Home Επικαιρότητα Πειρατικό-Επιστροφή στις αλάνες
ΕπικαιρότηταΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Πειρατικό-Επιστροφή στις αλάνες

And the winner is «underrated»

Ταξίδι πίσω στις εποχές εκείνες, που οι αλάνες γέμιζαν παιδιά με μια μπάλα και πολλά όνειρα. Παρέες που μέσα από το παιχνίδι δημιουργούσαν αναμνήσεις και σχέσεις ζωής. Αυτοσχέδια τέρματα, οριοθετημένος χώρος, κανόνες και πειρατικοί ύμνοι φτιαγμένοι επί τόπου. Ψευδώνυμα, πειράγματα και χτυπημένα γόνατα, εκεί μας πήγε το πειρατικό κάλεσμα του Δήμου Χαλανδρίου και της ένωσης γονέων, για ένα μίνι πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που πρωταγωνιστές είναι ΜΟΝΟ τα παιδιά.

Δέκα σχολεία, όπου οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες ανέλαβαν την πλήρη οργάνωση των ομάδων τους, τις στολές, την ονομασία, τους αγώνες, την ενημέρωση. Τα παιδιά έδειξαν ευγενή άμιλλα, που ουδέποτε παρακολουθήσαμε σε αγώνες ποδοσφαίρου. Με χιούμορ που φάνηκε στις ονοματοδοσίες των ομάδων τους, με φιλική διάθεση, ήθος και απόλυτο σεβασμό στους κανόνες εξελίχτηκε το τουρνουά.

Οι έφηβοι έδειξαν τον δρόμο, ακόμα και όταν ο φωτισμός στο γήπεδο ήταν ελλιπής, όταν οι αγώνες ήταν back to back, το τέρμα κουνημένο , συνέχιζαν με πλήρη στήριξη ο ένας στον άλλον. Με πραγματική ενσυναίσθηση για τους φίλους τους. Παίξανε με πάθος χωρίς προκλήσεις και βίαιες αντιδράσεις και καμία ομάδα δεν έφυγε από τον πλαίσιο των κανόνων. Σε μία εποχή που η βία κλιμακώνεται, τα παιδιά των γυμνασίων του Χαλανδρίου έδειξαν ότι μπορούν να βάζουν γκολ σε σκοτεινά τέρματα και να φωτίζουν χαμόγελα. Μας θύμισαν πόσα μπορούν τα παιδιά αρκεί να τους δίνεται ο χώρος.

Οι δέκα ομάδες των γυμνασίων του δήμου «Βarcelioma, Manchester Spiti, Toufa F.C., Underrated, Pithagories Agelades, Pasteli F.C., Karpouzi F.C, Pantofla United, Karga F.C και Asteras Xalandriou», αγωνίστηκαν και νικητές αναδείχθηκαν οι «Underrated» οι οποίοι αήττητοι κέρδισαν στον τελικό με 7-3 την «Barcelioma». Τις εντυπώσεις δε, κέρδισε ο Ιπτάμενος τερματοφύλακας των Underrated.

Τον μεγάλο τελικό παρακολούθησαν γονείς, φίλοι, συμμαθητές/τριες των παικτών, οι αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας, Κώστας Γερολυμάτος και Χάρης Μαυρουδής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Θέος, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου Χρυσαυγή Αλούπη.

Μαζί με το «χρυσό» τα παιδιά της νικήτριας ομάδας κέρδισαν και μια δωρεάν ετήσια συνδρομή στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Χαλανδρίου και μια δωροεπιταγή 50 ευρώ από τη Δημοτική Επιχείρηση ΦΛΥΑ Α.Ε.

Τα παιδιά απόλαυσαν το πειρατικό κάλεσμα και εμείς την παρουσία τους όπου το παιχνίδι νίκησε τον ανταγωνισμό. Οι πρωταθλητές μπορεί να μην σήκωσαν την κούπα (μιας και δε διατέθηκε από τον δήμο) , αλλά υποσχέθηκαν με χιούμορ, ότι στο επερχόμενο πειρατικό θα έχουν προμηθευτεί ήδη μία μαζί με χορηγίες νερών!

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...