Home Επικαιρότητα Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις για την επόμενη τετραετία
ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις για την επόμενη τετραετία

Ξεκινάει σήμερα 6/7/2023 η ανάγνωση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων. Παραγωγή, κοινωνία-εκπαίδευση-υγεία, πράσινη μετάβαση και επενδυτική βαθμίδα οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί στο πρόγραμμα των προεκλογικών δηλώσεων, θα παρουσιάσει την Ελλάδα της τετραετίας, με έμφαση στην οικονομία. Θα αναφερθεί στα πρώτα άμεσα μέτρα που θα παρθούν καθώς και στα σχέδια για ένα ψηφιακό σχολείο και την αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. Οι δηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με την διαδικασία του ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Η οικονομία θα είναι ο βασικός πυλώνας που θα αναφερθεί, να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι προτίθεται να αποπληρώσει δύο χρόνια νωρίτερα-τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα στις αγορές πως η χώρα έχει αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα.

Σε μια σειρά μέτρων που θα ψηφιστούν μέσα στον Ιούλιο και θα «τρέξουν» το 2024, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά το 2024, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο τη νέα χρονιά, κατώτατο μισθό 950 ευρώ μέχρι το 2027 στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Θα αναφερθεί σε κινήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Ειδική αναφορά θα γίνει στην υγεία (χωρίς να φαίνεται κάποια αλλαγή προς όφελος του πολίτη και των αδυνάτων στην υγεία), στην παιδεία (με έμφαση στο «ψηφιακό σχολείο») όπως ήδη έχει αναφερθεί ο νέος Υπουργός, στη Δικαιοσύνη ώστε να υπάρχει γρηγορότερη διεκπεραίωση και ευρύτερα στον εκσυγχρονισμό του κράτους. Εντός Ιουλίου θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους.

Το καλάθι των προσδοκιών παραμένει μικρό, μένει να αποδειχθεί αν οι δηλώσεις της Κυβέρνησης για μείωση των ανισοτήτων γίνει πράξη.

Related Articles

Πρoστατευμένο: Πρώην κήρυκες αρετής νυν ρουσφετολόγοι

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...