Home Αυτοδιοίκηση Δέσποινα Θωμαΐδου: «Ο Ελληνισμός μεγαλουργεί μόνον όταν είναι ενωμένος»
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΝέα ΙωνίαΟ Βόρειος Τομέας

Δέσποινα Θωμαΐδου: «Ο Ελληνισμός μεγαλουργεί μόνον όταν είναι ενωμένος»

Το μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τιμούμε σήμερα τα 201 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που φώτισε τις καρδιές των Ελλήνων και οδήγησε στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και στην αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού.

Η σημερινή μέρα, του διπλού εορτασμού, του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας και της Ελληνικής Επανάστασης, αποτελεί ένα σπουδαίο ορόσημο καθώς συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που σαν μια βαθιά αιμάσσουσα πληγή, μας διδάσκει βαθύτερα την πολυδιάστατη ιστορία μας, τους πρωταγωνιστές της και τα οράματά τους, όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικοδόμηση μίας ελεύθερης, σύγχρονης και δημοκρατικής χώρας.

Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Ο Ελληνισμός μεγαλουργεί μόνον όταν είναι ενωμένος. Η ενότητα και η ομοψυχία δίνουν το θριαμβευτικό δικαίωμα στη ζωή. Προϋπόθεση όμως της εθνικής ενότητας είναι η πίστη η οποία αποτυπώνεται αριπρεπώς στα ιερά σύμβολα, στα εικονίσματα όπως λέει ο λαός μας.

Σήμερα, εμείς οι Ελληνες, σε καιρούς με μεγάλες δυσκολίες, διαθέτουμε την ωριμότητα να διδαχθούμε από το παρελθόν, αλλά και την αυτοπεποίθηση να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις του μέλλοντος. Εμπνεόμαστε και αντλούμε δύναμη από το μεγαλειώδες παράδειγμα της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, το οποίο εδραίωσε γρήγορα τον κοινοβουλευτισμό, μεγάλωσε εδαφικά και αναπτύχθηκε οικονομικά, καταφέρνοντας τελικά να ενταχθεί στα πιο προηγμένα και δημοκρατικά κράτη του κόσμου.

Η πόλη της καρδιάς μας, η Νέα Ιωνία μας, όρθια μαζί με εσάς ατενίζει τη σημερινή επέτειο ως ημέρα έναρξης συντονισμένων δράσεων για την απόδοση τιμής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα επερχόμενα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας.

Η Νέα Ιωνία μας μπορεί, ελπίζει και αγωνίζεται για το αύριο!

Για ένα αύριο που ανήκει σε όλες και όλους μας!

Χρόνια πολλά Νέα Ιωνία μας!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους σας!

Ζήτω η 25η Μαρτίου! Ζήτω η Ελλάδα μας!

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

To Open Call για τα showcases του Athens Music Week 2024 ξεκίνησε!

Το Ανοιχτό Κάλεσμα για τα AMW showcases ξεκίνησε νωρίτερα και πιο εμπλουτισμένο...

Το Χαλάνδρι Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Παγκόσμια Αστική Καινοτομία

Το Αδύνατο Επετεύχθη Ανάμεσα σε 274 προτάσεις από 193 πόλεις και 54...

‘Ολες οι νύχτες θα είναι του Αλέξη

«και όταν θα ρθουν οι καιροίπου θα χει σβήσει το κερί στην...