Home Lifestyle IT TAKES TWO TO TANGO
LifestyleΜουσική

IT TAKES TWO TO TANGO

Το βινύλιο είναι το νέο mainstream στο interior design. Δίσκοι και πικάπ, η ρετρό πρόταση για vintage showpiece δωματίων. Μια τάση που ολοένα τραβάει περισσότερους ως εναλλακτική διάθεση μιας μοντέρνας αλέγκρο ατμόσφαιρας.

Είναι όμως  η θέση του στα vintage και δη ως διακοσμητικό, μιας ανάλαφρης ατμόσφαιρας;

Vinyl is back, δίνει πνοή στη μουσική βιομηχανία και καταφέρνει να διακριθεί στην εποχή του streaming. Δε χωράει σε φρεσκοβαμμένους τοίχους, δεν παίρνει θέση σουβέρ και η βελόνα του πικ απ είναι ζωντανή για νέες γρατζουνιές. Τα εξώφυλλα που λατρέψαμε και μέναμε να τα κοιτάμε, να τα χαϊδεύουμε με άπληστη καψούρα που γκόμενος ουδέποτε είδε, δεν είναι σελιδοδείκτες διακοσμημένα σε βιβλιοθήκες.

Δεν είναι μόνο η αθεράπευτη γοητεία ενός νοσταλγικού αισθησιασμού. Αντιπροσωπεύει τα βήματα του tango σε ένα χορό για δύο, γεμάτο πάθος, απαλό άγγιγμα, πρόκληση, θέληση. Είναι ο έρωτας που προσπαθεί να ξεδιψάσει και δεν το καταφέρνει ποτέ. Είναι το κοινωνικό αντίκτυπο σε κάθε νέο ρεύμα μουσικής. Το ροκ εν ρολ , τα πάρτι των μαύρων, τα μπλουζ των αισθήσεων. Η ορμή της νεολαίας, τα βήματα ταξικών επαναστάσεων. Η οργή του αποκλεισμού, ο πόλεμος στα στερεότυπα και κοινότυπα.

 Σαν χτες το «κόλλησε η βελόνα» και η τρεχάλα στο πικαπ άφηνε την αίσθηση δαγκώματος στο λαιμό. Ο ήχος, το μέτρημα των γραμμών για το τραγούδι που θέλαμε, η αντιγραφή σε κασέτες, η αναμονή για κάθε νέο άλμπουμ που θα γινόταν ναός λατρείας και κάθε απότομο τράβηγμα μέγιστη απείθεια και ιεροσυλία. Ένα αέναο ηλιοβασίλεμα με τα πόδια χωμένα στην άμμο.  Κάθε λάτρης της μουσικής αναγνωρίζει τα σημάδια μιας εποχής που η μουσική ήταν οργασμός και η απόκτησή της ήθελε τρόπο κόπο και φαντασία .

Κάθε ανάμνηση είναι η δική μας ρετρό λατρεία που μετουσιώνει τον ρομαντισμό σε ένα ξέφρενο ερωτικό παιχνίδι.

 Enjoy vynil   ♥

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024 Independent Annual Rock Summer Festival PRESS RELEASE...

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ CLUB LIVE STAGE | COSMIC SHADOWS| THE BLACK TABASCO| TOM YOSI

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024, οι Rock ‘N Rollers Cosmic Shadows, με...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

«Νέα Σελήνη» του Ραφαήλ Μιχαηλίδη

Ο Ραφαήλ Μιχαηλίδης παρουσίαζει τη «Νέα Σελήνη», το νέο του ποπ-ροκ τραγούδι...