Home Βριλήσσια Δήμος Βριλησσίων & ΔΕΔΔΗΕ: συμφωνία για υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος!
ΒριλήσσιαΕπικαιρότητα

Δήμος Βριλησσίων & ΔΕΔΔΗΕ: συμφωνία για υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος!

Μία σημαντική συμφωνία επιτεύχθηκε για τα Βριλήσσια. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, εξασφαλίστηκε η συμφωνία για την υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης και μέσης-χαμηλής τάσης στα Βριλήσσια, σε μήκος 15 χλμ.

Η συμφωνία επικυρώθηκε στη σύσκεψη εργασίας που είχε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξ. Μανιατογίαννης με εκπροσώπους της Διοίκησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικού Ρεύματος ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ). Το έργο είναι αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση και ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ.Οι εργασίες θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, εντός του τρέχοντος έτους και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα 18 μηνών.

Ο κ. Μανιατογιάννης έθεσε το αίτημα σε επίσημη συνάντηση  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διαχειριστή, Αναστάσιο Μάνο, τον Μάρτιο του 2021, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και ως αντιστάθμισμα για την παρουσία του Κέντρου Διανομής, μέσα στην πόλη. 

Ο δήμαρχος κ. Μανιατογιάννης δήλωσε:

“Με την υπογειοποίηση λύνεται ένα χρόνιο ζήτημα πρωτίστης σημασίας, το οποίο αποτελεί πάγια προγραμματική δέσμευσή μας προς τους δημότες. Πάντα πορευόμαστε με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών, για μια καλύτερη και βιώσιμη πόλη, για την ποιότητα ζωής που μας αξίζει». Ο Δήμος Βριλησσίων είναι από τους πρώτους Δήμους της Αττικής που προχωρά στην υπογειοποίηση του σημαντικότερου μέρους του δικτύου του, επιτυγχάνοντας τα παρακάτω θετικά αποτελέσματα:

–  Εξάλειψη κινδύνων εκτεταμένων διακοπών ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια παροχής ρεύματος.

–  Αποφυγή  πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος

–  Μείωση φθορών και εν γένει βλαβών και των δαπανών επισκευών τους

– Μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του δικτύου

– Αισθητική αναβάθμιση της πόλης από την απομάκρυνση 15 χλμ καλωδίων ρεύματος από τις οδούς και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης

– Προστασία και ενίσχυση του υψηλού πρασίνου από την αποφυγή των αναγκαστικών ως τώρα κλαδεύσεων πλησίον των υπό αντικατάσταση υφιστάμενων καλωδίων ρευματοδότησης.”

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Το Χαλάνδρι Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Παγκόσμια Αστική Καινοτομία

Το Αδύνατο Επετεύχθη Ανάμεσα σε 274 προτάσεις από 193 πόλεις και 54...

‘Ολες οι νύχτες θα είναι του Αλέξη

«και όταν θα ρθουν οι καιροίπου θα χει σβήσει το κερί στην...

Nίκος Ανδρουλάκης: «Η ύπαιθρος πρέπει να γίνει η ευημερούσα περιοχή, στην οποία θέλεις να ζεις»

Στην θεματική εκδήλωση «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον» στην...

«Αμοιβαία επωφελής λαϊκισμός» του Αλέξη Μαυραγάνη

«Τι παράξενο θέατρο πολιτιστικού πολέμου» σχολίασε πηγή των Εργατικών για το διπλωματικό...