Home Talk of The Town Το “Πεύκο Πολίτη” στο ΣΥΠΟΘΑ-αναμονή για το αίσιο τέλος
Talk of The TownΝέα της Πόλης

Το “Πεύκο Πολίτη” στο ΣΥΠΟΘΑ-αναμονή για το αίσιο τέλος

Στη συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων), στις 21 Φεβρουαρίου 2022, εισήχθη και θα συζητηθεί τελικά η Πολεοδομική Μελέτη που αφορά στην ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής “Πεύκο Πολίτη” του Δήμου Χαλανδρίου.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν το διαχρονικό αίτημα, ειδικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25 που κατέθεσαν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, τους περιφερειακούς συμβούλους της “Δύναμη Ζωής” που έθεσαν το θέμα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και τον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος επίσης στήριξε τις θέσεις και την επιχειρηματολογία.

Σημείωσε χαρακτηρτιστικά ότι “η εισαγωγή της Πολεοδομικής Μελέτης του “Πεύκο Πολίτη” προς συζήτηση από το ΣΥΠΟΘΑ, είναι μια θετική εξέλιξη. Φαίνεται πως η δημοσιοποίηση του θέματος και η πίεση που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα από ένα ευρύ μέτωπο υποστήριξης του δίκαιου αιτήματος του Δήμου και εκατοντάδων πολιτών, συνέβαλαν προς την κατεύθυνση αυτή, μετά από μια μακρά περίοδο αδικαιολόγητων καθυστερήσεων από πλευράς Περιφέρειας Αττικής

Στον αντίποδα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

“Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συμβάλλουμε στην επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες πάνω από 50 χρόνια. Ως πρώην δήμαρχος, γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων. Από τη θέση του περιφερειάρχη έχω ζητήσει η επίλυσή τους να είναι στις προτεραιότητες των υπηρεσιών μας. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού οι υπηρεσίες μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και συμβάλλουν στην υλοποίηση σχετικών ζητημάτων τα οποία για πολλές δεκαετίες κράτησαν δέσμιους χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους”.

Υπομονή για λίγες ημέρες λοιπόν, ώστε να δούμε αν ένα αδιέξοδο 50 ετών θα αρθεί οριστικά και θα μπει τέλος στην ιδιότυπη ομηρία 1.180 περίπου μικροϊδιοκτητών.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...