που ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι έφερε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να πανηγυρίζει για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου ως ανταμοιβή των κόπων του όλα αυτά τα χρόνια.

Και στη φετινή σεζόν, κάπου στα Χριστούγεννα έγινε..η ανάσταση στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού ο Τόμας Τούχελ πήρε τη θέση του Φρανκ Λάμπαρντ και εντέλει οδήγησε την Τσέλσι ξανά σε τελικό, ευελπιστώντας ο ίδιος να κατακτήσει το τρόπαιο που δεν πήρε ως προπονητής της Παρί την περασμένη «καταραμένη» σεζόν του κορωνοϊού.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει αλλάξει τον χαρακτήρα της ομάδας και της έχει δώσει νοοτροπία νικητή, κάτι που αποτυπώθηκε πλήρως και στις διπλές αναμετρήσεις με τη Βασίλισσα της Ευρώπης. Μπορεί η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν να είχε απουσίες στους ημιτελικούς, ωστόσο η πρόκριση των μπλέ στον μεγάλο τελικό ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Με παίκτες όπως ο Πούλισιτς, ο Κέπα, ο Μεντί, ο Βέρνερ, ο Ρούντιγκερ, ο Μάρκος Αλόνσο, ο Ματέο Κόβασιτς και ο μεγάλος Ολιβιέ Ζιρού, οι Λονδρέζοι θέλουν να σηκώσουν το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους, σε μια παρόμοια συγκυρία όπως εννιά χρόνια πριν.

Μια αναμέτρηση που αν υπάρχει πιθανότητα, να διεξαχθεί με την παρουσία κόσμου εν μέσω πανδημίας είναι ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Μια αναμέτρηση που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων, ακόμη και αυτών που ιντριγκάρονται από το χρηματικό κομμάτι της μονομαχίας. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς εναντίον των Αράβων ιδιοκτητών της Σίτι οι οποίοι πλήρωσαν το αντίτιμο της τιμωρίας τους και επέστρεψαν δριμύτεροι τόσο επί Αγγλικού εδάφους όσο και στην Ευρώπη.

Αυτή ήταν η πρώτη αναφορά μας ως περιοδικό στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ένα παιχνίδι που πάντα, όσο πλησιάζει το τέλος της κάθε σεζόν, άπαντες το περιμένουν με πολύ μεγάλη αγωνία και προσμονή.

Fish & chips και φύγαμε, λοιπόν!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Related Articles

What I Wore: Everything I Packed For Florida

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

The No Sugar Challenge That Almost Broke Me

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

The Unorthodox Solution to the World’s Migration Woes

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

How To Season 3: When Expectations Don’t Meet Reality

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...