Home Αυτοδιοίκηση Βούλα Ζορμπά- Με Σεβασμό στους συναδέλφους μου
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Βούλα Ζορμπά- Με Σεβασμό στους συναδέλφους μου

Στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου αναζητώντας την ξεκάθαρη εικόνα του καλύτερου μέλλοντος της πόλης μου δηλώνω παρούσα ως ψηφοφόρος αλλά και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον συνδυασμό «Χαλάνδρι στο Φως» με επικεφαλής τον κο. Χάρη Ρώμα.

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια διοίκησης του νυν Δημάρχου Χαλανδρίου και παρακολουθώντας ή συζητώντας για τις προτεραιότητες της, συμπεριφορές και τα αποτελέσματα αυτών, αισθάνομαι την ανάγκη απέναντι στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, στους συναδέλφους μου, στους γείτονες μου καθώς επίσης και στους επαγγελματίες αυτής της χαρισματικής πόλης που μεγάλωσα και ζω να την αξιολογήσω περισσότερο μέσα από τα μάτια ενός διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού του δημοσίου σε θέση ευθύνης και λιγότερο ενός ενεργού πολίτη με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα.

Δεν είναι λίγες οι φορές, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να πέφτουν στην αντίληψη μου σχόλια και απαντήσεις του ίδιου του νυν Δημάρχου και  των Αντιδημάρχων προς τους πολίτες που να τους «παραπέμπουν»  για τα τυχόν παραλείψεις τους σε δημόσια έργα ή σε αποφάσεις γενικότερα, στις υπηρεσίες του Δήμου.

Είμαι βέβαιη ότι το εργασιακό περιβάλλον στον δήμο, για το μεγαλύτερο ποσοστό των υπαλλήλων, είναι ασφυκτικό με αποτέλεσμα αυτό να περιορίζει την αυτονομία της σκέψης τους, τις ιδέες τους, το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή τους. Η στενή εποπτεία από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, την οποία διαπίστωσα δια ζώσης κάποιες φορές ως πολίτης, είναι για μένα απόδειξη ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου αντιλαμβάνεται ότι οι εργαζόμενοι χρειάζονται εποπτεία και έλεγχο.

Την παραπάνω προσωπική μου αντίληψη την ενισχύει το αδιαμφισβήτητο γεγονός του πλήθους των υπαλλήλων που επέλεξαν την οδό την κινητικότητας σε άλλους φορείς του δημοσίου. Γνωρίζω πολύ καλά κάτω από ποιες συνθήκες ένας υπάλληλος χρόνων, επιδιώκει να αλλάξει φορέα. Ωστόσο τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στο Χαλάνδρι και για τα οποία επαίρεται η σημερινή διοίκηση του δήμου οφείλονται αποκλειστικά στην εμπειρία των υπαλλήλων που παραμένουν στις θέσεις τους και στην υπαλληλική τους συνείδηση. Ως συνάδελφος τους, τους ευχαριστώ!!!

Είμαι πεπεισμένη λοιπόν πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Χαλανδρίου που είναι οι αληθινοί εργοδότες της κάθε διοίκησης του δήμου θα αναζητήσουν νέα πρόσωπα να τους εκπροσωπήσουν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα αναζητήσουν πρόσωπα τα οποία διαθέτουν διοικητικές ικανότητες καθώς και αρετές που θα εξασφαλίζουν την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων στο σημερινό και μελλοντικό δύσκολο περιβάλλον ενός δήμου όπως είναι το Χαλάνδρι. 

Σε αυτή την αναζήτηση λοιπόν δηλώνω παρούσα ως ψηφοφόρος αλλά και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δημοτικό συνδυασμό «Χαλάνδρι στο Φως» με επικεφαλής τον κο. Χάρη Ρώμα.

Η αισιοδοξία του και η ελπίδα του για ένα καλύτερο μέλλον, χαρακτηριστικά που απορρέουν από την επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα και αυτοδιοικητική του πορεία αλλά και από την ηγετική του προσωπικότητα, αποτέλεσαν για μένα τον πρώτο ουσιαστικό λόγο που με οδήγησαν στην απόφαση να συνταχθώ μαζί του. Η πίστη του πως υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες και ευκαιρίες ώστε τα στοιχεία του εαυτού μας ή του περιβάλλοντος μας μπορούν να γίνουν καλύτερα έρχεται σε αντιδιαμετρική αντίθεση με την στάση του σημερινού Δημάρχου.

Στην απόφαση μου να αγωνιστώ μαζί με άλλους ανθρώπους που λειτουργούν ως μια ώριμη και αποτελεσματική ομάδα, «σαν μια γροθιά» που λέμε, για την επίτευξη του αρχικού στόχου που είναι η εκλογή του κου. Χάρη Ρώμα ως νέο Δήμαρχο του Χαλανδρίου, έπαιξε σημαντικό ρόλο η γενναία απόφαση του να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Είναι μια απόφαση που δεν έχει ειπωθεί από κανέναν άλλον υποψήφιο Δήμαρχο. Εκτός από την παραπάνω απόφαση του, η ακεραιότητα, η ικανότητα και η καλοσύνη του αποτελούν για μένα εγγύηση ότι ο κος. Χάρης Ρώμας θα ηγείται, ως νέος Δήμαρχος Χαλανδρίου, μέσω παραδείγματος με την έννοια ότι η συμπεριφορά του και οι πράξεις του θα είναι χειροπιαστά παραδείγματα των όσων πρεσβεύει και θα ζητά από τους συνεργάτες του να τα αποδεχθούν και να τα κάνουν πράξη.

Βιογραφικό:

Ζορμπά Παρασκευή (Βούλα)

MSC ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π

MSc Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π – Δομοστατικός Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων. Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τον «Πράσινο Αθλητισμό» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέλος της Ειδικής Επιτροπής Κλήρωσης των Διαγωνισμών της ΟΠΑΠ Α.Ε. Πρώην μέλος στο Κεντρικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Πρώην Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Αγίας Παρασκευής.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...