Home Αυτοδιοίκηση Ο προσβλητικός χαρακτηρισμός του Δημάρχου που ξεσήκωσε την αντιπολίτευση
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Ο προσβλητικός χαρακτηρισμός του Δημάρχου που ξεσήκωσε την αντιπολίτευση

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες του διοίκησης σχετικά με την προσπάθεια τοποθέτησης οικίσκων σε περιοχή των Σπατών. Ο Δημοτικός Συνδυασμός Αγαπάμε το Χαλάνδρι, εξέδωσε δελτίο τύπου, σχετικά με τον απαράδεκτο λεκτικό τρόπο του δημάρχου και την αδυναμία του, να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν.

Αναλυτικά από το γραφείο τύπου του συνδυασμού

“Τόσο σου κόβει”

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, την Τετάρτη 12.7.2023, ο προσβλητικός χαρακτηρισμός του Δημάρχου Ρούσσου προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Θάνο Τσιαμπά, ήταν η αφορμή της άμεσης αποχώρησής μας από τη συνεδρίαση, ως ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας, καθώς ο Δήμαρχος αρνήθηκε να ανακαλέσει.

Είχε προηγηθεί η κριτική θέση της Αντιπολίτευσης σχετικά με τους χειρισμούς της Διοίκησης του Δήμου, για την τοποθέτηση και εγκατάσταση 6 οικίσκων, προορισμένων  να φιλοξενήσουν αντίστοιχες οικογένειες Ρομά, σε ιδιόκτητα οικόπεδα τους στην περιοχή Κιάφα του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας.

Μείζον ζήτημα και σοβαρές ευθύνες προκύπτουν για τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, όταν “προσαρμόζοντας”  τη νομοθεσία, στα δικά του κριτήρια,  χρησιμοποιώντας  τυπικά νόμιμα μέσα, για να δικαιολογήσει το πολιτικό κενό της επιλογής του, θέλησε να εφαρμόσει και να επιβάλει τη δική του ατζέντα σε άλλον Δήμο.

Χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει τον συνάδελφό του Δήμαρχο Σπάτων –  Αρτέμιδας, Σπύρο Μάρκου την Παρασκευή 7 Ιουλίου έστειλε το κομβόι των 6 οικίσκων με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη και “πλήρωμα” υπαλλήλους της Τεχνικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας, μαζί με οικογένειες Ρομά, προς άμεση εγκατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα φιάσκο, αφού η ταχεία κινητοποίηση αιρετών, περιοίκων και η συνδρομή της Αστυνομίας απέτρεψε την τοποθέτηση. Δυστυχώς δεν απετράπησαν οι ακραίες και απαράδεκτες συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων της Διοίκησης του Δήμου Σπάτων –  Αρτέμιδος, βλέποντας πως επιχειρείται η δημιουργία ενός εν δυνάμει νέου καταυλισμού Ρομά στην περιοχή τους.

Το όποιο δίκιο, το όποιο επιχείρημα είχε στα χέρια του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κατάφερε με την εκ κρυπτώ πολιτική του  και επιθετική ρητορική του, να το θυσιάσει, προκειμένου να υποστηρίξει μια αναίτια επίδειξη δύναμης. Επιπλέον δε, οι απαντήσεις της Διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου, στις δικές μας παρεμβάσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς, ενώ όταν στέρεψαν οι δικαιολογίες, άρχισαν οι ειρωνείες τύπου «τόσο σου κόβει» αναφερόμενος στον Δημοτικό Σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Θάνο Τσιαμπά

Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί το θέμα, γνωρίζουμε όμως πως δεν λύνεται ποτέ ένα πρόβλημα, μεταφέροντας το στον άλλον. Αντίθετα χρειάζεται λογική, συνέπεια, συνεννόηση, καλές πρακτικές, συνεργασία, λέξεις και έννοιες, που για τους δικούς μας «ακτιβιστές» του Χαλανδρίου είναι άγνωστες.

Related Articles

Το Χαλάνδρι Αναδείχθηκε Πρωταθλητής στην Παγκόσμια Αστική Καινοτομία

Το Αδύνατο Επετεύχθη Ανάμεσα σε 274 προτάσεις από 193 πόλεις και 54...

Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων

Η πτώση κολώνας μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε χώρο ιδιοκτησίας και ευθύνης...

Διάλεξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου – «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο. Ανησυχίες και...

“Sans toit ni loi”(Δίχως στέγη, δίχως νόμο)

Μπορούμε να κάνουμε το πορτραίτο ενός κοριτσιού που είναι δύσκολο να το...