Home Talk of The Town Αγαπητού και Κρανίδης έχασαν την ουσία;
Talk of The TownΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΚοινωνίαΧαλάνδρι

Αγαπητού και Κρανίδης έχασαν την ουσία;

Ελλιπείς βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι παρατάξεις της κ.Αγαπητού και του κ.Κρανίδη σε μείζονα ζητήματα αυτοδιοίκησης προτάσσοντας την κομματική τους ταυτότητα έναντι της καταστροφής που δέχτηκαν συμπολίτες μας στον δήμο Πεντέλης και της απειλής που εμμένει να ελλοχεύει, καθώς τα μέτρα για την αντιπυρική περίοδο δεν επαρκούν.

Με λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωση-καταγγελία της κ.Καρατζά όπου αναφέρει τον τραγελαφικό τρόπο που η αντιπολίτευση των παρατάξεων της δεξιάς αρνήθηκε το ψήφισμα για τους πληγέντες, της ακόμη μίας καταστροφικής φωτιάς. Για αυτήν την ενότητα μιλούν; Σε θέματα πολιτικής προστασίας και αυτοδιοίκησης βρέθηκαν ολιγοβαρείς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

Με 15 ψήφους υπέρ και 11 κατά εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου το ψήφισμα* που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου για το μείζον ζήτημα και διαρκές έγκλημα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την Πεντέλη και συνεχίζουν να πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την στάση τόσο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και των παρατάξεων της ΝΔ (Αγαπητού & Κρανίδη) και του ΠΑΣΟΚ (Θωμάς) που προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα και στηριζόμενοι στον απαράδεκτο νόμο που πρόσφατα ψήφισε η ΝΔ και δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να θέτει θέματα προ ημερήσιας διάταξης ψήφισαν κατά, δηλαδή, να μην ενταχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην συνέχεια και όταν έγινε θέμα προς συζήτηση δεν ψήφισαν και το περιεχόμενο του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό Χαλανδρίου να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές φίμωσης της αντιπολίτευσης και συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών των κυβερνήσεων και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα μας να έχουμε φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου για όλα τα θέματα που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά μας πόσο μάλλον για θέματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου

Καρατζά Λούλα
Λάμπρου Δημήτρης
Οικονόμου Ανδρέας

Ανακοίνωση – Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για τη φωτιά στην Πεντέλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους, της Πεντέλης, του Γέρακα, της Παλλήνης και του Πικερμίου καθώς και όλων των περιοχών που για μια ακόμα φορά δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές αλλά και στο προσωπικό της πυροσβεστικής και στους εθελοντές που δίνουν τον καλλίτερό τους εαυτό κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Είναι αδιανόητο μία δασική πυρκαγιά να εισχωρεί με αυτόν τον τρόπο μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας όπου, καίγοντας σπίτια παραλίγο να κάψει το Νοσοκομείο και έφτασε σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Αττική οδός και η Λεωφόρος Μαραθώνος, όπου πέρα απ’ τα χιλιάδες σπίτια, υπάρχουν και βιομηχανίες που αυξάνουν τον κίνδυνο ενός πολύ επικίνδυνου ατυχήματος.

Ο λαός της περιοχής και εμείς μαζί του, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται οργή και αγανάκτηση, βλέποντας να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, να χάνονται κόποι μιας ζωής, να καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον, βλέποντας τα περιπολικά να είναι περισσότερα από τα πυροσβεστικά οχήματα και τις υδροφόρες. Πολύ περισσότερο που κάθε χρόνο είναι στο “ίδιο έργο θεατής”.

Για μία ακόμη φορά ζούμε τη διάψευση των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων για “την πλήρη ετοιμότητα και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού”. Ζούμε τις τραγικές συνέπειες σ’ αυτό το διαρκές έγκλημα που συντελείται με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτού του είδους την αντιμετώπιση από μέρους της πολιτείας. Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και η υπαρκτή «κλιματική κρίση» δεν μπορούν να είναι άλλοθι για την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας στο πλαίσιο της διαχείρισης δασών με επίκεντρο την ΠΡΟΛΗΨΗ.

Αυτή είναι η βασική αιτία για μία ακόμη καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη, που σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση της γης από τα μεγάλα συμφέροντα έχει οδηγήσει σε μεικτές ζώνες -οικιστικές και δασικές- λειτουργώντας ως εύφλεκτη ύλη.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα -αυτά που έπρεπε να έχει ήδη πάρει και δεν το έκανε- προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμη μπροστά. Εδώ και τώρα:

  • Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα, με έκτακτη χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να διασφαλιστεί η στέγαση, φιλοξενία και στήριξη για τις άμεσες ανάγκες των πυρόκληκτων περιοχών.
  • Να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και αποκατάσταση και αποζημίωση των πληγέντων».
Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Ο ρόλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια part time απασχόληση ούτε παράλληλος ρόλος

Σαφείς αιχμές άφησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης για ανθυποψήφιο του...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”

Από το γραφείο τύπου του συλλόγου Ο Σύλλογος Πεζοπόροι Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης»...

Πρόσληψη 30 Ατόμων στον Δήμο Αθηναίων

Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 9 Σεπτεμβρίου- οκτάμηνες συμβάσεις Ο Δήμος Αθηναίων προκηρύσσει 30...