Home Εν Δήμω Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης
Εν ΔήμωΕπικαιρότηταΝέα της Πόλης

Η εκδήλωση της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση” για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι Σε Δράση” για την εκδήλωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζήση, σχετικά με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Το κείμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

Εκδήλωση της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» με θέμα:

«1821-2021: Μέλλον και προκλήσεις του Ελληνικού κράτους 200 χρόνια μετά!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ζήση η εκδήλωση με θέμα «1821-2021: Μέλλον και προκλήσεις του Ελληνικού κράτους 200 χρόνια μετά!» που διοργάνωσε η «Δημοτική Παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση». Οι ομιλητές αποτύπωσαν με επιστημονικό και συνάμα κατανοητό τρόπο: τι μας δίδαξε η Ελληνική Επανάσταση διαχρονικά, ποια ήταν η συμβολή της οικονομίας στην εξέγερση των Ελλήνων και ποιες είναι οι προκλήσεις 200 χρόνια μετά.

Η επικεφαλής της παράταξης και υποψήφια δήμαρχος, κα Κρίστη Αγαπητού, στην εναρκτήρια παρέμβασή της υπενθύμισε πως «και η πόλη μας, το Χαλάνδρι, αποτέλεσε πεδίο μαχών και ηρωικών πράξεων. Χαρακτηριστική είναι η ηρωική μάχη στις 2 Νοεμβρίου 1821 στην αποτυχημένη προσπάθεια των Οθωμανών να επανακαταβάλουν το Χαλάνδρι καθώς και την ηρωική πτώση του οπλαρχηγού Αναστάσιου Λέκκα», όπως εύγλωττα αποτύπωσε σε δημοσίευμα το 1943 ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Δημήτριος Γατόπουλος.

Η δημοτική μας παράταξη, σημείωσε η κα Αγαπητού «θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής του Χαλανδρίου και να έχει ενεργό ρόλο σε όλα τα θέματα, καθώς είναι πεποίθηση μας, πως αν θέλουμε μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο κράτος, η αλλαγή θα έρθει όταν όλοι μας γειτονιά – γειτονιά, δήμος – δήμος και πόλη – πόλη αλλάξουμε. Έχουμε θέσει συγκεκριμένους άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούμε και αφορούν την κοινωνική πολιτική και ασφάλεια, αειφορία και περιβάλλον, ψηφιακό μετασχηματισμό και εξυπηρέτηση του δημότη. Ταυτόχρονα, είμαστε παρών με πολυεπίπεδες δράσεις και παρεμβάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διαδραστικό σεμινάριο σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό κ.α.»

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

·        Άγγελος Συρίγος – Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής – Πάντειο Πανεπιστήμιο

·        Άγγελος Κότιος – Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς

·        Νίκος Κούκης – Πρόεδρος στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

·        Παναγιώτης Λιαργκόβας – Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Κατερίνα Δούκα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες Υγείας, Γιάννης Κεχρής, και Μεταφορών- Επικοινωνιών, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ενώ παρέμβαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ- Ένα θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Το θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα...