Home Αυτοδιοίκηση Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ» του Τάσου Χρηστάκη
ΑυτοδιοίκησηΒριλήσσιαΕπικαιρότητα

Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ» του Τάσου Χρηστάκη

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι τα προβλήματα στον δήμο Βριλησσίων συνεχώς σωρρεύονται και οι διοικήσεις των τελευταίων ιδιαίτερα χρόνων , παρά τις όποιες προσπάθειές τους , αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων υποβαθμίζεται χρόνο με τον χρόνο και οι δημότες αισθάνονται ότι το παράπονό τους δεν ακούγεται από ευήκοα ώτα και δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματά τους εκ μέρους των διοικούντων. Το κυκλοφοριακό, η έλλειψη υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ η βατότητα στα πεζοδρόμια, η καθαριότητα, η έλλειψη και καλή συντήρηση πρασίνου , σχολικών αιθουσών ( 3ο Λύκειο ), αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, είναι μερικά από αυτά. Ο χώρος της πρώην Ναυτικής Βάσης αναξιοποίητος και αδιάθετος, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, στους κατοίκους της πόλης ενώ θα μπορούσε να είναι o πρότυπος χώρος της ήπιας άθλησης και του πολιτισμού των βορείων προαστίων. Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί τα απορριματοφόρα και η διαχείρηση σκουπιδιών προκαλεί μείζονα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Το πρώην ΤΕΝΝΙΣ ΚΛΑΜΠ εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο παρά το μεγάλο κόστος της εξαγοράς του, με χρήματα των δημοτών. Τα οικονομικά του Δήμου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο με μηδαμινούς ίδιους πόρους από υγιείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, μέσα βέβαια και στο γενικότερο πρόβλημα της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης και της υποχρηματοδότη-σης των δήμων από την κεντρική εξουσία. ‘Ολα δε αυτά συμβαίνουν με τον δήμαρχο σε αποδρομή και 5 μνηστήρες, ανυποχώρητους , σε πολύμηνη ετοιμότητα, δυνάμει υποψήφιους να τον διαδεχτούν. Ο καυγάς για το δαχτυλίδι και την νομή της εξουσίας. Συνέπεια αυτών, κάθε λειτουργία του Δήμου έχει τελματώσει, το δημοτικό συμβούλιο περιθωριοποιημένο, η λύση των προβλημάτων σε αναμονή και οι δημότες αδρανοποιημένοι και απογοητευμένοι.

Σε λίγους μήνες θα κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν την δημοτική τους αρχή για τα επόμενα 5 χρόνια. Δηλαδή θα εκλέξουν την δημοτική εκείνη παράταξη η οποία θα διοικήσει τον δήμο , σε ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες και με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της πόλης μας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αυτούς. Μεγάλη η ευθύνη του κάθε πολίτη αλλά ακόμη μεγαλύτερη , όσων ασχολούμαστε ή επιθυμούμε να ασχοληθούμε με τα δημοτικά θέματα, πιό ενεργά. Ως εκπρόσωπος της < ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ> , η οποία πιστεύω έχει επιβεβαιώσει απόλυτα τον τίτλο της στα 20 χρόνια ζωής της, στοχεύοντας αποκλειστικά στην υπηρέτηση των Βριλησσίων, αφού το 2002 συμμετείχε στις εκλογές αυτόνομα, το 2006 συμμετείχε με άλλες 2 δημοτικές παρατάξεις στον σχηματισμό νέας δημοτικής παράταξης, το 2010 και το 2014 εγώ και άλλα στελέχη πήραμε μέρος στις περιφερειακές εκλογές και το 2019 συνεργαστήκαμε με την δημοτική παράταξη του Αργύρη Ντινόπουλου, ακούω τις τελευταίες εβδομάδες τις προτάσεις και τις σκέψεις των μελών μας και των δημοτών των Βριλησσίων.Είναι αρκετοί και σημαντικοί όσοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να κατέβουμε αυτόνομα στις ερχόμενες εκλογές δεδομένου ότι διαθέτουμε αναγνωρισιμότητα,πείρα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικό-τητα τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον δημόσιο βίο μας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από την άλλη ο νέος εκλογικός νόμος ,ο οποίος αντικατέστησε την απλή αναλογική, ευνοεί την συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων σε κοινά προγραμματικά συμφωνούντα σχήματα πριν τις εκλογές. Η έγκαιρη συνεργασία υγιών σύγχρονων και καινοτόμων δυνάμεων οι οποίες συμφωνούν στο πρόγραμμα που θα εφαρμόσουν για τα νέα Βριλήσσια των οραμάτων μας διασφαλίζει αναμφίβολα την καλή προετοιμασία και την ποιοτική αναβάθμιση του αναγκαίου στελεχιακού δυναμικού, κάνοντάς τα γνωστά και οικεία στους δημότες. Το κυριότερο η συνεργασία μεγιστοποιεί τις δυνατότητες νίκης, όχι ως αυτοσκοπό ή ως μέσο νομής της εξουσίας αλλά ως προϋπόθεση ώστε να γίνουν πράξη με εγγύηση τα συμπεφωνημένα. Η διακηρυγμένη θέση μας για την ανατροπή του δημαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης του δήμου, η αναβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς αποκλεισμούς, η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου και η μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, οι οποίες τον αφορούν , μόνο με την προγραμματική συνεργασία μπορούν να πραγματοποιηθούν. Στόχος μας λοιπόν δεν είναι η ικανοποίηση του εγώ, δεν βάζουμε στο τραπέζι του διαλόγου ως προυπόθεση την κατάληψη της θέσης του υποψηφίου Δημάρχου, η οποία αναμφίβολα είναι σημαντική και ξεχωριστή αλλά τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής κίνησης συνεργασίας και συνδιοίκησης ,με αρχές, στόχους, επεξεργασμένο πρόγραμμα και ικανά στελέχη. Η θέση του υποψηφίου Δημάρχου δεν είναι το κύριο μέλημά μας αλλά η νίκη και η διασφάλιση της προοπτικής υλοποίησης των δεσμεύσεών μας, απέναντι στους δημότες και την πόλη μας.

Κυρίαρχο για μας είναι να πείσουμε τους δημότες των Βριλησσίων ότι εμείς, ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ, για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματός μας.

Και θα το καταφέρουμε όπως αποδείξαμε στο παρελθόν, αν πείσουμε και τώρα την κοινωνία των πολιτών, ότι είμαστε εις το <<εμείς>> κι όχι εις το <<εγώ>>.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε την δημοκρατικά ειλημμένη απόφαση της παράταξής μας για την συμμετοχή της στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μέχρι τότε συνεχίζουμε αυτόνομα να αγωνιζόμαστε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας και διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.

Ανάρτηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βριλησσίων και εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης «Ανεξάρτητη κίνηση πολιτών»

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον Βύρωνα, 15 Μαίου 2024

Ο Δήμος Βύρωνα, προσκαλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στα Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού...

«Νέα Σελήνη» του Ραφαήλ Μιχαηλίδη

Ο Ραφαήλ Μιχαηλίδης παρουσίαζει τη «Νέα Σελήνη», το νέο του ποπ-ροκ τραγούδι...