Home Αυτοδιοίκηση Στήριξη στην οικογένεια και στην εργαζόμενη γυναίκα
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Στήριξη στην οικογένεια και στην εργαζόμενη γυναίκα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, σε μία σειρά από μίνι βίντεο αποδεικνύει την πλήρη γνώση του στα θέματα που απασχολούν τις Χαλανδραίες και τους Χαλανδραίους.

Στο Θέμα των Βρεφονηπιακών σταθμών αναφέρθηκε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως». Επεσήμανε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των σταθμών, καθώς και την άμεση δημιουργία δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών, με μείωση του ορίου ηλικίας στους 8 μήνες.

Ο κ. Ρώμας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο polismag, δήλωσε:

« Βλέπω γυναίκες που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στους πολύπλοκους ρόλους που έχουν αναλάβει (μητρότητα, εργασία, οικιακά) και θεωρώ ότι αυτά τα μοναδικά πλάσματα, είναι άνθη προσφοράς και γνώσης προς όλους μας και πρέπει να τους δοθεί το νεράκι της προσωπικής τους ανάτασης».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ουδεμία πρόταση για ίδρυση παιδικών σταθμών, γνωρίζουμε να έχει γίνει από την αντιπολίτευση του δήμου, που διεκδικεί επίσης το δημαρχιακό θώκο και επικεφαλής είναι γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι είναι η διοίκηση που άφησε την πόλη μας να λειτουργεί μόνο με 4 παιδικούς σταθμούς (εξ αυτών ούτε ένας βρεφονηπιακός), μειώνοντας στο 50% τη διαθεσιμότητα θέσεων. Οι γονείς την περίοδο 2010-2014 θυμούνται πόσο δύσκολο ήταν να εξυπηρετηθούν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και βρίσκανε «παιδική στέγη» στους όμορους δήμους και σε ιδιωτικούς σταθμούς. Ο Συνδυασμός δε, της αυστηρής λιτότητας με την απαράδεκτη αύξηση των δημοτικών τελών ιδίως το έτος 2012 και την ανύπαρκτη ανταποδοτικότητα, δυσκόλεψε αφάνταστα την καθημερινότητα των πολιτών. Στην οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τότε, θα επανέλθουμε σε νέο άρθρο. Προτάσεις έχουμε ακούσει και αναγνώσει μόνο από τον κ. Ρώμα, ο οποίος έθιξε και το σοβαρό θέμα της μη ύπαρξης ΚΔΑΠ στον δήμο. Πλησιάζοντας στις εκλογές, ο Περιφερειακός σύμβουλος αποδεικνύει, ότι μπορεί να αγγίξει τα θέματα κάθε πτυχής της πόλης του Χαλανδρίου.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων

Η πτώση κολώνας μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε χώρο ιδιοκτησίας και ευθύνης...

Διάλεξη για την Τεχνική Νοημοσύνη στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου – «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο. Ανησυχίες και...

“Sans toit ni loi”(Δίχως στέγη, δίχως νόμο)

Μπορούμε να κάνουμε το πορτραίτο ενός κοριτσιού που είναι δύσκολο να το...

Σειρά Δράσεων και το Δεκέμβρη από τους πεζοπόρους Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο πρόγραμμα του για...