Home Αυτοδιοίκηση Στήριξη στην οικογένεια και στην εργαζόμενη γυναίκα
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Στήριξη στην οικογένεια και στην εργαζόμενη γυναίκα

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας, σε μία σειρά από μίνι βίντεο αποδεικνύει την πλήρη γνώση του στα θέματα που απασχολούν τις Χαλανδραίες και τους Χαλανδραίους.

Στο Θέμα των Βρεφονηπιακών σταθμών αναφέρθηκε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως». Επεσήμανε την αναγκαιότητα της λειτουργίας των σταθμών, καθώς και την άμεση δημιουργία δύο νέων βρεφονηπιακών σταθμών, με μείωση του ορίου ηλικίας στους 8 μήνες.

Ο κ. Ρώμας στην πρόσφατη συνέντευξή του στο polismag, δήλωσε:

« Βλέπω γυναίκες που παλεύουν να ανταπεξέλθουν στους πολύπλοκους ρόλους που έχουν αναλάβει (μητρότητα, εργασία, οικιακά) και θεωρώ ότι αυτά τα μοναδικά πλάσματα, είναι άνθη προσφοράς και γνώσης προς όλους μας και πρέπει να τους δοθεί το νεράκι της προσωπικής τους ανάτασης».

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ουδεμία πρόταση για ίδρυση παιδικών σταθμών, γνωρίζουμε να έχει γίνει από την αντιπολίτευση του δήμου, που διεκδικεί επίσης το δημαρχιακό θώκο και επικεφαλής είναι γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι είναι η διοίκηση που άφησε την πόλη μας να λειτουργεί μόνο με 4 παιδικούς σταθμούς (εξ αυτών ούτε ένας βρεφονηπιακός), μειώνοντας στο 50% τη διαθεσιμότητα θέσεων. Οι γονείς την περίοδο 2010-2014 θυμούνται πόσο δύσκολο ήταν να εξυπηρετηθούν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και βρίσκανε «παιδική στέγη» στους όμορους δήμους και σε ιδιωτικούς σταθμούς. Ο Συνδυασμός δε, της αυστηρής λιτότητας με την απαράδεκτη αύξηση των δημοτικών τελών ιδίως το έτος 2012 και την ανύπαρκτη ανταποδοτικότητα, δυσκόλεψε αφάνταστα την καθημερινότητα των πολιτών. Στην οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τότε, θα επανέλθουμε σε νέο άρθρο. Προτάσεις έχουμε ακούσει και αναγνώσει μόνο από τον κ. Ρώμα, ο οποίος έθιξε και το σοβαρό θέμα της μη ύπαρξης ΚΔΑΠ στον δήμο. Πλησιάζοντας στις εκλογές, ο Περιφερειακός σύμβουλος αποδεικνύει, ότι μπορεί να αγγίξει τα θέματα κάθε πτυχής της πόλης του Χαλανδρίου.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...