Home Tech Square, στα άδυτα των bitcoins
Tech

Square, στα άδυτα των bitcoins

Η εταιρεία πληρωμών Square σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι bitcoin που θα δώσεις τους κατόχους του μεγαλύτερο έλεγχο επί των κρυπτονομισμάτων που διαθέτουν, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ.

Το σχόλιο του Ντόρσεϊ στο Twitter, του οποίου επίσης είναι διευθύνων σύμβουλος, οδήγησε σε άνοδο τη μετοχή της εταιρείας, που ενισχύεται περίπου 2,7%.

Οι συναλλαγές bitcoin έχουν εξελιχθεί σε ακμάζουσα δραστηριότητα για την Square, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές μέσω της εφαρμογής Cash και να αποθηκεύουν το νόμισμα ψηφιακά. 

Στους χρήστες προτείνεται ένας νέος τρόπος αποθήκευσης των bitcoin τους, ώστε να μην ελέγχονται από την Square ή από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Ουσιαστικά το πορτοφόλι bitcoin θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους σε μια ασφαλή συσκευή, χάρη στην οποία θα μπορούν να επιλέξουν αυτοί πότε θα τα ξοδέψουν. Το συγκεκριμένο προϊόν της Square, εφόσον αναπτυχθεί, ενδεχομένως να διαφέρει από τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με το πορτοφόλι bitcoin οι χρήστες θα έχουν και τον έλεγχο των “ιδιωτικών κλειδιών” που πιστοποιούν ότι είναι κάτοχοι των κρυπτονομισμάτων και επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου θεματοφύλακα ή κάποιου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.
 

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

«Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακές πλατφόρμες: Μύθοι και πραγματικότητες»

“ΑΡΓΩ” Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος ΧαλανδρίουΑγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι τη Δευτέρα...

Life Lately + My Favorite Coffee for the New Year

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

Photos of the Week: Hunter’s Moon, Space Fingerprint

Mauris mattis auctor cursus. Phasellus tellus tellus, imperdiet ut imperdiet eu, iaculis...

Προσοχή: σε εξέλιξη επιχειρήση “μόλυνσης” τηλεφωνικών συσκευών με κακόβουλο λογισμικό!

Πρόκειται για το περίφημο πλέον, Predator spyware (αρπακτικό). Το Predator είναι ένα...