Home Βριλήσσια 9η Γιορτή Περιβάλλοντος με πεζοπορία από την Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων
ΒριλήσσιαΝέα της Πόλης

9η Γιορτή Περιβάλλοντος με πεζοπορία από την Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων

Περισσότεροι από 500 πεζοπόροι, δημότες επισκέπτες και σύλλογοι, περιηγήθηκαν από την Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων, όπου είχε οργανωθεί η υποδοχή τους με εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα.

Η πεζοπορική διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι, περιλάμβανε τρεις (3) στάσεις ιστορικής ενημέρωσης για το Πεντελικό, από τον Γεωλόγο MSc Ωκεανογράφο Βασίλη Κωνσταντινίδη και τον βιολόγο – Msc Οικολογίας  Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.): Στη σπηλιά του Νταβέλη, στη Νέα Πεντέλη και στην πεντάτοξη γέφυρα της Δούκισσας Πλακεντίας.

Κατά την υποδοχή των συμμετεχόντων, διανεμήθηκαν από τον Δήμο Βριλησσίων τα απαραίτητα για δροσιά και ενέργεια των περιηγητών νερά, φρούτα και αφεψήματα, ενώ ακολούθησε γιορτή με ορχήστρα λαϊκού τραγουδιού, καθώς και φιλέματα ποτών και γεύσεων, για την ολοκλήρωση της δράσης, που σήμανε την έναρξη της φετινής (9ης) Γιορτής Περιβάλλοντος.

Από την υπηρεσία καθαριότητας-ανακύκλωσης, για την προώθηση και την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος-αξίας της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους, διανεμήθηκε κόμποστ (Φυσικό Λίπασμα)που παράγεται από τα βιοαπόβλητα της λαϊκής αγοράς της πόλης, τσάντα ανακύκλωσης του Δήμου Βριλησσίων με κεντρικό σύνθημα «Η διαλογή στην Πηγή είναι Πολιτισμός», καθώς και ενημερωτικό υλικό για την εγγραφή των δημοτών των Βριλησσίων στο πρόγραμμα πόρτα-πόρτα αποκομιδής τριών (3) ρευμάτων (χαρτί, πλαστικό, μέταλο) ανακυκλώσιμων απορριμμάτων «Ανακύκλωση στο Σπίτι».

Ο Δήμος Βριλησσίων ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο  του φυσιολατρικού συλλόγου «Βριλησσός» κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, όλες και όλους τους συνεργάτες, και καθεμιά και καθέναν δημότη και επισκέπτη περιηγητή, που συνέβαλλαν στην οργάνωση, τον συντονισμό, την υλοποίηση και την επιτυχία της δράσης, για 6η φορά από το 2016 που ξεκίνησε κι έπειτα, κι οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς από τότε (με εξαίρεση τη διετή περίοδο αυστηρών μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Βαφειάδης, ο τ. δήμαρχος Βριλησσίων και υποψήφιος βουλευτής Β1 Αθηνών, Ξένος Μανιατογιάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξης Μαυραγάνης. Επίσης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας, Βούλα Αρσένη και οι δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Πισιμίσης, Θ. Δημαράς και Σοφία Μαντινίδου.

Related Articles

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ- Ένα θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Το θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα...