Home Αγία Παρασκευή Κολυμβητήριο-φάντασμα ετών 32
Αγία ΠαρασκευήΑυτοδιοίκηση

Κολυμβητήριο-φάντασμα ετών 32

600.000 ευρώ ξοδεύτηκαν για τη δημιουργία κλειστού κολυμβητήριου Ολυμπιακών διαστάσεων στην Αγία Παρασκευή το πλέον μακρινό 1989. Έριδα για τους δημότες, τις εκάστοτε διοικήσεις και αντιπολιτεύσεις του δήμου αποτελεί για 32 χρόνια το έργο αυτό. 4 στρέμματα εν δυνάμει αθλητικού αναγκαίου χώρου κατέληξαν σε γιαπί ανθυγιεινών συνθηκών και μέρος παραβατικότητας.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Ζορμπάς έχει βάλει σκοπό να κλείσει τη μαύρη σελίδα και να παραδώσει στους δημότες ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο που θα κοσμεί την πόλη και θα ενώνει τους κατοίκους της. Ήδη από τον Φεβρουάριο έχει καταθέσει αίτημα δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει σημαντικά, με το ποσό των 2 εκ.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η μελέτη του κολυμβητήριου να μην πείθει την αντιπολίτευση και τους δημότες και να το θεωρούν ένα «προεκλογικό φανταζέ έργο», για το οποίο όπως καταμαρτυρούν, η δημοτική Αρχή «αδιαφορεί για την οικολογική καταστροφή και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που θα προκληθεί». Άλλωστε ο νυν δήμαρχος ολιγώρησε δυόμιση χρόνια προς την αποπεράτωση του έργου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η πόλη των 60.000 κατοίκων χρειάζεται το δικό της πνεύμονα αθλητισμού και ευχόμαστε να τον αποκτήσει.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον Βύρωνα, 15 Μαίου 2024

Ο Δήμος Βύρωνα, προσκαλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στα Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού...