Home Talk of The Town Ολοκλήρωση του δεύτερου μεγάλου έργου ομβρίων στο Χαλάνδρι
Talk of The TownΕπικαιρότηταΝέα της Πόλης

Ολοκλήρωση του δεύτερου μεγάλου έργου ομβρίων στο Χαλάνδρι

Ισχυρή αντιπλημμυρική θωράκιση έχει πλέον το Χαλάνδρι μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου μεγάλου έργου ομβρίων. Το έργο, αξίας 6.807.000 ευρώ εκτελέστηκε την διετία 2020-2021 και σε συνδυασμό με το αντίστοιχο έργο ύψους 5.350.000 ευρώ που υλοποιήθηκε τη διετία 2017-2019, δημιουργεί μια μεγάλη αντιπλημμυρική ασπίδα 1.800.000 τ.μ. για την πόλη, η οποία καλύπτει 9.500 μέτρα οδικού δικτύου,όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου επικαιροποίησε και εμπλούτισε την παλιά μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2017, κατά την πρώτη θητεία της σημερινής διοίκησης. Με την επικαιροποιημένη μελέτη και τις κατάλληλες ενέργειες της διοίκησης, εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση των δύο μεγάλων έργων ομβρίων, από την Περιφέρεια Αττικής (2017) και το υπουργείο Εσωτερικών (2018).

Κατά την κατασκευή τους απαιτήθηκε να κλείσουν μεγάλοι οδικοί άξονες της πόλης, όπως οι οδοί, Εθνικής Αντιστάσεως, Αποστολοπούλου, Αριστοτέλους, Παπανικολή, Κώστα Βάρναλη, Αγίας Παρασκευής και η Λεωφόρος Πεντέλης.

Σίμος Ρούσσος: Το Χαλάνδρι οχυρώνεται

«Με απόλυτη επιτυχία και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μεγάλο έργο ομβρίων στην πόλη. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε δύο έργα που έμειναν στα χαρτιά μισό αιώνα, επειδή προφανώς τα έργα ομβρίων δεν αυξάνουν τη δημοφιλία των δημάρχων, αφού προκαλούν μεγάλη όχληση κατά την κατασκευή τους, ενώ δεν φαίνονται καθόλου μετά την ολοκλήρωσή τους. Με καθυστέρηση 54 χρόνων, υλοποιήθηκαν τελικά από τη σημερινή διοίκηση, κόντρα στις λυσσαλέες προσπάθειες ματαίωσης τους από την αντιπολίτευση του κ. Γιώργου Κουράση και του κ. Γιώργου Θωμά και από όλους όσοι καταψήφιζαν συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Το Χαλάνδρι οχυρώνεται με μια τεράστια αντιπλημμυρική ασπίδα 1.800.000τ.μ.. Εκ μέρους όλων των πολιτών του Χαλανδρίου ευχαριστώ τα στελέχη όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως και τους αντιδημάρχους Κώστα Γερολυμάτο και Έλενα Χριστούλη, για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση των έργων», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ανακοινώνοντας την αποπεράτωση των έργων.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...