Home Αυτοδιοίκηση Νίκος Ζόμπολας: Ο επιτυχημένος πολιτικός της Αυτοδιοίκησης στο πλευρό του Πατούλη
ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια ΑττικήςΣυνεντεύξεις-Παρουσιάσεις

Νίκος Ζόμπολας: Ο επιτυχημένος πολιτικός της Αυτοδιοίκησης στο πλευρό του Πατούλη

Ο Νίκος Ζόμπολας, ένας πολιτικός που ξεχωρίζει κρατώντας ζωντανό το ήθος του πολιτικού γίγνεσθαι, μου κάνει την τιμή να φιλοξενείται στο σπίτι του polismag και να μοιράζεται τις σκέψεις του.

 Ένας άντρας νέος, δυναμικός, επαγγελματίας με προσφορά στα κοινά και διάθεση συνεχούς παρουσίας σε κάθε τι που ταλανίζει την πόλη της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής. Η επιλογή της ενασχόλησης με την πολιτική με ποιο όραμα ξεκίνησε και ποια η αφορμή;

Από μικρός μεγάλωσα σε πολιτικοποιημένη οικογένεια κι εγώ ερασιτεχνικά άρχισα να ασχολούμαι από μικρός, έχοντας πολιτική άποψη και ενδιαφέρον για τα κοινά. Η βασική μου όμως αρχική άμεση ενασχόληση ξεκίνησε το 2014 θέτοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με επικεφαλής τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Έχοντας επαγγελματική έδρα στο κέντρο της Αθήνας θεώρησα απαραίτητο τότε να ασχοληθώ πιο ενεργά με τα ζητήματα που μας απασχολούν. Η βασική μου αρχή είναι ότι «δεν θα αφήσω συγκεκριμένους επαγγελματίες πολιτικούς να αποφασίζουν για εμάς».

Αντιδήμαρχος νεολαίας Αγίας Παρασκευής και μάλιστα αμισθί (σπάνιο και δη σε νέους ενεργούς επαγγελματικά), ποιο θεωρείτε το αποτύπωμά σας;

Η επαγγελματική μου ιδιότητα, μου δίνει την δυνατότητα να έχω παράλληλη ενασχόληση και μάλιστα το επάγγελμα του ασφαλιστή συνδυάζεται επιτυχώς με την πολιτική έχοντας επαφή με την κοινωνία και την αγορά. Να ξεκαθαρίσω κάτι όμως, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και όχι επαγγελματίας πολιτικός, άρα δεν επιθυμώ να είμαι «μισθοφόρος πολιτικός» κανενός, δεν με ενδιαφέρουν οι αμοιβές. Από τους ελάχιστους δήμους που ασχοληθήκαμε συγκεκριμένα με τους νέους, με 2 φεστιβάλ Νεολαίας, τοπικό συμβούλιο νέων, ομάδα εθελοντών νεολαίας και πρωτότυπες δράσεις με περιβάλλον και αγορά εργασίας. Νομίζω πρωτοτυπήσαμε σε πολλά, σε μόλις 3 χρόνια. Η επιτυχημένη μου αυτή ενασχόληση με τους νέους κέντρισε προφανώς και το ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΝΔ να με συμπεριλάβει αρχικά στο ψηφοδέλτιο του βορείου τομέα Αθηνών.

Περιφέρεια Αττικής, νέα πρόκληση, με μία ήδη επιτυχημένη πορεία και αγαπητός στους δημότες πώς αποφασίσατε το επόμενο βήμα;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχω (όπως ειπώθηκε) μια θετική σχέση με τους δημότες Αγίας Παρασκευής και μάλιστα και με την αντιπολίτευση, άρα θέλω δεν θέλω, η βάση μου είναι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και πλέον είναι και η επαγγελματική μου έδρα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Παρά ταύτα όμως μου αρέσει να προοδεύω και να βάζω νέους στόχους και κατακτήσεις και η Περιφέρεια Αττικής ήταν η ευνόητη πολιτική εξέλιξη. Αν και πιο απρόσωπη η Περιφέρεια, εντούτοις έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις που θεωρώ ότι μπορώ να ανταπεξέλθω λόγω της επιστημονικής και επαγγελματικής κατάρτισης μου. Εξάλλου έχω ένα ευρύ πελατολόγιο 60 ετών του γραφείου μας κυρίως από τα βόρεια προάστια της αττικής και έχω ασχοληθεί συνδικαλιστικά και με τον κλάδο μας και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ο συνδυασμός όλων αυτών με την επιβλητική και επιτυχημένη ηγετική παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, μου έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ περαιτέρω. Η φιλοδοξία μου είναι προφανώς η εκλογή μου.

Πώς είναι η Αττική που ονειρεύεστε;

Ονειρεύομαι μια Αττική «τακτοποιημένη», καθαρή, με αναπτυξιακή χροιά. Ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως τουριστικό προϊόν, ενσωμάτωση τεχνολογικών κολοσσών σε τεχνολογικά πάρκα της περιφέρειας αττικής. Δεν θα μιλήσω για έργα γιατί θεωρούνται αυτονόητα και έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν κι άλλα. Μιλάω για θέματα που θα αλλάξουν την Αττική και αφορούν και τους νέους μας και την ανάπτυξη της οικονομίας . 

Ποιο θεωρείτε το χειρότερο στοιχείο στην κούρσα της αυτοδιοικητικής εκλογής; Υπάρχει πολιτική άμιλλα ;

Είναι γνωστό ότι πάντα υπάρχουν αυτά, εσωκομματικοί αντίπαλοι, παραταξιακοί αντίπαλοι, τοπικοί αντίπαλοι. Έχω μια αρχή, δεν ασχολούμαι ποτέ με τους άλλους. Έτσι, έχω παραγωγική σκέψη και ψυχική υγεία. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε έναν επικεφαλής νυν και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, που είναι ηγέτης με την σημασία της λέξης και πολιτικός ογκόλιθος ειδικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. —

Κλείνοντας την πρώτη γνωριμία μας, οφείλω να πω πόση εντύπωση μου έκανε η οξυδέρκεια σας, η ταχύτητα και η ευγένειά σας. Ένα πρότυπο για τους νεότερους και παράδειγμα για τους μεγαλύτερους, μακριά από προκαταλήψεις και ματαιότητες.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024

LOVE ‘N’ PEACE FESTIVAL 2024 Independent Annual Rock Summer Festival PRESS RELEASE...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...