Home Αυτοδιοίκηση “Αιδώς Αργείοι”, διπλή σύνταξη σε αιρετούς με υπογραφή Τσακλόγλου!
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΈχω φωνήΚοινωνίαΠολιτική

“Αιδώς Αργείοι”, διπλή σύνταξη σε αιρετούς με υπογραφή Τσακλόγλου!

Είναι κανόνας ότι οι ημέρες πέριξ των αργιών Χριστουγέννων, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστου έχουν χρησιμοποιηθεί από εκάστοτε κυβερνητικούς φορείς για προσφορά «μποναμά» σε ημέτερους. Τέτοια οσμή φαίνεται ότι έχει εγκύκλιος που υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου και δίνει το δικαίωμα απονομής διπλής σύνταξης σε πρώην αιρετούς δημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες!

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος καταργεί κάθε άλλη νομοθεσία, δημιουργώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα δώρο στα κόμματα, αφού από αυτά προέρχεται η πλειονότητα των πολιτών που εκλέγονται σε δήμους και περιφέρειες. Να σημειωθεί ότι η εγκύκλιος δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, είναι ιδιαίτερα μακροσκελής και αναφέρεται ευρύτερα σε ζητήματα διαδοχικής ασφάλισης και στον υπολογισμό του χρόνου ασφάλισης των αιρετών. Εκεί, περιλαμβάνεται συγκεκριμένη αναφορά σε άρθρο προεδρικού διατάγματος (παρ. 8 του άρθρου 58 του π.δ. 169/2007), όπου εμπόδιζε την καταβολή δεύτερης σύνταξης από δημόσιο ταμείο. Πλέον η συγκεκριμένη διάταξη δεν θα εμποδίζει την διαδικασία, μέσω e-ΕΦΚΑ.

Για το θέμα υπήρξε σκληρή ανακοίνωση από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), όπου καταγγέλλεται η «επίμαχη» πρωτοβουλία και τονίζεται πως στο εξής, όσοι αιρετοί είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα χορήγησης διπλής σύνταξης κατά το παρελθόν, το οποίο ορθώς απορρίφθηκε, θα μπορούν να αιτηθούν επανεξέταση της υπόθεσής τους .

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταπέλτη, ΕΔΩ https://endisy.gr/%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%bf-%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%cf%83%cf%8d%ce%bd/

Αναλυτικά, η εγκύκλιος αναφέρεται σε μια σειρά από υποκατηγορίες αιρετών (βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες), ως εξής:

α) Όσοι εξελέγησαν ή διορίστηκαν για πρώτη φορά μετά την 01.01.2013. Η κατηγορία αυτή διατηρεί κατά τη θητεία αιρετού το προγενέστερο της εκλογής/διορισμού ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό καθεστώς. Τα πρόσωπα αυτά ασφαλίζονται ως αιρετοί στους φορείς, στους οποίους υπάγονταν λόγω απασχόλησης, και, σε περίπτωση που δεν υπάρχει προηγούμενος φορέας, υπάγονται στο πρώην ΙΚΑ.

β) Όσοι εξελέγησαν ή διορίστηκαν για πρώτη φορά μέχρι την 31.12.2012. Η κατηγορία αυτή υπάγεται στη συνταξιοδοτική προστασία του Δημοσίου και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους καθορίζονται από το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει ανά κατηγορία βουλευτή ή αιρετού (δήμαρχοι, πρόεδροι κοινότητας κ.λπ.) κατά την πρώτη εκλογή ή τον πρώτο διορισμό τους στο αξίωμα. Με την ίδια εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ότι από την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) καθιερώθηκε ένας νέος και ενιαίος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ, είτε αυτοί προέρχονταν από το Δημόσιο, είτε από τον ιδιωτικό τομέα.

Ανακεφαλαιώνοντας, θα πρέπει να τονιστεί η «ηχηρή» σιωπή του κ. Τσακλόγλου και προφανώς η μονοσήμαντη ερμηνεία που προκύπτει από αυτή τη μη-πράξη. Σε μια συγκυρία  που ανερυθρίαστα κόβεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά, στην κεντρική επιτελική εξουσία φαινόμενα άθλιας ρουσφετολογικής έμπνευσης λαμβάνουν χώρα, χωρίς αιδώ.

Πραγματικά, τίποτα δεν συγκρατεί τον Γκρούεζα που καταπνίγετε μέσα σας, κύριοι μανδαρίνοι;

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Τα ανείπωτα-Έρωτας το πιο δυνατό παραισθησιογόνο

Σπαραγμός, λαχτάρα, προσμονή, μέθη. Ιλλουζιόν, σε ντελίριο αισθήσεων και επιθυμιών. Η μνήμη...

Ξεπούλημα του ΔΑΑ και ιδιαίτερη μεταχείριση στον Όμιλο Κοπελούζου

Το ξεπούλημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στοιχειώνεται με απανωτά «σκάνδαλα», τόσο...

Σε προτεραιότητα η ψηφιακή αναβάθμιση για τον Δήμο Χαλανδρίου

Ο νέος Αντιδήμαρχος πληροφορικής και νέων τεχνολογιών Αλέξης Μαυραγάνης, συναντήθηκε με το...

Η θέση του ΔΣ Χαλανδρίου για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Στη 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, συζήτηθηκε το θέμα των Ιδιωτικών...