Home Αυτοδιοίκηση Αγνοείται το μπλουζάκι του Πατούλη
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΚοινωνία

Αγνοείται το μπλουζάκι του Πατούλη

Κρανίου τόπος, πάνω από 20000 στρέμματα καθαρού πνεύμονα οξυγόνου καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο σχεδιασμός της αντιπυρικής περιόδου στέφθηκε και φέτος με ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Το σημείο έναρξης της φωτιάς είχε επισημανθεί ως πολύ υψηλής επικινδυνότητας, η πρόληψη ελλιπής κα το αποτέλεσμα μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, «μας καλόμαθε» σε φωτογραφίες με τα καλοσιδερωμένα και φρεσκοπλυμένα μπλουζάκια του να ποζάρει ιδιοτελώς, σε ρόλο Lara Croft σε σημεία που εκδηλώνονταν φωτιές ή πλημμύρες.

Μετά τα χιόνια και την ανεπιτυχή προετοιμασία της Περιφέρειας με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των κατοίκων των βορείων προαστίων, αγνοούνται τα μπλουζάκια του κ. Περιφερειάρχα, μένουν μόνο τα κατηγορώ του, τα οποία φέτος επέλεξε να τα εκφράσει μέσω του facebook, όπου με αναίδεια στοχοποιεί κομματικά για κάθε δική του ολιγωρία καθώς και της κεντρικής διοίκησης. Λίγη αιδώς δε φαίνεται να περισσεύει στο επιτελείο των αλάνθαστων. Επαίσχυντα κρύβονται από τις ευθύνες τους, ενίοτε παρουσιάζονται και σαν απομηχανείς θεοί να σώσουν αυτά που οι ίδιοι επέτρεψαν την καταστροφή τους.

Η ώρα της ευθύνης δεν αφήνει σε κανέναν άλλοθι. Κάπου κάπου φαίνεται σα να συνηθίσαμε την καταστροφή, σα να δεχτήκαμε τα χείριστα και όλα αντιμετωπίζονται με απάθεια. Αποδεχτήκαμε ως κοινή λογική το «φταίνε οι άλλοι» και αποποιηθήκαμε κάθε δικαίωμα για ευημερία, δράση, ενότητα.

Η Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη προσφέρει στους πολίτες έργο κοινοποιώντας τα disclaimer του κ. Πατούλη, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος κ.Κόκκαλης φέρεται ότι απολαμβάνει ακόμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο αδερφός του, όπως αναφέρει τον Γ.Πατούλη.

Πόσο ακόμα θα μας ταξιθέτουν, να βλέπουμε μια παράσταση που δεν επιλέξαμε αλλά πληρώνουμε αναγκαστικά για αυτήν. Ευθύνη κανείς τους θα πάρεις ποτέ; Βαριά φαίνεται η τιτλοφορία, δυσχεραίνει το σήκωμα από την καρέκλα. Μετά το φιάσκο της ετοιμότητας τους στα χιόνια, κανείς τους δε ζήτησε έστω μια κροκοδείλια συγγνώμη και περιμέναμε τουλάχιστον να αλλάξει τη σύνθεση των αντιπεριφερειαρχών, αντί αυτού είδαμε να δίνει αξιώματα στον Ρώμα, προετοιμάζοντάς τον προπαγανδίστικα για τη διεκδίκηση του δήμου Χαλανδρίου.

Ευθύνη δεν έχουν μόνο απέναντι στους πολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία/πυροσβεστική που τους αναγκάζουν να σηκώσουν ένα δυσοίωνο βάρος ερχόμενοι πάντα αντιμέτωποι με καταστάσεις που είναι δυσανάλογες του μεγέθους τους. Εκεί οφείλουν τη μεγαλύτερη συγγνώμη και τα απέραντα ευχαριστώ.

Στροβιλίσματα και κουκουλώματα, μιας παθητικής εποχής όπου το αξίωμα αντικατέστησε το σθένος και το εξώφυλλο εξάλειψε το περιεχόμενο. Ευθύνη όλων μας η προστασία και η πρόληψη για το περιβάλλον μας. Υποχρέωσή μας η διεκδίκηση και η δράση για την υλοποίηση αυτών.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

To Open Call για τα showcases του Athens Music Week 2024 ξεκίνησε!

Το Ανοιχτό Κάλεσμα για τα AMW showcases ξεκίνησε νωρίτερα και πιο εμπλουτισμένο...

Το Χαλάνδρι Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Παγκόσμια Αστική Καινοτομία

Το Αδύνατο Επετεύχθη Ανάμεσα σε 274 προτάσεις από 193 πόλεις και 54...

‘Ολες οι νύχτες θα είναι του Αλέξη

«και όταν θα ρθουν οι καιροίπου θα χει σβήσει το κερί στην...