Home Εν Δήμω Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από τον Δήμο Χαλανδρίου
Εν ΔήμωΝέα της Πόλης

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από τον Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει σχετικά, έχει εγκαταστήσει από το 2019 σύστημα άμεσης προσέγγισης μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα, το Gi-Polis, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί με τους πολίτες, παρέχοντας άμεσα οδηγίες.

Δεδομένου ότι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της περιουσίας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, καλούνται οι πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή Gi-Polis στο κινητό τους.

Η διαδικασία είναι απλή και οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Google Play ή το App Store, ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής που διαθέτουν. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα λάβει άμεσα ενημερωτικό μήνυμα (Push Notification) με οδηγίες δράσης από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Το σύστημα μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση του χρήστη, αν η εφαρμογή είναι σε λειτουργία και οι τεχνολογίες προσδιορισμού της θέσης του μέσω του κινητού τηλεφώνου είναι  ενεργοποιημένες. To download και η χρήση του app είναι δωρεάν και ανώνυμη, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης»...

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...