Home Talk of The Town Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου: σχέδιο ψηφίσματος στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου
Talk of The TownΕν ΔήμωΕπικαιρότηταΝέα της Πόλης

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου: σχέδιο ψηφίσματος στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου (Λούλα Καρατζά-επικεφαλής, Δημήτρης Λάμπρου και Ανδρέας Οικονόμου) κοινοποίησαν στους δημοτικούς συμβούλους πρόταση ψηφίσματος, για το 7ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ.

Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει:

“Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλανδρίου γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες σοβαρών παραπόνων (φορέων και ασφαλισμένων) για την αδυναμία του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου να εξυπηρετήσει τους έχοντες ανάγκη λόγω έλλειψης γιατρών και μόνιμων νοσηλευτών.

Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν ελάχιστοι γιατροί και πρόσφατα μεταφέρθηκε και ο ορθοπεδικός. Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, γυναικολόγος, καρδιολόγος, ΩΡΛ κλπ.

Το Κάτω Χαλάνδρι είναι η πολυπληθέστερη περιοχή του Χαλανδρίου (το 1/3 σε πληθυσμό), το δε Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί  και τμήματα όμορων περιοχών (Χολαργού, Αγ. Παρασκευής και Ψυχικού).

Εκτιμούμε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων του Χαλανδρίου και αποφασίζουμε ομόφωνα:

1.     Να συναντηθούμε άμεσα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου για λεπτομερή ενημέρωση

2.     Να ζητήσουμε συνάντηση με το Υπουργό Υγείας προκειμένου να του μεταφέρουμε τα αιτήματα των κατοίκων για λειτουργία του Κέντρου Υγείας με τις απαραίτητες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών.      

3.     Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση μέσω των τοπικών ΜΜΕ προς ενημέρωση των συνδημοτών μας.

4.     Να κοινοποιήσουμε την παρούσα απόφαση στη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου (παράρτημα του οποίου είναι το Κ.Υ Κάτω Χαλανδρίου) καθώς και στην υγειονομική περιφέρεια που ανήκει το Κ.Υ.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο συντάσσεται με τα αιτήματα φορέων, σωματείων και κατοίκων που διεκδικούν πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κάτω Χαλανδρίου.”

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Στο Θέατρο Ρεματιάς η αγαπημένη κωμωδία «Δεσποινίς Διευθυντής»

Η Αργώ μεταφέρει τις ασπρόμαυρες αναμνήσεις του παλιού κλασικού ελληνικού σινεμά στο...

“Bachelors and Bachelorettes”του Hanoch Levin

«Δεν την αγαπώ. Σε δύο μήνες παντρευόμαστε. Έτσι είναι» To THEATRE OF...

Ο ρόλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια part time απασχόληση ούτε παράλληλος ρόλος

Σαφείς αιχμές άφησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης για ανθυποψήφιο του...