Home Αυτοδιοίκηση Χάρης Ρώμας: «Το Χαλάνδρι χρειάζεται Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων»
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Χάρης Ρώμας: «Το Χαλάνδρι χρειάζεται Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων»

Μια καινοτόμα και απολύτως επίκαιρη πρόταση για τα δεδομένα του Δήμου Χαλανδρίου, κι όχι μόνο, κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, ο κ. Ρώμας, στη «σκιά» του πύρινου «εφιάλτη» που απείλησε μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την Αττική, δεσμεύτηκε πως, με την εκλογή του ως Δήμαρχος, θα δημιουργήσει Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων “για να προστατεύουμε το Χαλάνδρι μας και ειδικά τη μοναδική μας ρεματιά από φωτιές και άλλα επείγοντα περιστατικά, όπως οι πλημμύρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Χαλάνδρι στο Φως», εμπνεύστηκε την ιδέα από τον Δήμαρχο Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλο, το έργο του οποίου εξαίρει , έχοντας συνεργαστεί, μάλιστα, μαζί του ως Αντιπεριφερειάρχης Αττικής.

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν και οι Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαλανδρίου Γιώργος Σαμούχος και Λεωνίδας Γραμμένος.


Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Ρώμα:

«Ύστερα από την τελευταία μεγάλη δοκιμασία που πέρασε η Χώρα μας, τώρα που μοιάζει οι πολύ δύσκολες ώρες να απομακρύνονται , είναι αναγκαίο να εξετάσουμε ενδελεχώς τι μπορεί να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση αλλά κυρίως για την πρόληψη κρίσεων.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Αττικής είχα την τύχη να συνεργαστώ στο πρόσφατο παρελθόν με τον εξαίρετο Δήμαρχο Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλο.

Δεν εξεπλάγην καθόλου, λοιπόν, όταν άκουσα ότι δημιούργησε στον Δήμο του ένα υπερσύχρονο επιχειρησιακό κέντρο διαχείρισης κρίσεων που δείχνει τον δρόμο για αποτελεσματική πολιτική προστασία μια νέας εποχής.

Δεν εξεπλάγην γιατί ξέρω πόσο δημιουργικός και αποτελεσματικός  Δήμαρχος είναι ο Γρηγόρης και πόσο λειτουργεί επί της ουσίας και καθόλου για το θεαθήναι.

Εντυπωσιάστηκα όμως, τελικά, όταν πήγα να επισκεφτώ το επίτευγμά του γιατί, διάολε, ήταν καλύτερο από ό, τι το φανταζόμουν!

Τον ευχαριστώ από καρδιάς που με ξενάγησε σε αυτό το μικρό θαύμα  και μοιράστηκε την γνώση του μαζί μου.

Δηλώνω πλέον «ανερυθρίαστα» και χωρίς κανένα κόμπλεξ ότι ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΩ!

Αν με τιμήσουν οι ψηφοφόροι του Χαλανδρίου με την ψήφο τους ως νέα δημοτική αρχή θα δημιουργήσουμε το δικό μας Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων για να προστατεύουμε το Χαλάνδρι μας και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΡΕΜΑΤΙΑ από φωτιές και άλλα επείγοντα περιστατικά, όπως πλημμύρες.

Θα εφαρμόσουμε όλα αυτά τα θαυμαστά που μου έδειξε ο Γρηγόρης, τα συστήματα προειδοποίησης, τις σταθερές κάμερες, το εναέριο σύστημα επιτήρησης από drones με θερμικές κάμερες που καλύπτουν μια απόσταση 15 χιλιομέτρων και ό, τι άλλο έχει ανακαλυφθεί μέχρι τότε, για να έχουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου το κεφάλι τους ήσυχο.

Υψηλή τεχνολογία, εκπαιδευμένοι συνεργάτες και- ταυτόχρονα- ο πάντα σωτήριος εθελοντισμός, είναι νομίζω η σωστή απάντηση στη νέα οικολογική και κλιματική πραγματικότητα που δυστυχώς απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Το «Χαλάνδρι στο Φως» θέτει ως προτεραιότητα να θωρακίσει την πόλη μας απέναντι σε όσα θα έχει να αντιμετωπίσει στα χρόνια που έρχονται».

Related Articles

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον Βύρωνα, 15 Μαίου 2024

Ο Δήμος Βύρωνα, προσκαλεί την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 18:00 στα Εγκαίνια του Νέου Οικογενειακού...