Home Επικαιρότητα Κλειώ Αγγουράκη: Στόχος να παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στους νέους ανθρώπους.
ΕπικαιρότηταΠολιτικήΣυνεντεύξεις-Παρουσιάσεις

Κλειώ Αγγουράκη: Στόχος να παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στους νέους ανθρώπους.

Γυναίκα, μορφωμένη, επιτυχημένη, απλή, ανθρώπινη, άξια. Η Κλειώ είναι ένα πρόσωπο που δημιουργεί πίστη σε κάθε συνομιλητή της, με τεράστιο χαμόγελο που φωνάζει την ειλικρίνεια, την ευγένεια και την αγνότητα στις προθέσεις της. Ο ενθουσιασμός και ο δυναμισμός της συνεπαίρνει όποιον τη συναντήσει. Έχει όραμα , θέλει και μπορεί να είναι μέρος της αλλαγής, μιας κοινωνίας για όλους, μα πρωτίστως για να δημιουργηθεί ένας κόσμος αντάξιος των ονείρων που έχουμε για τα παιδιά μας. Με βλέμμα καθαρό, με ευθύνη, με αίσθηση του χρέους, η Υποψήφια Βουλεύτρια Β.Τομέα Αθηνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κλειώ Αγγουράκη γίνεται η φωνή μας και λέει τέλος στις ανασφάλεια, στην απαξίωση και στην εξαπάτηση των πολιτών.

Η Κλειώ Αγγουράκη αφήνει το στίγμα της στο Polis Mag και μιλά στην Αθηνά Παππά

Δεν μπορώ να μένω ουδέτερη βλέποντας να καταστρέφεται το Κοινωνικό Κράτος στην πατρίδα μου.

Νέα πρόσωπα, από όλους τους χώρους της ζώσας κοινωνίας υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποφεύγοντας τις παρωχημένες τάσεις σε πρόσωπα. Είστε ένα από αυτά τα πρόσωπα, αντιπροσωπεύετε τους Ελευθέρους επαγγελματίες, μορφωμένη και μαχήτρια για τα προς το ζην. Πώς ήρθε η ενασχόληση με τα κοινά;

Η άκρως τιμητική πρόταση που μου έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα, για να είμαι υποψήφια βουλεύτρια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, μπορεί να με αιφνιδίασε, αλλά η απόφαση μου ήταν απόλυτα συνειδητή.

Ως γυναίκα, μητέρα δύο κοριτσιών και ελεύθερη επαγγελματίας με δραστηριότητα σε εμπορικές εκθέσεις και την εστίαση, έχω μάθει να μάχομαι και γνωρίζω πολύ καλά τον άνισο, καθημερινό αγώνα που δίνουν οι πολίτες αυτής της χώρας, ειδικά τα 4 τελευταία χρόνια που βλέπουν το εισόδημά τους, κυριολεκτικά, να λεηλατείται.
Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων και νιώθω πως δεν έχω το δικαίωμα να μείνω άπραγη, να μη συμμετέχω ενεργά στην προσπάθεια να σωθεί η κοινωνία και να ζήσουμε επιτέλους ανθρώπινα.

Δεν μπορώ να μένω ουδέτερη βλέποντας να καταστρέφεται το Κοινωνικό Κράτος στην πατρίδα μου.

Ζήτημα που απασχόλησε έντονα τους κατοίκους Βορείων προαστίων είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Η θέση σας;

Όπως έχω ξαναπεί και σε άλλη συνέντευξη, πρέπει να αποκαταστήσουμε μια παρανόηση που υπάρχει, ότι δηλαδή ο Βόρειος Τομέας Αθηνών είναι προνομιούχος περιοχή.

Δεν είναι προνομιούχες οι εκατοντάδες λαϊκές γειτονιές.

Δεν είναι προνομιούχοι οι άνθρωποι της εργασίας που προσπαθούν να βγάλουν το μήνα και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και το μείζον πρόβλημα στέγασης που παρατηρούμε γενικότερα, έχουν προκαλέσει ασφυξία, σε μια κοινωνία που, ας μη ξεχνάμε, είναι 15 χρόνια σε κρίση, με την κατάσταση τα τελευταία 4 χρόνια να έχει χειροτερέψει ραγδαία.

Πληθωρισμός ο φίλος της ακρίβειας και εχθρός του καταναλωτικού κοινού και των επιχειρήσεων. Υπάρχει Σωτηρία;

Ο πληθωρισμός μπορεί να είναι μια διεθνής πραγματικότητα, αλλά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έγινε αυτό που πρότεινε και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Ελλάδα. Δηλαδή μείωση, έως και 0%, του ΦΠΑ στα τρόφιμα, καθώς και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα κριθεί στις εκλογές για τον πληθωρισμό, αλλά για το ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει τους πολίτες της χώρας από τη θηλιά της ακρίβειας. Το αντίθετο. Εκπροσώπησε με πάθος τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων που σπάνε η μία μετά την άλλη, ρεκόρ κερδοφορίας.
Την ερχόμενη Κυριακή, στις 21 του Μάη, ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα ισχυρό, κοινωνικό κράτος που θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες.

Γυναίκα, σε έναν κόσμο φτιαγμένο για άντρες. Τι χρειάζεται να αλλάξει ώστε να επέλθει κατ ουσίαν η ισότητα. Η πρόσβαση στην εργασία παραμένει εμπόδιο για τη μητέρα;

Έχουμε πολύ δρόμο και αγώνες μπροστά μας

ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είναι το πρώτο κόμμα στην πολιτική ιστορία της χώρας που τα ψηφοδέλτιά του σε όλη την επικράτεια περιλαμβάνουν 50% γυναίκες και 50% άνδρες. Αυτό είναι κάτι πραγματικά σπουδαίο.

Νόμος Τσιάρα, είδαμε ότι την ψήφισή του την αρνήθηκαν και μέλη της υπάρχουσας Κυβέρνησης. Η γνώμη σας;

Η ίδια η βουλεύτρια της ΝΔ, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη είχε δηλώσει δημοσίως πως ο νόμος Τσιάρα για τη συνεπιμέλεια δεν ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το συμφέρον του παιδιού, αλλά για του γονέα που, συνήθως, δε μένει μαζί με το παιδί.
Ο νόμος Τσιάρα μετατρέπει το παιδί σε αντικείμενο διαμάχης και διαρκούς εναλλαγής περιβάλλοντος, χωρίς να νοιάζεται για το πραγματικό του συμφέρον.
Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε, όπως έχει αποδειχθεί, με ένα νόμο που είναι εχθρικός και προς τη μητρότητα και προς τα παιδιά.

Μια πατρίδα όπου θα μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, όπου όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δε θα νιώθουν ότι σιγά σιγά μετατρέπονται σε γρανάζι ενός συστήματος που τους απορροφά τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και τις ριζοσπαστικές τους ιδέες.

Ο ορίζοντάς σας πού βλέπει; Τι κοινωνία θα θέλατε να προσφέρετε στους νέους;

Προφανώς ο ορίζοντάς που βλέπω είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που κατηγόρησε τους νέους ανθρώπους ακόμα και για τη διασπορά του κορωνοϊού. Μιας κυβέρνησης που αφήνει δεκάδες χιλιάδες νέους κάθε χρόνο εκτός πανεπιστημίων με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής της κας Κεραμέως. Μιας κυβέρνησης που έχει την απόλυτη ευθύνη για το δυστύχημα των Τεμπών, όπου τόσοι νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όντας και η ίδια μητέρα, με τη μεγάλη μου κόρη να δίνει φέτος πανελλήνιες, κατεβαίνω ενεργά στην πολιτική με μεγαλύτερο μου στόχο να παραδώσουμε μια καλύτερη πατρίδα στους νέους ανθρώπους.

Μια πατρίδα όπου θα μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, όπου όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δε θα νιώθουν ότι σιγά σιγά μετατρέπονται σε γρανάζι ενός συστήματος που τους απορροφά τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και τις ριζοσπαστικές τους ιδέες.

Σύντομο Βιογραφικό:

Από οικογένεια εκπαιδευτικών και καταγωγή από τη Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης, ζω στο Μαρούσι εδώ και 34 χρόνια. Είμαι μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών. 
Σπούδασα Επικοινωνία, ΜΜΕ, Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σχέσεις στο ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θεματικές στις οποίες κατέχω Μεταπτυχιακό.
Διατηρώ τη δική μου επιχείρηση στον τομέα της μηχανογράφησης εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων (expodata.gr) από το 2005. 
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με τον κλάδο της εστίασης.
Με δεδομένη την ειλικρινή μου πρόθεση για ουσιαστική δουλειά, ειδικά στον χώρο της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας- ελεύθερων επαγγελματιών, στον οποίο έχω ιδία εμπειρία και όραμα για μία κοινωνία δημοκρατική με δικαιοσύνη παντού, έχω την τιμή να είμαι υποψήφια Βουλεύτρια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.
Δράσεις:
• Πρώην Αν. Συντονίστρια ΟΜ Δυτικού Αμαρουσίου
• Μέλος ΝΕ Βόρειας Αθήνας – Επικεφαλής της επιτροπής Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας
• Γραμματεία του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Ευχαριστούμε πολύ την Κλειώ Αγγουράκη για τις απαντήσεις και τη ζωντάνια της.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Πρoστατευμένο: Πρώην κήρυκες αρετής νυν ρουσφετολόγοι

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024 Independent Annual Rock Summer Festival PRESS RELEASE...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...