Home Talk of The Town Βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ( από 2,5 έως 12 ετών ) στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠαίΖΩ στο ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΥ!»
Talk of The TownΕπικαιρότηταΟ Βόρειος Τομέας

Βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ( από 2,5 έως 12 ετών ) στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠαίΖΩ στο ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΥ!»

👫Βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ( από 2,5 έως 12 ετών ) στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠαίΖΩ στο ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΥ!» 🎭Σας περιμένουμε να καλωσορίσουμε το Φεβρουάριο με ακόμη περισσότερη έμπνευση και ιδέες! Καλό μήνα με ευγνωμοσύνη, χρώματα, μυρωδάτα ζυμώματα σπιτικής πλαστελίνης, χεράκια βοηθείας, πολύ παιχνίδι,δημιουργία και πλατιά χαμόγελα!!! Έτσι κάπως αποχαιρέτησαν το Γενάρη τα παιδιά που συμμετείχαν το Σ/Κ στη δράση “ΠαίΖΩ στο ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΜΟΥ “,στο Αθλητικού Κέντρου Ν Ψυχικού. Προγράμματα σχεδιασμένα από το Επιστημονικό Κέντρο Σχεδιαμού Αειφορικών Δράσεων Αεί Φέρειν. 🤗 Εγγραφές από Δευτέρα έως και Πέμπτη μεσημέρι για κάθε επόμενο Σαββατοκύριακο.👉Για την κράτηση θέσεων παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα: https://form.jotform.com/213320675419353 και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής. Εκπαιδευτικά Βιωματικά Εργαστήρια 🎨Σάββατο πρωί: «Τέχνες και Συναισθήματα»Ένα βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά κάθε εβδομάδα πειραματίζονται με ήχους, μουσική και κίνηση και δημιουργούν έργα τέχνης με σκοπό την προσωπική έκφραση. Εικαστικοί τρόποι αποτύπωσης και ποικίλα ερεθίσματα, εξάπτουν τη φαντασία και μάς οδηγούν στην ανακάλυψη του εαυτού τη συναισθηματική επίγνωση και ενδυνάμωση. Οι μικροί καλλιτέχνες με ετερόκλητα υλικά όπως ο πηλός, ο γύψος, τα τενεκεδένια κουτιά, πολλά ανακυκλώσιμα υλικά κ.α.. αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι Τέχνες συνδέονται με τα συναισθήματα και προάγοντας την ενσυναίσθηση «δουλεύουν» ομαδικά για τη δημιουργία μιας εικαστικής εγκατάστασης με εικόνα, ήχο και σωματική έκφραση, η οποία θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων με καλεσμένους μικρούς και μεγάλους φιλότεχνους!

Α’ γκρουπ (2.5 – 4 ετών): 10:00 – 11:00

Β’ γκρουπ (5 – 8 ετών): 11:00 – 12:00

Γ’ γκρουπ (9 – 12 ετών): 12:00 – 13:00

🎭Σάββατο απόγευμα

Σχεδιάζουμε:Διαδραστικά θεατρικά εργαστήρια στα οποία τα παιδιά σχεδιάζουν και παίζουν «ιστορίες» από θεατρικές αναπαραστάσεις, παίρνουν νέους ρόλους, αλλάζουν σκηνικά και μάσκες κ.α., ανακαλύπτοντας τους δικούς τους προσωπικούς τρόπους έκφρασης. Με αφετηρία πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής, αληθινούς και φανταστικούς χαρακτήρες, ήρωες και υπερήρωες, μεταμορφώσεις, τοπία, συναισθήματα, ήχους και φημισμένα έργα Τέχνης οι μικροί θεατράνθρωποι αυτοσχεδιάζουν, επικοινωνούν και εκφράζονται φτιάχνοντας δικούς τους κόσμους, με ιδανικά, αξίες και όνειρα και όλα όσα ορίζουν εκείνα ως «σημαντικά». Η λήξη της δράσης «ρίχνει αυλαία» με μια «ανοιχτή» θεατρική παράσταση, με σενάριο, σκηνοθεσία και εκτέλεση από τα ίδια τα παιδιά. Έτοιμοι; Αυτοσχχεδιάστε!

Α’ γκρουπ (2.5 – 4 ετών): 17:00 – 18:00

Β’ γκρουπ ( 5 – 8 ετών): 18:00 – 19:00

Γ’ γκρουπ (9 – 12 ετών): 19:00 – 20:00 🌍

Κυριακή πρωί: «Τα κάτω…πάνω» Ένα βιωματικό εργαστήριο όπου τα παιδιά αξιοποιώντας τρόπους βιωματικής έκφρασης ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες με αφορμή όλα τα σημαντικά που ορίζονται από τις εκατομμύρια μικρές μας πράξεις: η θέση μας στη Γη, η αξία του τρόπου ζωής, η σημασία των όσων κάνουμε καθημερινά και του πως συμπεριφερόμαστε.

Τα παιδιά κατανοούν την αρμονία και τη σύνδεση ανάμεσα στον ανθρώπινο ρυθμό και το φυσικό ρυθμό του Σύμπαντος και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητά τους δημιουργούν μια νέα τάξη κουλτούρας, βασισμένη εξίσου στον εαυτό, τον άνθρωπο και τη φύση.

Συνολικό αποτέλεσμα της δράσης των πρωινών Κυριακάτικων ομάδων θα είναι η δημιουργία μιας έκθεσης – λευκώματος με ανοιχτό διάλογο, βασισμένο στις παραστατικές Τέχνες δημιουργώντας τον κόσμο που ονειρεύονται να ζήσουν υιοθετώντας αειφορικές πρακτικές και στάση.

Α΄ γκρουπ (2.5 – 4 ετών): 10:30 – 11:30

Β’ γκρουπ (5 – 8 ετών): 11:30 – 12:30

Γ’ γκρουπ (9 – 12 ετών): 12:30 – 13:30

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

«Νέα Σελήνη» του Ραφαήλ Μιχαηλίδη

Ο Ραφαήλ Μιχαηλίδης παρουσίαζει τη «Νέα Σελήνη», το νέο του ποπ-ροκ τραγούδι...

Κώστας Παττακός, έφυγε ο τελευταίος των Αυθεντικών

Σε ανείπωτη θλίψη βυθίστηκε το Χαλάνδρι και ο πολιτικός χώρος του ΠΑΣΟΚ...

Δημιουργία Παιδικής Βιβλιοθήκης στο Παίδων Πεντέλης από τον Σύλλογο Καλλιστώ & προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης

Ο ευαισθητοποιημένος σύλλογος σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, με διαρκές ενδιαφέρον και...