Home Talk of The Town Το Χαλάνδρι τίμησε τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία
Talk of The TownΕν Δήμω

Το Χαλάνδρι τίμησε τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία

Το Χαλάνδρι τίμησε τους αγώνες και τους ήρωες για τη λευτεριά, με σεβασμό και ασφάλεια.

«Παρά τις ατέλειωτες πίκρες, τις προδοσίες, τα λάθη και τους διχασμούς, παρά την κουτσή ανεξαρτησία και τη λειψή λευτεριά, τη στριμωγμένη ανάμεσα σε απαιτήσεις δανειστών και συμμάχων, τούτος ο τόπος συνεχίζει να τραγουδά την “Ρωμιοσύνη” του, συνεχίζει να γεννά τα «ΌΧΙ» του σήμερα», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Ο επικεφαλής της Χαλάνδρι Ορίζονταw 2023 τόνισε για τον συμβολισμό της μέρας «Η ιστορική αξία της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι εκείνη που αποτελεί πυξίδα για τις μεταπολεμικές γενιές Eλλήνων, μία πράξη ανυπέρβλητου ηρωισμού του λαού μας. Σε εποχές απαξίωσης των οικουμενικών αξιών, υπενθυμίζει το μεγαλείο της θυσίας για το κοινό συμφέρον, την πίστη σε ιδανικά και την αξία της αντίστασης μπροστά σε κάθε απάνθρωπη πράξη».

Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο των πεσόντων ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Ρώμας, ο πρέσβης του Παλαιστινιακού Κράτους Marwan Toubassi, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» Μάνος Κρανίδης, ο διοικητής του Α.Τ. Χαλανδρίου Iωάννης Τσαλής και εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και φορέων της πόλης. Κατάθεση στεφάνου έγινε και στο Ηρώο της Εθνικής Αντίστασης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Λυμπεράτο, από τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου και από την Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση.

Σίμος Ρούσσος, Γεράσιμος Λυμπεράτος, Μάνος Κρανίδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Γιώργος Θέος

Στις εκδηλώσεις τιμής, παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Φωτιά ξέσπασε στο Αμαξοστάσιο του Χαλανδρίου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου 19/8/23 στο αμαξοστάσιο του Δ. Χαλανδρίου,...

Άλλη μία ολιγωρία της Κεχαγιά;

Αγανακτισμένοι φαίνονται για μία ακόμα φορά οι κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης από...

Χάρης Ρώμας: εγκαταλελειμμένη η μεγαλύτερη αθλητική υποδομή του Χαλανδρίου.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος «Χάρης Ρώμας» δείχνει την αθέατη...