Home Επικαιρότητα Εκδήλωση για να τιμηθούν οι Εκλογικοί Αντιπρόσωποι- τι την σκίασε
ΕπικαιρότηταΧαλάνδρι

Εκδήλωση για να τιμηθούν οι Εκλογικοί Αντιπρόσωποι- τι την σκίασε

Εκδήλωση πραγματοποίησε η ΔΗΜ.ΤΟ Χαλανδρίου, προκειμένου να ευχαριστήσει τους εκλογικούς αντιπροσώπους και τους εθελοντές, για την όλη τους προσφορά στην προεκλογική περίοδο, που έφερε τη νίκη στη Ν.Δ και την αύξηση των ποσοστών της στον δήμο. Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παρευρεθούν εκτός των στελεχών της Ν.Δ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, δεδομένης της καλής συνεργασίας του με την κυβέρνηση αλλά και για την εκτίμηση στη συνολική προσφορά του κατά την προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Αιρετός ήταν στο πλάι των Υποψηφίων Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και εκτός της προσωπικής του στήριξης, πολύτιμη βοήθεια παρείχαν (βάζοντας πίσω την αυτοδιοικητική προεκλογική εκστρατεία) και υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι ως στελέχη και μέλη της Νέας της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Χριστίνα Πατρικάκου, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και μίλησε για την χαρά της τεράστιας επιτυχίας του στόχου που επετεύχθη, αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά των αντιπροσώπων και έκλεισε τον λόγο της αφήνοντας το μήνυμα «πάντα δίπλα στον πολίτη».

Η Γιορτινή διάθεση συλλογικότητας αλλοιώθηκε, όταν έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της Β1 ΔΕΕΠ , ο οποίος προσπέρασε ό,τι θεσμικά είθισται, ευχαριστώντας μόνο την επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «αγαπάμε το χαλάνδρι» για τους εκλογικούς αντιπροσώπους που διέθεσε, ενώ ουδεμία αναφορά στα δεκάδες στελέχη και εθελοντές του δημοτικού συνδυασμού «χαλάνδρι στο φως».

Το αγενές κλίμα γιγαντώθηκε, όταν έλαβε τον λόγο ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου και χορηγός της εκδήλωσης (Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος). Η ομιλία του, η οποία άφησε την εντύπωση, ότι δεν είχε σκοπό να αναδείξει την πολύτιμη βοήθεια των εκλογικών αντιπροσώπων, αλλά να κατευθύνει τον κόσμο στην υποψηφιότητα που εκείνος στηρίζει, δημιούργησε αναβρασμό. Από τα λεγόμενα άνετα κάποιος θα μπορούσε να πλανηθεί ως προς το πραγματικά γενόμενα στα τοπική αυτοδιοίκηση, να φαίνεται δηλαδή ότι έχει δοθεί χρίσμα από την ΝΔ στην υποψήφια που συνεχίζει τη δική του παράταξη. Η Επιλογή του δε, να μην αναφερθεί έστω θεσμικά στην παρουσία του εν ενεργεία Αιρετού και τ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού δείχνει έμπρακτη εμπάθεια.

Οι συμπεριφορές αυτές, δε βρήκαν υποστηριχτές ούτε καν από τον συνδυασμό της κ. Αγαπητού. Το πατρονάρισμα που φαίνεται ότι της γίνεται την εκθέτει σαν ένα άβουλο πρόσωπο , ενώ σε δια ζώσης επικοινωνίες με την επικεφαλής, είχα αποκτήσει την εντύπωση ότι μπορεί να ηγηθεί, τέτοιες πρακτικές όμως αναιρούν κάθε προσωπική εκτίμηση.

Ο κ. Ρώμας από την άλλη, έχει δείξει, ότι επιλέγει να μένει στην ουσία, περιφρονεί και απαξιώνει τέτοιου είδους νοοτροπίες. Άλλωστε, όταν δεν ακολουθείται ένα πρωτόκολλο ευγενείας εκτίθενται εκείνοι που επιλέγουν να το παραβλέπουν.

Ωστόσο, θα ήταν αδύνατον να σιωπήσει πάλι η ελευθεροτυπία (στα έλα μωρέ) και να μη γίνει αναφορά σε γεγονότα που η μικροπολιτική βλέψη σκίασε τον πραγματικό ρόλο της εκδήλωσης. Οι άνθρωποι άλλωστε που αντέδρασαν στο αγενές πλαίσιο και τους κατευθυντήριους λόγους ήταν στο σύνολο των προσκεκλημένων και παρόντων και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα.

Είναι κατανοητό ότι η παρουσία του Χάρη Ρώμα, ενός ονόματος τεραστίου βεληνεκούς στα ελληνικά δρώμενα και συνάμα ενός άριστου Αυτοδιοικητικού Πολιτικού, χωρίς μαύρες σελίδες και προσημειώσεις, έχει ταράξει τα νερά. Όμως, το να επιδίδονται σε τέτοιες μικροπρέπειες κακό κάνουν μόνο στον κόσμο του Χαλανδρίου. Δυστυχώς φαίνεται , ότι τέτοιες αυθάδειες δεν προσδίδουν πολιτικό κύρος και δυσχεραίνουν την τυχόν ύπαρξη μιας μελλοντικής συνεργασίας. Αν η τακτική αυτή συνεχιστεί, πιθανότατα, ότι έχει να κάνει με θεσμική ευπρέπεια, θα αγνοείται τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Φυσικά, ο καθένας, από όποια θέση, έχει δικαίωμα στην προσωπική επιλογή στήριξης, υπάρχουν όμως τα διακριτά όρια του θεσμικού ρόλου που εκπροσωπεί έκαστος. Η διακριτικότητα δημιουργεί εκατέρωθεν ένα αξιόλογο πλαίσιο εκτίμησης. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε σκοπό μόνο να ευχαριστήσει τους εκλογικούς αντιπροσώπους και εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους, αντί αυτού εξελίχτηκε σε συνάντηση παρουσίασης και προώθησης της Υποψήφιας Δημάρχου, δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού, στην Πρόεδρο, τα Στελέχη και τα μέλη του κόμματος. Θεσμική ευπρέπεια απωλέσθη- Ερώτημα που θα ταλανίσει το μέλλον του Χαλανδρίου.

Στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν οι, Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κος Δημήτρης Καιρίδης, η Αναπλ. Κυβερνητική Εκπρόσωπος Ζωή Ραπτη, ο Βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Αναπλ.Υπουργος Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης ο πολιτευτής Μανώλης Κουτσογιαννακης, ο διευθυντής του πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών ΚωστήςΧατζηδάκη κ.Δημήτρης Μπουμπας. Οι Αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Ευσταθόπουλος, η Πολυτίμη Λεονάρδου. Ο Πρόεδρος της Β1ΔΕΕΠ Βορείου τομέα Σπύρος Αβραμάκος, ο Γραμματέας ΓιώργοςΤσουκας, η Αντιπρόεδρος ΚατερίναΤούτουζα, Νταιζη Κωνσταν, Πέτρος Αντωνάκος, ο υπεύθυνος εκλογικών αντιπροσώπων Γιάννης Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Φιλοθέης-Ψυχικού Γιάννης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΊΟΥ Νάνσυ Παναγιωτοπούλου, η Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Χαλανδρίου Χριστίνα Πατρικάκου

Η Υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου Κρίστη Αγαπητού και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Χάρης Ρωμας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλανδρίου Κώστας Αγγελής και Θάνος Τσιαμπάς.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος!

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...