Home Έχω φωνή Είμαστε προσωρινά οικονομικά αδύναμες-οι, όχι φτωχές-οι!
Έχω φωνή

Είμαστε προσωρινά οικονομικά αδύναμες-οι, όχι φτωχές-οι!

Το κοινωνικό παντοπωλείο Χαλανδρίου είναι γνωστό για την προσφορά του σε είδη πρώτης ανάγκης σε τουλάχιστον 500 οικογένειες. Μπορεί οι ποσότητες που προμηθεύονται κάθε μήνα οι ωφελούμενοι να μην αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στις πραγματικές βιοτικές ανάγκες της εκάστοτε οικογένειες, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αρωγή για προσφορά.

Η σημερινή ανάρτηση των ατόμων που διαχειρίζονται τα σόσιαλ μίντια του παντοπωλείου, προβληματίζει στο πώς βλέπουν οι κοινωνικές υπηρεσίες τους οικονομικά αδύνατους. Μια ανάρτηση που παρά την προσπάθεια να συμβάλλει στη λογική του «όλοι έχουμε δικαίωμα» καταφέρνει ακριβώς το αντίθετο, να οδηγεί στο περιθώριο κοινωνικές τάξεις και το θεμιτό δικαίωμα στην υγεία και την ομορφιά να παρουσιάζεται ως χάρη και πολυτέλεια. Τη στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες θα έπρεπε να συμβάλλουν με κάθε μέσο, στην προτροπή προσφορών που να σχετίζονται με την υγεία , θωρακίζοντας τον οργανισμό των προσωρινά αποκλεισμένων λόγω αδυναμίας και να προτρέπουν με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία καλύτερης ψυχολογίας των ωφελούμενων, εμμένουν να παρουσιάζουν κιβώτια με κρουασάν και κοκακόλες ως αλληλέγγυα συμβολή στους (φτωχούς).

Η ανάρτηση του παντοπωλείου:

Κι αν είμαστε φτωχές, μπορούμε να είμαστε και όμορφες και κομψές!! αυτό φαίνεται σκέφτηκε η κυρία συμπολίτις μας και έφερε στο παντοπωλείο μας αυτά τα είδη υγιεινής διατροφής και ομορφιάς. Καλοδεχούμενη προσφορά με χίλιες ευχαριστίες!!!

Άνοιγμα φωτογραφίας
Είμαστε προσωρινά οικονομικά αδύναμες ΌΧΙ ΦΤΩΧΕΣ

Λέξεις συνώνυμες που όμως δείχνουν το επίπεδο και την οπτική . Το διαχωρισμό των τάξεων και των αέναων- ατέρμονων προβλημάτων διαχείρισής τους ως προς την δυνατότητα χρήσης ίσων δικαιωμάτων. Προτέρημα όλων η στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομικά θέση, το οποίο επιφέρει και την ανάλογη ψυχολογική επιβάρυνση με την γνωστή αναγωγή σε θέματα υγείας και δη τη δημιουργία σοβαρών αυτοάνοσων. Η καθόλα στήριξή τους σε επίπεδο βιολογικών και κοινωνικών αναγκών. Η δημιουργία κέντρων ή κινήτρων σε εμπορικούς συλλόγους, ιατρούς, αθλητικά κέντρα, κέντρα αισθητικής που εδρεύουν στον τόπο μας, όπως και την ανάγκη εύρεσης χορηγών ΚΑΙ προϊόντων ισορροπημένης διατροφής. Την άμεση συμβουλευτική παρέμβαση και ατομικό πλάνο με σκοπό την οικονομική απολαβή του ωφελούμενου και την πλήρη ενδυναμωσή του.

Είμαστε πλάι σε κάθε άνθρωπο, ίσο προς ίσο, κανένα δικαίωμα δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια, καμία βασική στέρηση να μη γίνει συνήθεια. Ας ακολουθήσουμε μαζικά το παράδειγμα της εθέλοντριας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

Ορισμός Δημοτικών Τελών 2024 με φόντο τη νέα εποχή

Εκθειάζει η αντιπολίτευση την επιλογή Ρούσσου Το πρόγραμμα «Πληρώνω όπως Πετάω» (Pay...

Απολογισμός 2ου γύρου δημοτικών εκλογών

Πολιτική ανατομία – χαστούκι στο φαίνεσθαι Ο δεύτερος κύκλος των αυτοδιοικητικών εκλογών...

Κληροδότημα Σαχάλα το Κ.Α.Π.Η που 6 χρόνια «φτιάχνεται»

Από το 2017 «χειροκροτούμε» για τη δημιουργία Δημοτικού Καπή στο κληροδότημα Σαχάλα...