Home Αυτοδιοίκηση Χ.Ρώμας «Είμαι εδώ να Υπηρετήσω το όραμα των Χαλανδραίων»
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΣυνεντεύξεις-ΠαρουσιάσειςΧαλάνδρι

Χ.Ρώμας «Είμαι εδώ να Υπηρετήσω το όραμα των Χαλανδραίων»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, εγκαινιάζει τις «Αυτοδιοικητικές Συζητήσεις» του polismag. Με αμεσότητα, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό, χιούμορ, απαντά με τον σεβασμό και την γλυκύτητα που τον διακρίνει, κάνοντάς μου την τιμή να εκθέσει τις δικές του σκέψεις για τον δήμο μας. Με τον κ. Ρώμα γνωριστήκαμε πριν 17 χρόνια, όταν μετακόμισα στο κάτω Χαλάνδρι και διαπίστωσα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, προσηνή, μορφωμένο, εργατικό, με ήθος και λαχτάρα να προσφέρει.

Κύριε Ρώμα, είναι ουτοπικό το Χαλάνδρι να γίνει ένας Πρότυπος Δήμος;

Ουτοπικό είναι οτιδήποτε δεν το θέλουμε αρκετά. Τρόποι, ιδέες, δυνατότητες και προγράμματα να στηρίξουν το όραμα υπάρχουν. Έχω τη γνώση, τη δύναμη και τη θέληση να μετατρέψω το Χαλάνδρι σε Πρότυπο Δήμο. Να είναι κάθε σημείο του θετική αναφορά για όλους τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες. Με την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Χαλάνδρι στο Φως» του οποίου είμαι επικεφαλής , θα βεβαιώσετε ότι όλα είναι δυνατά και σίγουρα το ουτοπικό απέχει παρασάγγας από την λογική της δικής μου ομάδας. Το Χαλάνδρι θα γίνει μια πόλη μεγάλου πολιτισμού που σημαίνει πόλη πνευματικής καλλιέργειας, καινοτομίας, ανάπτυξης, εμπορίου, ψυχαγωγίας και ψηφιακής πρωτοπορίας.

Ποια είναι η λογική της δική σας ομάδας; Είναι γνωστό ότι σας πλησίασαν πολλοί ενεργοί αιρετοί της πόλης και διάφοροι που θέτουν εαυτόν ως παράγοντα της πολιτικής ζωής τούτου του τόπου. Θα τους δούμε μαζί σας;

Όχι βέβαια!!! Η λογική μας στηρίζεται στο να αφουγκραζόμαστε και να σεβόμαστε τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης μας. Μόνο η ευημερία των πολιτών μας αφορά και όχι η ευημερία των πολιτευομένων και πολιτικάντηδων. Αρχή μας είναι η βελτίωση των συνθηκών σε ό,τι διέπει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Για αυτό στην ομάδα μου, συντάχθηκαν άνθρωποι με το ίδιο όραμα και σίγουρα στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού δε θα υπάρξουν πρόσωπα με άλλες σκοπιμότητες, κάποια εκ των οποίων απομυζούσαν το Χαλάνδρι πολλά χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω Υποψήφιο με τόση Αναγνωρισιμότητα και άριστη Αυτοδιοικητική παρουσία, να βγαίνει στους δρόμους και να συστήνεται στον κόσμο με την Ιδιότητα πλέον του Υποψήφιου Δημάρχου, πώς το επιλέξατε;

Θεώρησα απόλυτο χρέος μου, να ενημερώσω εκ του σύνεγγυς τους συνδημότες μου, για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου . Θέλω να με γνωρίσουν όσο γίνεται περισσότερο. Η εκλογή μου να είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή του ψηφοφόρου, να πιστέψουν σε μένα και στο όραμά μου για ένα Χαλάνδρι στο Φως και να έρθουν συνεπιβάτες σε αυτό το ταξίδι. Έχω συναντήσει εξαιρετικούς συμπολίτες, αυτόφωτους, αυτόνομους, αυτοδημιούργητους με τους οποίους ανταλλάσσουμε απόψεις και παίρνω ιδέες. Βλέπω γυναίκες που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στους πολύπλοκους ρόλους που έχουν αναλάβει (μητρότητα, εργασία, οικιακά) και θεωρώ ότι αυτά τα μοναδικά πλάσματα, είναι άνθη προσφοράς και γνώσης προς όλους μας και πρέπει να τους δοθεί το νεράκι της προσωπικής τους ανάτασης. Να αναφέρω εδώ ότι στον Δήμο δεν υπάρχουν Κ.Δ.Α.Π ούτε Κ.Δ.Α.Π Α.Μ.Ε.Α. Μου φαίνεται αδιανόητο σε τόσο μεγάλο δήμο με τόσες ανάγκες να μην έχει δημιουργηθεί Κ.Δ.Α.Π, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών. Η κοινωνική πολιτική μας είναι η ανάσα που χρειάζονται όλοι οι δημότες.

Μιλώντας με πρώην συναδέλφους μου από την Περιφέρεια, θέλησα να μάθω πώς είναι ο Χ.Ρώμας ως Αιρετός με ενεργό Αυτοδιοικητικό ρόλο. Σας χαρακτήρισαν ως τη «Νέα Αντίληψη», με αεικίνητο πνεύμα και πείσμα, ιδίως όσον αφορά τους τρόπους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη. Υπερθεμάτισαν δε, στο σεβασμό που δείχνετε στους εργαζόμενους.

Αναμφίβολα η Περιφέρεια Αττικής ήταν για εμένα ένα νέο εφαλτήριο, μια πρόκληση ιδεών, εγρήγορσης, αντίληψης και ικανότητας λύσης των θεμάτων που προκύπτουν. Επιβεβαίωσα τον εαυτό μου. Χρειάζεται σθένος να λες «ΟΧΙ», σε «εκβιαστικές προτάσεις» σπατάλης δημόσιου χρήματος. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις στη διοίκηση είναι πολλά , η μοιρολατρία και το φταίνε οι άλλοι, δεν έχουν θέση στη Δημόσια Διοίκηση. Οι πόρτες υπάρχουν για να ανοίγονται και η ικανότητα φέρνει πάντα αποτέλεσμα.

Ο τομέας του πολιτισμού και αθλητισμού στην Περιφέρεια μέχρι πρότινος, έμοιαζε αδρανής, απλά υπήρχε για να αυτοσυντηρείται. Δημιουργήσαμε έναν καθ’ όλα παραγωγικό και ανταγωνιστικό τομέα σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού, με εκατοντάδες δράσεις Ο σεβασμός δε, σε όλους του εργαζόμενους είναι αναφαίρετη αξία για εμένα. Είναι το Α και το Ω.

Έχουμε δει την άριστη σχέση που έχετε με την κεντρική διοίκηση αλλά και με ανθρώπους της αντιπολίτευσης, πώς χτίστηκε αυτή η σχέση;

Με αμοιβαία εκτίμηση. Ξέρετε η δύναμη της εργατικότητας, του ευγενή πόθου για ολοκληρωμένο, λειτουργικό και επιτυχές αποτέλεσμα αποκλειστικά για όφελος του πολίτη, δημιουργεί τις γέφυρες για άριστη συνεργασία. Με ανθρώπους της κυβέρνησης έχτισα σχέση θεσμική. Με τους περισσότερους δε, μας συνδέει γνωριμία ετών Και χαίρομαι όταν η εμπιστοσύνη τους, στο πρόσωπό μου, δηλώνεται σε κάθε ευκαιρία.

Παρά την Άριστη σχέση, δεν ζητήσατε ποτέ Χρίσμα από τα δύο μεγάλα κόμματα που φαίνεται να σας στηρίζουν.

Οι τακτικές της χρησιμοποίησης δυνατών brand name της κεντρικής πολιτικής σκηνής για ενδυνάμωση της Υποψηφιότητάς μου δεν είναι στην πολιτική μου, ούτε στη λογική μου. Με ενδιαφέρει βέβαια συγκεκριμένα κόμματα να γίνουν αρωγοί, για ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι θεμελιώδεις σχέσεις χτίζονται βάσει θέσεων, κινήτρων και ικανοτήτων. Το δικό μου κίνητρο, είναι ο τόπος που αγαπώ. Αυτό πιστεύω ότι το βλέπουν, το αντιλαμβάνονται και για αυτό εκδηλώνουν την πρόθεση να με στηρίξουν.

Αυτή τη περίοδο ετοιμάζετε το εκλογικό σας κέντρο και την παρουσίαση του πρότυπου (όπως με ενημέρωσαν) προγράμματός σας. Δεδομένου ότι τα πάντα τα έχετε αναλάβει εσείς προσωπικά, έχετε σκεφτεί έστω μια στιγμή, «τι το ήθελα αυτό τώρα;»

Στα 40 χρόνια πορείας μου, απέδειξα ότι έχω υπομονή και επιμονή για ό,τι αξίζει. Με λυπεί βαθύτατα, ότι άνθρωποι που πολιτεύονται στο Χαλάνδρι «κατ’ επάγγελμα οι περισσότεροι», αρνούνται να δεχθούν ότι το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι το έχουν όλοι. Φέρονται λες και η πίτα του Δήμου να τους ανήκει. Το Χαλάνδρι ανήκει στους πολίτες. Οι Διοικούντες έχουν ένα και μόνο χρέος την Υπηρέτηση της εντολής που τους δόθηκε. Παρότι αντιμετωπίζω αυτή τη φαιδρή κατάσταση δε σκέφτηκα λεπτό «τι το ήθελα αυτό», γιατί από την άλλη μεριά υπάρχουν άνθρωποι που κοιταχτήκαμε στα μάτια και πίστεψαν σε εμένα. Δε θα τους προδώσω. Θα προχωρήσουμε με κοινά ιδανικά για ένα Χαλάνδρι στο φως. Τα εγκαίνια του εκλογικού μου κέντρου θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου και είναι ανοιχτά για όλους, θα δημοσιευτεί σύντομα η πρόσκληση.

Κλείνοντας αυτή τη συζήτηση και αναμένοντας την επόμενη στην παρουσίαση των αυτοδιοικητικών προτάσεων σας για τα επόμενα 5 έτη, θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσωπική τιμή που μου κάνατε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας και φυσικά για την ιπποτική φιλοξενία σας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024 Independent Annual Rock Summer Festival PRESS RELEASE...

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...