Home Νέα της Πόλης Βασίλης Διαμαντής και Πάνος Τσόκας στο ΕΟΚ WebRadio
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Βασίλης Διαμαντής και Πάνος Τσόκας στο ΕΟΚ WebRadio

Ο Γενικός Αρχηγός και ο προπονητής του ΠΑΚ Χαλανδρίου (ΕΣΚΑ), Βασίλης Διαμαντής και Πάνος Τσόκας αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Ο Βασίλης Διαμαντής είπε:

Για το τουρνουά «Παναγιώτης Τζήμος» που θα διοργανώσουν (2-3 Σεπτεμβρίου): «Είμαστε ένα ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, που υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες τον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης του Χαλανδρίου ανιδιοτελώς. Ιδρυτής και δημιουργός του αθλητικού «κυττάρου» της πόλης, ΠΑΚ Χαλανδρίου, ήταν ο κύριος Παναγιώτης Τζήμος, ο οποίος ήταν και αθλητής της άρσης βαρών και αργότερα και διεθνής διαιτητής του αθλήματος. Υπηρέτησε τον αθλητισμό με πάθος και μεράκι, στοιχεία τα οποία σήμερα και σπανίζουν και αποτελούν κληρονομιά γι’ αυτούς που ασχολούνται. Η προσφορά του ήταν ανεξέλεγκτη, μεγάλη. Δημιούργησε επί 30 χρόνια έναν πόλο έλξης νέων παιδιών, τα οποία δημιούργησαν πολλές επιτυχίες και έφεραν καταξιώσεις στον σύλλογο, μέσα απ’ τα αθλήματα που «καλλιεργεί» αυτός. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι όπως τα περιμένουμε και ο κύριος Τζήμος μέσα από μια ασθένεια που παρουσιάστηκε καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Παρ’ όλα αυτά, το πείσμα του, η αγάπη του για τον σύλλογο τον έκανε μέχρι και την τελευταία μέρα να είναι ενεργός. Αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς.

Εμείς που έχουμε μείνει πίσω και συνεχίζουμε αυτό το μεράκι και το πάθος που είχε αυτός ο άνθρωπος, προσπαθούμε να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τον σύλλογο. Ως ελάχιστος φόρος τιμής γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι η διοργάνωση του τουρνουά που θα κάνουμε στις 2-3 Σεπτέμβρη στο κλειστό «Μάρκος Παπαδάκης» στο Χαλάνδρι. Η διοίκηση, σε συνεργασία με τον διευθυντή του τμήματος μπάσκετ, κύριο Ανδριά, έχουμε κάνει ένα αγώνα δρόμου για να το διοργανώσουμε. Ελπίζουμε να έχει απήχηση, επιτυχία και, αν μη τι άλλο, να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που προσέφερε τα μέγιστα στα αθλητικά δρώμενα του Χαλανδρίου και όχι μόνο».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Είναι πολλές οι ομάδες που δήλωσαν ενδιαφέρον και τις ευχαριστούμε. Ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. Αυτό θέλουμε άλλωστε και κάθε χρόνο να προσκαλούμε διαφορετικές ομάδες κα να βραβεύουμε κόσμο, γιατί είναι πολλοί αυτοί που έχουν συνεισφέρει στον σύλλογο και θέλουμε ως μία μικρή απόδειξη αναγνώρισης και σεβασμού να τους δώσουμε μια βράβευση. Θα είναι τιμή για ‘μας η συμμετοχή του κόσμου και όχι μόνο. Επειδή παράλληλα με το τουρνουά θα κάνουμε και αθλητικές εκδηλώσεις για ακαδημίες, είναι και μια ευκαιρία να στρέψουμε τη νεολαία στον αθλητισμό. Αυτός είναι ο οδηγός μας, το όραμά μας και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε, όπως έκανε και ο κύριος Τζήμος».

Ο Πάνος Τσόκας είπε:

Για τις φιλοδοξίες του ΠΑΚ Χαλανδρίου τη νέα σεζόν: «Πέρυσι όταν δώσαμε τα χέρια με τον κύριο Τζήμο, ο οποίος αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε το όραμά του, ξεκινήσαμε την προσπάθεια δημιουργώντας μια ομάδα απ’ το μηδέν, βασιζόμενη κυρίως σε νέα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια πέρυσι, έδωσαν όλο τους τον εαυτό στις προπονήσεις και κάναμε μια καλή πορεία. Φέτος, επειδή έχει παραμείνει ο περσινός «κορμός» και έχουν γίνει κάποιες προσθήκες που θα δώσουν εμπειρία, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, παρ’ ότι ποτέ δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες. Υπάρχει προσμονή και αισιοδοξία».

Ακούστε αναλυτικά τη συζήτηση:

Πηγή

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...