Home Οικονομία Ελληνικό χρηματιστήριο-χαμηλές πτήσεις και συσσώρευση
Οικονομία

Ελληνικό χρηματιστήριο-χαμηλές πτήσεις και συσσώρευση

Επιστροφή στην πτωτική πορεία πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε το το Χρηματιστήριο Αθηνών, που διολίσθησε προς τη στήριξη των 880 μονάδων, κλείνοντας μάλιστα την εβδομάδα με απώλειες άνω των 20 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 886,66 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 884,51 μονάδων (-0,41%) και 892,87 μονάδων (+0,53%). Ο τζίρος ανήλθε στα 43,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,1 εκατ. τεμάχια (5,3 εκατ. ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,19%, στις 2.141,60 μονάδες, ενώ στο +0,01% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.404,67 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 551,04 μονάδες.

Στο επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,32%, ενώ ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 2,45%. Η πτώση στον τραπεζικό δείκτη έφτασε το 3,76%.

Ο Ιούλιος έχει πάντως ειδήσεις ανεξαρτήτως της εικόνας του ταμπλό. Η ανακήρυξη προτιμητέου αναδόχου στην Εγνατία οδό, η πώληση της ΔΕΠΑ , παρουσίαση των πλάνων ανάπτυξης του Ελληνικού (7 & 15 Ιουλίου) και τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών, αναμένεται να κυριαρχήσουν ως γεγονότα στο επιχειρηματικό προσκήνιο. Χρηματιστηριακά φαίνεται ότι θα έχουμε τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων από εισηγμένες εταιρείες, μια νέα εισαγωγή στην Εναλλακτική αγορά και την ΑΜΚ της Ελλάκτωρ.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Ξεπούλημα του ΔΑΑ και ιδιαίτερη μεταχείριση στον Όμιλο Κοπελούζου

Το ξεπούλημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στοιχειώνεται με απανωτά «σκάνδαλα», τόσο...

ΛΣΑ myDATA ΕΦ’ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣΛΣΑ

Από το γραφείο τύπου του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών Πραγματοποιήθηκε στις 12/01/24 ένα ολιστικό...

Μία κερδοφόρα κοινωφελής επιχείρηση μετατράπηκε σε δολοφόνο νοικοκυριών

Η ΔΕΗ από υπηρεσία κοινής ωφέλειας με σκοπό την παροχή ρεύματος στη...

Νέες επιβαρύνσεις για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Νέες επιβαρύνσεις για τους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, απασχολούμενους, αγρότες) φέρνει ο...