Home Εν Δήμω Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 στο Χαλάνδρι
Εν ΔήμωΕπικαιρότηταΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 1821 στο Χαλάνδρι

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννη Λαδόπουλο, τον βουλευτή βορείου τομέα Κώστα Ζαχαριάδη, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, τον αντιπεριφερειάρχη της δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Βασίλειο Γιαννακόπουλο, τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» Κρίστη Αγαπητού, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023” Μάνο Κρανίδη, τον αστυνόμο Β’ του Α.Τ. Χαλανδρίου, Iωάννη Τσάλη, τους εκπροσώπους κομμάτων, τις δ/νσεις  Α’/βάθμιας και Β’/ Βάθμιας, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης.

Για τον συμβολισμό της ημέρας μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, κάνοντας αναφορά σε ρήσεις του Γέρου του Μοριά, στον αξεπέραστο Θούριο του Ρήγα Φεραίου, στο Νικηταρά αλλά ταυτόχρονα δίνοντας έμφαση στην σημαντική προσφορά αφανών ηρώων της Επανάστασης του ’21 από την Ύδρα, την Άνδρο, τα Ψαρά και το Μεσολόγγι, αλλά και τη θυσία των απλών παπάδων και ιεραρχών.

Μίλησε “για την πατρίδα της καρδιάς μας, που δεν είναι αυτή που εξυμνεί το ραγιάδικο ήθος, δεν είναι αυτή που εκχωρεί τον πλούτο και την γη στους αιώνιους δυνάστες της, που παραχώνει τα μνημεία της ιστορίας της, που διώχνει και βασανίζει τα παιδιά της στον βωμό των υποτελών του χρήματος.”

“Θυσιαστήριο των γονιών και των παππούδων μας η σημερινή μέρα”, η φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Τη μαθητική παρέλαση που ακολούθησε, άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, τα σχολεία της πόλης εκπροσωπήθηκαν από τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες και τους ταμπελοφόρους.

Τιμώντας τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», τέθηκε φέτος επικεφαλής της παρέλασης.

Κατάθεση στεφάνου έγινε και στο Ηρώο Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου.

Στις εκδηλώσεις τιμής, παρέστησαν επίσης, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης.

Δει΄τε φωτογραφικό υλικό

ΠΗΓΗ https://www.chalandri.gr/

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

To Open Call για τα showcases του Athens Music Week 2024 ξεκίνησε!

Το Ανοιχτό Κάλεσμα για τα AMW showcases ξεκίνησε νωρίτερα και πιο εμπλουτισμένο...

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου- Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μμ,...

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού μέσα από σειρά γιορτινών δράσεων, κάνει τα Χριστούγεννα πιο...