Home Νέα της Πόλης «Πολιτισμός για όλους” και στο Β’ Μέρος του Φεστιβάλ – 8 μεγάλες εκδηλώσεις με Ελεύθερη Είσοδο
Νέα της ΠόληςΠαπάγου-Χολαργός

«Πολιτισμός για όλους” και στο Β’ Μέρος του Φεστιβάλ – 8 μεγάλες εκδηλώσεις με Ελεύθερη Είσοδο

Το Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού επιστρέφει δυναμικά από 26/8, με μεγάλες συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες και θεατρικές παραστάσεις με Ελεύθερη Είσοδο για Όλους!

Με στόχο την ευκαιρία παρακολούθησης σημαντικών πολιτιστικών θεαμάτων από όλους τους συμπολίτες μας χωρίς οικονομική επιβάρυνση, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωση Δημάρχων Αττικής και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, με αγαπημένους καλλιτέχνες όπως η Μελίνα Ασλανίδου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου κλπ, εκ των οποίων οι πέντε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, σε μια πολύτιμη συνεργασία που συνεχίζεται για 4η χρονιά!

Ανάμεσα στις δωρεάν εκδηλώσεις θα απολαύσετε και δυο θεατρικές παραστάσεις, ένα κλασικό έργο του Δημήτρη Ψάθα και μια μουσικοθεατρική με αναφορά στο ρεμπέτικο.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο θα μας χαρίσει ένα ταξίδι στην παραδοσιακή μουσική της Κάτω Ιταλίας με τους ξεσηκωτικούς ENCARDIA.

Η θεατρική ομάδα ΚΗΠΟΣ, αποτελούμενη από γονείς της πόλης μας, θα μας πάει μια βόλτα στις γειτονιές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, πάντα με γέλιο. 

Το 29ο Φεστιβάλ θα κλείσει και φέτος παραδοσιακά με το μεγάλο ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Παπάγου Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο που έχουν προγραμματιστεί για το   Β´ Μέρος του Φεστιβάλ είναι:

  • Σάββατο 26/8 

«ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ» του Δημήτρη Ψαθά, Κωμωδία – ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ευκαιρία να “ανακαλύψουμε” ξανά το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ψαθά μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Φρατζεσκάκη.

Ώρα Έναρξης: 21:00

  •  Τετάρτη 6/9

ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, Συναυλία – ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μια ερμηνεύτρια με «μαγική» χροιά, από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του έντεχνου, λαϊκού τραγουδιού, παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα, έχοντας δίπλα της μια ομάδα από εξαίρετους μουσικούς, με επιτυχίες της που αποτελούν διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου αλλά και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες!

Ώρα Έναρξης:20:45

  • Τρίτη 19/9

«ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», Συναυλία – ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

Ώρα Έναρξης:20:45

  •  Πέμπτη 21/9

«ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ»,  Συναυλία – ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός και η εξαιρετική ερμηνεύτρια  θα μας ταξιδέψουν  στο ρεπερτόριο τους, θα συνδυάσουν τα πιο απροσδόκητα ελληνικά και ξένα τραγούδια και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια σε νέες διασκευές.

Ώρα Έναρξης:20:45

  • Σάββατο 23/9

«ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» από τη θεατρική ομάδα γονέων ΚΗΠΟΣ, Κωμωδία

Στη νέα κωμωδία του ηθοποιού-συγγραφέα Κώστα Παπαγεωργίου οι ήρωες κινούνται τη δεκαετία του 60 με στοιχεία αναφοράς στο σήμερα με χιουμοριστικό τρόπο. Ο πολυμελής θίασος ζωντανεύει γνωστές σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου σε μορφή παρωδίας.

Ώρα Έναρξης: 21:00

  •  Δευτέρα 25/9

«CUORE MEDITERRANEO»  με τους ENCARDIA, Συναυλία  – ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ένα ταξίδι στην καρδιά της Μεσογείου μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Το αγαπημένο συγκρότημα, με περισσότερες από δύο χιλιάδες ζωντανές εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλλία κλπ, θα ξεσηκώσει το κοινό όπως κάνει πάντα!

Ώρα Έναρξης: 20:45

  •  Πέμπτη 28/9

ΤΑ «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ»…ΜΙΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, Θεατρική-μουσική παράσταση – ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Oι ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες που γέννησαν την παράδοση του Ρεμπέτικου με αφετηρία τις δραματοποιημένες αφηγήσεις δύο από τους κορυφαίους ρεμπέτες, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μιχάλη Γενίτσαρη. Τις αφηγήσεις ζωντανεύει επί σκηνής ο Τάκης Χρυσικάκος.

Ώρα Έναρξης:21:00

  •  Κυριακή 1/10

29ο ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ” ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!”, Λαϊκή παράδοση

Το 29ο Φεστιβάλ κλείνει με την καθιερωμένη μεγάλη γιορτή στην ελληνική παράδοση, σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων -Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου Χολαργού.

Συμμετέχουν: ΛτΕ ΠΤΧ Παπάγου Χολαργού, Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται  Κομνηνοί, Όμιλος Γενίτσαροι & Μπούλες Νάουσας, ΛτΕ Παράρτημα των Κερατέας, ΛτΕ Παράρτημα Ραφήνας.

Ώρα Έναρξης: 20:30

Για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις προμηθευτείτε τις δωρεάν προσκλήσεις ως εξής:

  • Ηλεκτρονικά με αποστολή email (αναφέροντας υποχρεωτικά ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και περιοχή κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, τίτλο εκδήλωσης που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και αριθμό ατόμων) στη διεύθυνση festivalpapxol@gmail.com, και σας αποστέλλεται απαντητικό μήνυμα με τις προσκλήσεις το αργότερο μια μέρα πριν την εκδήλωση.
  • Από το Γραφείο του Φεστιβάλ (Αναστάσεως 90, Παπάγος), Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 14:00 (τηλ: 2132027186), καθώς και από το εμπορικό Κέντρο HOLARGOS CENTER (τηλ:2106522977).

Οι Δημότες και Κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού καθώς και των όμορων προαστίων έχουν προτεραιότητα.

Καλή διασκέδαση σε όλους!

Η Αντιδήμαρχος-Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ

Βικτωρία (Βίκυ) Νικάκη

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Εύη Μανουσάκη

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Με γαλλική κωμωδία στο πηδάλιο, σαλπάρει η Αργώ

H Αργώ, μας ταξιδεύει κινηματογραφικά στη Γαλλία του 1967 και προβάλλει την...

“Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων” με την Αργώ

Μπήκε η Σαρακοστή, τριήμερα πάνε κι έρχονται και κάπου ανάμεσα σε όλα...

Η Συμβολή των γυναικών στο έπος της εθνεγερσίας του 1821 από την Ένωση Αρκάδων

Η συμβολή των Αρκάδων στην Επανάσταση υπήρξε καθοριστική για την απελευθέρωση, η...

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου- Παπάγου-Χολαργού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 10:30 Κατάθεση Στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και...