Home Food Εφαρμογή για διάθεση τροφίμων σε ευάλωτους πολίτες από μαθητές γυμνασίου των Βριλησσίων
FoodΒριλήσσιαΚοινωνία

Εφαρμογή για διάθεση τροφίμων σε ευάλωτους πολίτες από μαθητές γυμνασίου των Βριλησσίων

Μέσω προγράμματος του Junior Achievement Greece, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά που συγκροτούν την Ομάδα Εικονικής Επιχείρησης JA GREECE, δημιούργησαν την εφαρμογή Foodorama για διάθεση τροφίμων σε ευάλωτους συμπολίτες μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Μια εφαρμογή στην οποία καταγράφονται οι ανάγκες Ιδρυμάτων και Οργανισμών Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και τα πλεονάζοντα τρόφιμα των επιχειρήσεων. Μέσω αυτοματοποιημένης αναζήτησης, οι Οργανισμοί ειδοποιούνται απο το σύστημα όταν υπάρχει διαθεσιμότητα τροφίμων και ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις μπορούν να διοχετεύσουν τα πλεονάσματα τους ανάλογα με τις ανάγκες.  

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Οργανισμό  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων και παρουσίασαν την ιδέα τους στην Πρόεδρο κα Βούλα Αρσένη – Λαμπρου, καθώς και στον Προϊστάμενο των Κοινωνικών Δομών κο Ηλία Μποζά και ενημερώθηκαν για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ΟΚΠΑ Βριλησσίων, στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του  Δήμου. Η κα Βούλα Αρσένη – Λάμπου και ο κ. Ηλίας Μποζάς συνεχάρησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη πρωτοβουλία και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν κάθε δράση τους προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά, που δείχνουν στην πράξη την ουσία της κοινωνικής στήριξης συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη. Το νεαρό της ηλικίας υποδεικνύει την πυξίδα που πρέπει να κρατάμε οι ενήλικες, λειτουργώντας σε ατομικό ή επιχειρηματικό επίπεδο, ώστε να ενισχύουμε δράσεις άμεσης στόχευσης και αποτελεσματικότητας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Διατροφή σε Ενήλικο Τέκνο

Από τις διατάξεις των άρθρων 1485, 1486, 1489 και 1493 Α.Κ., που...

Πρόσληψη 30 Ατόμων στον Δήμο Αθηναίων

Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 9 Σεπτεμβρίου- οκτάμηνες συμβάσεις Ο Δήμος Αθηναίων προκηρύσσει 30...

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Τις νομοθετικές αλλαγές που επίκεινται σε ό,τι αφορά τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε στο...