Home Νέα της Πόλης «Δεν είμαι εγώ η Λογική»
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

«Δεν είμαι εγώ η Λογική»

Η Αργώ μπαρκάρει στη ρεματιά και οι ναύτες της φορούν κουστούμια και ανοίγουν την αυλαία στο έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου  «Δεν είμαι εγώ η λογική». Σάτιρα σε αυτούς που εξάγουν συμπεράσματα μόνο στη λογική, απορρίπτοντας τη φαντασία και τη διαίσθηση.

 Η πλάνη των ανθρώπων της Λογικής είναι πιο σπάνια, πιο ανεκμετάλλευτη και, αν δεν κάνω λάθος, πρώτη φορά σατιρίζεται. Για τούτο θεωρώ το «Δεν ειμ’ εγώ!» ένα έργο πέρα-πέρα πρωτότυπο, και μολονότι ελαφρό σα μια φάρσα, μια παρωδία, πιο σοβαρό κατά βάθος από πολλά σοβαρά, και δικά μου και ξένα.

Γρηγόριος Ξενόπουλος.

Η Θεατρικής Ομάδα του Συλλόγου «Αργώ» παρουσιάζει την Τετάρτη 28 Ιουνίου ώρα 9 μμ, στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με το έργο: «Δεν είμαι εγώ ή Η Λογική» του Γρηγόριου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου 

Μια τρίπρακτη κωμωδία που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σημαντικού μας συγγραφέα, ενώ ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο του.

Υπόθεση του έργου: ο καθηγητής  φυσικομαθηματικός Πέτρος Παπαπέτρου, ταγμένος στην επιστήμη του και θιασώτης της απόλυτης λογικής  μένει απέναντι από τον Πετράκη Παπαπέτρο καθηγητή ξένων γλωσσών και θιασώτη του έρωτα και της καλοπέρασης. Η αλληλογραφία, οι ζωές τους και τα σπίτια τους μπερδεύονται με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο, οδηγώντας τον Πέτρο Παπαπέτρου μέσα από τη λογική στον απόλυτο παραλογισμό να πιστεύει πως κάνει διπλή ζωή. Το κουβάρι μπλέκεται και ξεμπλέκεται χαρίζοντας άφθονο γέλιο και μια τραγική, για τον καθηγητή μας, διαπίστωση: η Λογική μονάχη της δεν αξίζει τίποτα αν δεν συνοδεύεται κι από την Φαντασία!

Μια κωμωδία καταστάσεων που δανείζεται στοιχεία από τις slapstick κωμωδίες, τον βουβό κινηματογράφο, την clownery και τους διεθνείς κώδικες της κωμικής τέχνης για να προσφέρει πηγαίο γέλιο και κέφι. Προσθέτουμε τραγούδι και χορό, την ομαδικότητα και την συνεργασία των μελών της ομάδας μας και είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε στο κοινό μια ευχάριστη θεατρική εμπειρία. 

Σκηνοθεσία/διδασκαλία /προσαρμογή/μουσική επιμέλεια : Ιωάννα Μπακαλάκου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης : 

Καίτη Σιούτη,  Μαριάννα Μανταγάρη,  Σοφία Λιπαντετζόγλου,  Ζιμνάχερ Γκαμπριέλε,  

Ανδρέας Ζηρογιάννης,  Αντώνης Δημητριάδης,  Αλέξης Καϊμάκης,  Μάξιμος Γιαννόπουλος,

Αλέξανδρος Λούσης,  Θεοδώρα Λευκιμμιάτη,  Νίκος Μέτζας,  Δήμητρα Χαλαυτή, 

Αποστολία Ευθυμίου,  Καϊματζόγλου Βικτώρια -Ίρις.

Σκηνικά/ Κοστούμια : η ομάδα

Γραφιστική επιμέλεια : Ελένη Άννινου

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...