Home Εν Δήμω Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
Εν ΔήμωΕπικαιρότηταΝέα της Πόλης

Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι Σε Δράση” για την εκδήλωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζήση, σχετικά με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το κείμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» με θέμα:

«1821-2021: Μέλλον και προκλήσεις του Ελληνικού κράτους 200 χρόνια μετά!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζήση η εκδήλωση με θέμα «1821-2021: Μέλλον και προκλήσεις του Ελληνικού κράτους 200 χρόνια μετά!» που διοργάνωσε η «Δημοτική Παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση». Οι ομιλητές αποτύπωσαν με επιστημονικό και συνάμα κατανοητό τρόπο: τι μας δίδαξε η Ελληνική Επανάσταση διαχρονικά, ποια ήταν η συμβολή της οικονομίας στην εξέγερση των Ελλήνων και ποιες είναι οι προκλήσεις 200 χρόνια μετά.

Η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος, κα Κρίστη Αγαπητού, στην εναρκτήρια παρέμβασή της υπενθύμισε πως «και η πόλη μας, το Χαλάνδρι, αποτέλεσε πεδίο μαχών και ηρωικών πράξεων. Χαρακτηριστική είναι η ηρωική μάχη στις 2 Νοεμβρίου 1821 στην αποτυχημένη προσπάθεια των Οθωμανών να επανακαταβάλουν το Χαλάνδρι καθώς και την ηρωική πτώση του οπλαρχηγού Αναστάσιου Λέκκα», όπως εύγλωττα αποτύπωσε σε δημοσίευμα το 1943 ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Δημήτριος Γατόπουλος.

Η δημοτική μας παράταξη, σημείωσε η κα Αγαπητού «θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής του Χαλανδρίου και να έχει ενεργό ρόλο σε όλα τα θέματα, καθώς είναι πεποίθηση μας, πως αν θέλουμε μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο κράτος, η αλλαγή θα έρθει όταν όλοι μας γειτονιά – γειτονιά, δήμος – δήμος και πόλη – πόλη αλλάξουμε. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούμε και αφορούν την κοινωνική πολιτική και ασφάλεια, αειφορία και περιβάλλον, ψηφιακό μετασχηματισμό και εξυπηρέτηση του δημότη. Ταυτόχρονα, είμαστε παρών με πολυεπίπεδες δράσεις και παρεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διαδραστικό σεμινάριο σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό κ.α.»

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

·        Άγγελος Συρίγος – Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής – Πάντειο Πανεπιστήμιο

·        Άγγελος Κότιος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς

·        Νίκος Κούκης – Πρόεδρος στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

·        Παναγιώτης Λιαργκόβας – Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Κατερίνα Δούκα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Γιάννης Κεχρής, και Μεταφορών- Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ενώ παρέμβαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

To Open Call για τα showcases του Athens Music Week 2024 ξεκίνησε!

Το Ανοιχτό Κάλεσμα για τα AMW showcases ξεκίνησε νωρίτερα και πιο εμπλουτισμένο...

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου- Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μμ,...

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού μέσα από σειρά γιορτινών δράσεων, κάνει τα Χριστούγεννα πιο...