Home Αυτοδιοίκηση Μ.Κρανίδης: Η επιτυχία του Πεύκου Πολίτη ανήκει στο Χαλάνδρι
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΧαλάνδρι

Μ.Κρανίδης: Η επιτυχία του Πεύκου Πολίτη ανήκει στο Χαλάνδρι

Ο Μάνος Κρανίδης Υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, εκφράζει τη χαρά του για το αίσιο και κατ’ ευχήν αποτέλεσμα στην Υπόθεση του Πεύκου Πολίτη, ως πολιτικός μηχανικός εκθέτει τις σκέψεις του για τη δόμηση της περιοχής. Στην ανακοίνωση του, ο Επικεφαλής της Παράταξης «Χαλάνδρι-Ορίζοντας» ευχαριστεί κατ’ ουσίαν όσους συντέλεσαν στη δικαίωση αυτή και επισημαίνει τη σημαντικότητα της συμβολής όλων σε θέματα ζωτικής σημασίας και ανάπτυξης για το Χαλάνδρι κάτι που η παράταξή του 4 χρόνια πράττει.

Η έκδοση του ΦΕΚ της πολεοδομικής μελέτης ένταξης, της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη» είναι μια επιτυχία που ανήκει σε όλο το Χαλάνδρι.

Σχετικά θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης μας, όλους και όλες που υποστήριξαν και εργάσθηκαν, στη διάρκεια όλων των ετών, για τη συγκεκριμένη σημαντική εξέλιξη. Μια πορεία με αναίτιες διαχρονικές καθυστερήσεις. Είναι αδιανόητο σε ένα μεγάλο αστικό Δήμο να υπάρχει μια τέτοια μεγάλη περιοχή εκτός σχεδίου για τόσα πολλά χρόνια. Ένα θέμα που αφορά την αξία της περιουσίας χιλιάδων οικογενειών του Χαλανδρίου και επηρεάζει την ανάπτυξη της πόλης και σημαντικά ζητήματα όπως τη δημιουργία σχολείων, πράσινου, πεζοδρόμων, χώρων αναψυχής, πάρκων, παιδικών σταθμών, την αξιοποίηση της έκτασης του Δήμου στο Νομισματοκοπείο και την οριστική λύση για το διαχρονικό τραγικό ζήτημα του καταυλισμού των Ρομά.


Ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης και Υποψήφιος Δήμαρχος θεωρώ ότι είναι μια σημαντική στιγμή αφού η περιοχή αποτελεί το 10% της έκτασης του Χαλανδρίου, στην καρδιά του Δήμου και που οι χιλιάδες ιδιοκτήτες περιμένουν πάνω από 30 έτη για να ολοκληρωθεί. Η δημοτική παράταξη μας, στα 4 έτη παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει συμβάλλει έμπρακτα και εποικοδομητικά στην άμεση προώθηση των ζητημάτων για την ένταξη της περιοχής και την τωρινή εξέλιξη. Στο πρόγραμμα μας για την περίοδο 2023-2028, έχει το ζήτημα της υλοποίησης της πράξης εφαρμογής της περιοχής «Ζώνη Δουκίσσης Πλακεντίας-Πεύκο Πολίτη» ως 1η προτεραιότητα. 


Ως Γραμματέας Ενημέρωσης, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, θεωρώ ότι είναι επιτέλους ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αξίας των ιδιοκτησιών πολλών μικρομεσαίων ιδιοκτητών και συμπολιτών μας.
Ως Πολιτικός Μηχανικός θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί το βάρος στην ορθή τεχνική υλοποίηση της πράξης εφαρμογής και ειδικά των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων, αθλητικών χώρων, πρασίνου, οδών και πεζοδρομίων.


Στη φιλοσοφία μας, τα σημαντικά διαχρονικά ζητήματα του Χαλανδρίου απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση και ουσιαστική γνώση. Είναι ζητήματα που ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας για δεκαετίες και η λύση τους θα έρθει από συνδυασμένες ενέργειες και αποτελεσματική δράση.

Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και για αυτό ζητάμε στις εκλογές του Οκτωβρίου την εντολή των συμπολιτών μας για να αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου με μια αξιόπιστη, εναλλακτική πρόταση λύσεων για τα μεγάλα ζητήματα, την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στο Χαλάνδρι.

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...