Home Αυτοδιοίκηση Προτεραιότητα στην Εκπαίδευση
ΑυτοδιοίκησηΕπικαιρότηταΧαλάνδρι

Προτεραιότητα στην Εκπαίδευση

Θέματα καίρια, που στην πόλη αδρανούσαν. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, συνεχίζει να δημιουργεί μια σειρά από μικρά βίντεο, δίνοντάς την πραγματική εικόνα στο τι παρέχεται στους κατοίκους του Χαλανδρίου και τι πραγματικά αξίζουν και μπορούν να αποκτήσουν με το Χαλάνδρι στο Φως.

Με προτεραιότητα την εκπαίδευση, εκθέτει το σχέδιό του για τα σχολεία του Δήμου. Εκτενή αναφορά κάνει και για την παροχή δημοτικών Κ.Δ.Α.Π, που η Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ως σήμερα δεν παρέχει. Ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού Χαλάνδρι στο Φως, είχε αναφερθεί στο θέμα των Κ.Δ.Α.Π, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο polismag, συμπληρώνοντας μέσα σε άλλα ότι η «κοινωνική πολιτική μας είναι η ανάσα που χρειάζονται όλοι οι δημότες».

Χαλάνδρι στο Φως σημαίνει επιτέλους προτεραιότητα στην εκπαίδευση! Τέρμα στην ολιγωρία! Να μη χαθούν άλλα χρόνια και ευκαιρίες! Με σχέδιο και προγραμματισμό θα διεκδικήσουμε τους χρηματοδοτικούς πόρους για να κατασκευάσουμε τις νέες σχολικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού περιλαμβάνονται επίσης:

 • Ολοκλήρωση του σχεδιασμού και υλοποίηση της κατασκευής του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ.
 • Συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου για το 17 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ για την κατασκευή του.
 • Διεκδίκηση από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Χαλάνδρι.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση σε ετήσια βάση Προγράμματος συντήρησης και αναβάθμισης Σχολικών υποδομών (κτιρίων και εργαστηρίων).
 • Εγκατάσταση και λειτουργία διαδραστικών πινάκων σε κάθε τάξη σχολικής υποδομής.
 • Σχεδιασμός και διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων στους μαθητές με επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις για να επιτευχθεί η περιβαλλοντική και κοινωνική τους ευαισθητοποίηση.
 • Υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων για τη μαθητική κοινότητα στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.
 • Ενθάρρυνση για συμμετοχή μαθητών και καθηγητών σε προγράμματα εθελοντισμού για την ενίσχυση της έννοιας της κοινωνικής προσφοράς.
 • Ειδικό Πρόγραμμα διάγνωσης και υποστήριξης των μαθητών/τριών και αποφοίτων των Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Σίτισης (Δεκατιανό) σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη σε συνεργασία με Διευθυντές και Συλλόγους Γονείς και Κηδεμόνων.
 • Προγραμματισμός και υλοποίηση ασφαλιστικής κάλυψης μαθητών δημοτικών σχολείων.
 • Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με ειδικό πρόγραμμα Σχολικής Κοινωνικής Υπηρεσίας.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Περιστατικό Ρύπανσης με λύματα στη ρεματιά Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, για μία ακόμα φορά...

Ξεπούλημα του ΔΑΑ και ιδιαίτερη μεταχείριση στον Όμιλο Κοπελούζου

Το ξεπούλημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στοιχειώνεται με απανωτά «σκάνδαλα», τόσο...

Ξεχωριστή και μελωδική η πίτα της Αργούς

Το ζεστό κατάστρωμα της Αργούς επέλεξε πλήθος κόσμου, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου....

Δελφοί, Πάρνηθα, Θέατρο και πεζοπορία στην πανσέληνο του χιονιού από τον Πεζοπορικό Σύλλογο

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» προσκαλεί τους φίλους του να πεζοπορήσουν...