Home Εν Δήμω Σεμινάριο με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός – Διαχείριση μέσα στην οικογένεια” από τη δημοτική Παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση”
Εν ΔήμωΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Σεμινάριο με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός – Διαχείριση μέσα στην οικογένεια” από τη δημοτική Παράταξη “Χαλάνδρι σε Δράση”

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο η συνάντηση – συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός – Διαχείριση μέσα στην οικογένεια».
Στη συνάντηση η Ψυχολόγος – Οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια κα Ηλιάνα Καράμπελα ανέλυσε τη σημασία που έχει ο σχολικός εκφοβισμός στην ψυχολογία των παιδιών, τα προβλήματα που δημιουργεί και πρότεινε
τρόπους διαχείρισης που θα μπορούσε να εφαρμόσει μια οικογένεια ώστε να υποστηρίξει τα παιδιά και να τα ενισχύσει ώστε να διαχειριστούν το φαινόμενο αυτό που δυστυχώς παρατηρούμε όλο και περισσότερο εντός των σχολείων.
Στην συζήτηση που ακολούθησε οι γονείς πήραν μέρος σε έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο και αναλύθηκαν πολλές πτυχές της παιδικής ψυχολογίας και των μεθόδων που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού.
«Η συνάντηση είναι ενταγμένη σε μία σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η Παράταξή μας για να αναδείξει σύγχρονα θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία. Θα συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες το επόμενο χρονικό διάστημα» αναφέρει η επικεφαλής κυρία Κρίστη Αγαπητού.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...