Home Αυτοδιοίκηση Πρόγραμμα Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023-2028
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Πρόγραμμα Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023-2028

Ο Δημοτικός συνδυασμός «Χαλάνδρι ορίζοντας 2023» με επικεφαλής τον Μάνο Κρανίδη, παρουσιάζει τα βασικά σημεία του προγράμματός του. Ο επικεφαλής και η δημοτική του ομάδα, έχουν αποδείξει τη σταθερότητα, την συμμετοχικότητα και το ενδιαφέρον τους για την πόλη μας. Μία αναδρομή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ,αρκεί για να πειστεί κανείς ότι ήταν η μόνη ΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, με προτάσεις και άποψη.

Αθλητισμός / ΥγείαΒιώσιμη ΑνάπτυξηΓενικάΠαιδεία / ΠολιτισμόςΠεριβάλλονΠολιτική ΠροστασίαΤεχνικά / Υποδομές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2023-2028

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΝΙΔΗΣ

85+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στο Χαλάνδρι μας αξίζουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, με σημαντική αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του Δήμου. Ο 9ετής κύκλος της σημερινής Δημοτικής αρχής έχει κλείσει. Απαιτείται αλλαγή προς το καλύτερο και υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες προόδου και αναβάθμισης. Η μοναδική σοβαρή και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση μας της διοίκησης του Δήμου, στηρίζεται σε ουσιαστική δράση, ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, μελετημένες προτάσεις, νοοτροπία ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, εποικοδομητική συσπείρωση άξιων ικανών ανθρώπων και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Ζητάμε την εμπιστοσύνη, στήριξη και ενεργό συμμετοχή όλων σε ένα άξιο ρεύμα πολιτών για ένα καλύτερο Χαλάνδρι για όλους και όλες!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

«ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ»

Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠΟ:

·         ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

·         ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

·         ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΡΕΩΝ

·         ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ

·         ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

·         ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

·         ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

1.    Πρόγραμμα ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε όλο το Χαλάνδρι για κινητικότητα και προσβασιμότητα όλων και ειδικά των συμπολιτών μας με μεγαλύτερη δυσκολία ( ΑΜΕΑ, Τρίτη Ηλικία)

2.    Ορθή υλοποίηση των έργων αναπλάσεων του Δήμου σε Κέντρο, Τούφα, Κάτω Χαλάνδρι και του έργου ΑΝΔΙΑΝΕΙΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ.

3.    Πρόγραμμα επέκτασης έργων ασφαλτόστρωσης οδών σε όλο τον Δήμο.

4.    Μίσθωση χώρων και δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης των τοπικών αγορών. Αξιοποίηση του ακινήτου επί της οδού Αγίου Γεωργίου και Παλαιολόγου ΜΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με άμεση λειτουργία δημοτικού πάρκινγκ 250 θέσεων και εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης για ανάπτυξη δημοτικής εγκατάστασης πολλαπλής χρήσης.

5.    Παρεμβάσεις για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (όπως π.χ. πεζοφάναρα, ανακατασκευή διαβάσεων, προστατευτικά κολωνάκια, κλπ.)

6.    Αντιμετώπιση της παράνομης διαφήμισης σε κοινόχρηστους χώρους

7.    Απελευθέρωση όλων των πεζοδρομίων από τα τυχόν εμπόδια ελεύθερης διέλευσης.

8.    Αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους

9.    Επέκταση & ενοποίηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων, κυρίως  προς  το κέντρο του Χαλανδρίου και τους σταθμούς του Μετρό.

10. Έργα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ

ΕΡΓΟ «ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΟΥ»

11. Δημιουργία συστήματος μετακίνησης των πολιτών από και προς το Μετρό της περιοχής με τη δημιουργίας ταχείας κυκλικής διαδρομής που θα εκτελούν mini bus, ειδικά στις περιοχές που είναι μακριά από τους σταθμούς όπως π.χ. Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι και Αγία Βαρβάρα.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

12. Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων εμπόρων – επιχειρήσεων και της ευρύτερης αγοράς του Χαλανδρίου με:

·         Μείωση των δημοτικών τελών 20% για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

·         Δημιουργία προγράμματος ετησίων δράσεων και εκδηλώσεων προσέλκυσης αγοραστικού κοινού

·         Αξιοποίηση του ακινήτου επί της οδού Αγίου Γεωργίου και Παλαιολόγου ΜΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με άμεση λειτουργία δημοτικού πάρκινγκ 250 θέσεων και εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης για ανάπτυξη δημοτικής εγκατάστασης πολλαπλής χρήσης. Μίσθωση χώρων και δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης των τοπικών αγορών.

·         Αντιμετώπιση του παραεμπορίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

·         Συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας (μέσω θέσπιση ειδικών προσφορών και εκπτωτικών περιόδων, «Λευκών Νυχτών», προώθησης εκπτωτικής κάρτας Δήμου, κ.λπ.),

·         Ίδρυση Δημοτικού Γραφείου Πληροφόρησης και Παροχής Συμβουλών για την εργασία και τους νέους επιχειρηματίες αναφορικά με επιδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. και συνδρομή στην στοιχειοθέτηση φακέλων επιχειρηματικών σχεδίων.

·         Προγράμματα κινητικότητας νέων και ανέργων σε Ευρωπαϊκές χώρες με θεματική αναφορά στην επιχειρηματικότητα.

·         Δημιουργία πλατφόρμας του Δήμου για σύνδεση ζήτησης και προσφοράς εργασίας στο Χαλάνδρι.

ΠΡΑΣΙΝΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

13. Προώθηση κυκλικής οικονομίας. Ενίσχυση και επέκταση προγράμματος ανακύκλωσης στην πηγή.

14. Νέα εγκατάσταση καθαριότητας σε άλλο χώρο, εκτός του ακινήτου επί Δουκίσσης Πλακεντίας ΧΕΥ 9, το οποίο θα αξιοποιηθεί για λοιπές χρήσεις πχ πράσινο σημείο, πάρκο αναψυχής, στάθμευση για ΜΕΤΡΟ.

15. Νέο πρόγραμμα οδοκαθάρισης, πλύσης κάδων και ανακύκλωσης κλαδεμάτων.

16. Συνέχεια προγράμματος επενδύσεων σε νέο ειδικό εξοπλισμό καθαριότητας και οχημάτων του Δήμου.

17. Προγράμματα συμμετοχικού σχεδιασμού  σε επίπεδο χώρων Πρασίνου γειτονιάς   με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων που θα αναδείξουν  γωνιές της πόλης με ιδιαίτερο χαρακτήρα. (πχ Πάρκα Τσέπης και Πράσινες Γωνιές).

18. Ενίσχυση «εκπαιδευτικού» ρόλου του Πρασίνου μέσα από εκπαιδευτικά κέντρα «ροής» στους σημαντικούς ελευθέρους  χώρους με μόνιμες δράσεις  διαχείρισης απορριμμάτων, κομποστοποίησης, θεματικών κηπαρίων  αναφοράς της περιοχής, σήμανσης  ιστορικών δένδρων, υποδομές για κατοικίδια  κλπ.

19. Ανάδειξη των χώρων ρεμάτων και  παραποτάμιων περιοχών, με παράλληλες πολιτιστικές διαδρομές και ιστορικές αναφορές,

20. Σύνδεση του Δήμου με δίκτυα ευρωπαϊκών πόλεων με δράσεις σχετικές με το Πράσινο στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και των νέων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που θα έρθουν. Συμμετοχή του Δήμου  σε  forum για το Πράσινο στην Ε.Ε  που φέρνουν τις συνέργειες και τα προγράμματα.

21. Πρόγραμμα «ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» στις Παιδικές Χαρές και αυλές των Σχολείων 

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ –ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΕΔΙΟΥ

22. Επιτάχυνση και ολοκλήρωση Πράξης Εφαρμογής περιοχής ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ και ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων λοιπών περιοχών.

23. Αναβάθμιση Διαδημοτικής Υπηρεσίας Δόμησης με την Αγία Παρασκευή με χρήση ψηφιακών εργαλείων και gis Δήμου.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

24. Προστασία όλων των ιδιόκτητων ακινήτων του Δήμου με πρόγραμμα άμεσης καταγραφής και σχέδιο αξιοποίησης τους, για τις σημαντικές κοινωνικές ανάγκες του Δήμου, σύμφωνα με πολεοδομική χρήση τους, όπως χώροι πρασίνου, παιδικοί σταθμοί, σχολεία.

25. Αξιοποίηση του ακινήτου επί της οδού Αγίου Γεωργίου και Παλαιολόγου ΜΑΜΟΠΟΥΛΟΥ με άμεση λειτουργία δημοτικού πάρκινγκ 250 θέσεων και εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης για ανάπτυξη δημοτικής εγκατάστασης πολλαπλής χρήσης.

26. Αξιοποίηση πολυώροφου ακινήτου στην περιοχή Ολύμπου (γνωστό ως «Μουσείο Νόμπελ») για χρήση του ως χώρου πολιτισμού, στέγης σωματείων και συλλόγων του Δήμου καθώς και χώρου για το «ΡΕΥΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ» καινοτομίας, αναψυχής, εργασίας και νεολαίας.

27. Καταγραφή και διεκδίκηση των δημοσιών ακινήτων «άγνωστου ιδιοκτήτη» του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ, για παραχώρηση χρήσης τους στο Δήμο, εκμετάλλευση και αξιοποίηση. Σκοπός είναι η αύξηση των εσόδων, έτσι ώστε να μειωθούν μεταξύ άλλων τα δημοτικά τέλη και η τοπική ανεργία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ με στόχο ο Δήμος Χαλανδρίου να είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στο θέμα της ενεργειακής εξοικονόμησης.

28. Ολοκλήρωση του έργου ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 

29. Έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολικά και δημοτικά κτίρια, ενεργοποίηση τεχνολογίας φωτοβολταϊκών στις στέγες και δημοτικό φωτισμό.

30. Συμμετοχή Δήμου και Δημοτών σε ενεργειακές κοινότητες για παραγωγή ρεύματος μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

31. Προώθηση ηλεκτροκίνησης και ολοκλήρωση δικτύου δημοτικών φορτιστών

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ.

32. Πλήρη αξιοποίηση πλατφόρμας gov.gr. Άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ με άμεση μείωση χρόνου εξυπηρέτησης πολιτών και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση δεκάδων θεμάτων όπως ΤΑΠ, αιτήσεις, εκδηλώσεις, κλπ.

33. Πλήρη αξιοποίηση των ΚΕΠ και ειδικά των ηλεκτρονικών διαδικασιών τους, σε συνεργασία με το κράτος.

34. Εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  e–politis, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν προτάσεις και να γίνεται δημόσια διαβούλευση για σημαντικά θέματα.

35. Επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε να είναι πιο φιλική, λειτουργική και εύχρηστη στους δημότες.

36. Δημιουργία έξυπνων εφαρμογών για προσβάσιμη από όλους πληροφόρηση (όλων των ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ)

37. Δημιουργία Web TV Δήμου Χαλανδρίου

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ –ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Πρόγραμμα ανακατασκευής αθλητικών χώρων όπως:

38. Του κλειστού γηπέδου «Νίκος Πέρκιζας» και του αθλητικού κέντρου «Μάρκος Παπαδάκης

39. Δημιουργία δύο (2) κλειστών γηπέδων στο «Νίκος Πέρκιζας» με κατασκευή τύπου Μπαλόνι

40. Ανακατασκευή όλων των μεμονωμένων περιφερειακών γηπέδων μπάσκετ (ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, κλπ.).

41. Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου γηπέδου Ν. Πέρκιζας και ανακατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων γηπέδου ΑΠΟΛΛΩΝΑ Χαλανδρίου.

Πρόγραμμα αναβάθμιση σχολικών υποδομών όπως:

42. Τεχνικός και αντισεισμικός έλεγχος των σχολικών κτηριακών υποδομών.

43. Επέκταση του προγράμματος επισκευής, κτηριακής ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισής όλων των σχολείων με ταυτόχρονη ανακαίνιση του περιβάλλοντος χώρου.

44. Έργο Κατασκευής 6ου Λυκείου Χαλανδρίου και 17ου Δημοτικού Σχολείου στο Πάτημα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

45. Ανανεωμένο πλουραλιστικό πρόγραμμα φεστιβάλ Ρεματιάς

46. Πρόγραμμα «ΔΙΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ» με οργάνωση συνεχών παρουσιάσεων και εκδηλώσεων- διαγωνισμών στα σχολεία της πόλης υπό την αιγίδα του Δήμου.

47. Συνεργασία με Δήμους του εξωτερικού για ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων και ενημέρωσης

48. Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και ενίσχυση των βιβλιοθηκών του Δήμου

49. Αειφόρος ανάπτυξη μέσω ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς. Δημιουργία Πολιτιστικών διαδρομών στη πόλη.

50. Πλήρης ενεργοποίηση της Φιλαρμονικής με ευρύ πρόγραμμα δράσης και εκδηλώσεων

51. Ενίσχυση θεατρικού εργαστηρίου (με καταξιωμένους δασκάλους του χώρου) και παραδοσιακών, πολιτιστικών συλλόγων, χορού, τεχνών και ζωγραφικής.

52. Ίδρυση και δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και ενίσχυση Βιβλιοθηκών Δήμου

53. Βελτίωση – επέκταση των προγραμμάτων καθημερινής άθλησης με ποικιλία αθλημάτων-τεχνών

54. Ενίσχυση ενεργών συλλόγων κάθε αθλήματος του Δήμου με σκοπό την διάδοση του μαζικού αθλητισμού

55. Δημιουργία Χορωδίας Δήμου σε συνεργασία με Φιλαρμονική

56. Προώθηση νέων αθλημάτων και πολεμικών τεχνών με νέες εκδηλώσεις και ώρες διδασκαλίας προπόνησης

57. Διοργάνωση ερασιτεχνικών εργασιακών, σχολικών τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ

58. Αναβάθμιση υφιστάμενων σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων (ΕΥΡΥΠΙΔΕΙΑ, BRAVO, κλπ.)

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ

59. Επανίδρυση και ενίσχυση του σώματος εθελοντών του Δήμου με πρώτο εθελοντή τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους. Το Σώμα Εθελοντών σε άμεση και πλήρη συνεργασία με το Δήμο και τον Δήμαρχο.

60. Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας, δράσεις εξωραϊσμού – καθαριότητας – βελτίωση δημοσίων χώρων & σχολείων, λειτουργίας κοινωνικών  υποδομών του Δήμου, προσφοράς υπηρεσιών ανάλογα με την επαγγελματική ειδίκευση και το γνωστικό αντικείμενο των εθελοντών.

61. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας forum όπου οι εγγεγραμμένοι ευάλωτοι (οικονομικά, κοινωνικά) συμπολίτες μας, θα κοινοποιούν την ανάγκη που τους έχει προκύψει και οι εθελοντές με τη σειρά τους θα μπορούν να ενημερώνονται για να προσφέρουν οργανωμένα, υπό την αιγίδα του Δήμου, τη βοήθειά τους.

62. Πρόγραμμα επιβράβευσης εθελοντικής προσφοράς για την ενδυνάμωση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις εθελοντικές ομάδες, εκπτωτικά προγράμματα σε τοπικά καταστήματα και παρόχους υπηρεσιών, δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ανάδειξη του έργου τους στα τοπικά μέσα.

63. Οργάνωση σεμιναρίων Διάσωσης και Πρώτων Βοηθειών, καθώς και εκπαίδευσης στην αποφυγή κινδύνων, που θα στηρίζεται στην έγκαιρη διάγνωση-πρόληψη-ανάλυση συμπτωμάτων πολλαπλών κρίσιμων καταστάσεων και ασθενειών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

64. Στήριξη εργασίας Νέων δημοτών

65. Κοινωνική κατοικία για νέα γενιά

66. Πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού

67. Νέοι στον εθελοντισμό

68. Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

69. Πινελιά Αλλαγής με διαμόρφωση χώρων από νέους καλλιτέχνες graffiti

70. H Νέα Γενιά στον Αθλητισμό και Πολιτισμό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.

71. Αναδιοργάνωση Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου με ένα σύγχρονο πρόγραμμα διαλέξεων και δια βίου μάθηση και εκπαίδευση με την παράλληλη δράση  «Εξ αποστάσεως σπουδές» (Distance Learning Center), σε συνεργασία του Δήμου με επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας.

72. Χορήγηση υποτροφιών σε νέους φοιτητές που πληρούν κοινωνικά, οικονομικά κριτήρια (οι πόροι για τον παραπάνω σκοπό δύνανται να αντληθούν από δωρεές, κληροδοτήματα, χορηγίες κ.λπ.)

73. Ίδρυση Πρότυπου Συμβουλευτικού Κέντρου Νέας Γενιάς, με κύριο αντικείμενο: α) τον εντοπισμό δεξιοτήτων και κλίσεων, τα οποία θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την επιλογή της μελλοντικής τους επαγγελματικής πορείας

β) την παροχή στήριξης και συμβουλών προστασίας για τα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα της νέας γενιάς όπως ναρκωτικά, ψυχικά νοσήματα, κρίσεις άγχους, κλπ. Προγράμματα εκπαίδευσης νέων με στόχο την ενημέρωσή τους, την ενίσχυση των ικανοτήτων, των γνώσεων τους, των επαγγελματικών τους προσόντων, την εξοικείωση εργασίας σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εργασίας τους.

74. Έκδοση ειδικής κάρτας Δήμου, η οποία θα χρησιμοποιείται για πολλές παροχές, όπως εκπτώσεις αγορών στα καταστήματα Χαλανδρίου, άμεση έκδοση πιστοποιητικών, ενημερωτικές δράσεις του Δήμου, κλπ.

75. Οργανωμένο πρόγραμμα στήριξης Αναπήρων-ΑΜΕΑ με άμεση βελτίωση προσβασιμότητας και κοινωνικής στήριξης 

76. ΚΑΠΗ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ. Διατήρηση και ενίσχυση δομών παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ με επέκταση των υφιστάμενων δράσεων και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, φαρμακευτικής υποστήριξης και προγραμμάτων αναψυχής

77. Συνεργασία με Ιερούς Ναούς για θέματα κοινωνικής πολιτικής και φιλανθρωπίας.

78. Κοινωνικά οικογενειακά προγράμματα στήριξης.

·         Στήριξη οικογενειών των δημοτών με νέα μέλη.

·         Στήριξη πρωτοετών νέων φοιτητών που προέρχονται από σχολεία του Χαλανδρίου, στην έναρξη των σπουδών τους.

·         Παράλληλη εξωσχολική στήριξη και για αθλητικές δραστηριότητες και ενίσχυση διδασκαλίας σε μαθητές οικογενειών χαμηλών εισοδημάτων.

·         Πρόγραμμα «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» με δημιουργία συστήματος του Δήμου, ώστε όλα τα τρόφιμα και φαγητά που καθημερινά δεν καταναλώνονται στα εστιατόρια και στα καταστήματα τροφίμων στο Χαλάνδρι, να μοιράζονται σε ευάλωτες ομάδες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

·         Δημιουργία δημοτική παιδικής κατασκήνωσης και διοργάνωση καλοκαιρινού camp αθλητισμού.

79. Αναβάθμιση τμήματος προληπτικής ιατρικής και δημιουργία συστήματος πρώτων βοηθειών δημοτών. Οργάνωση στα δημοτικά ιατρεία ειδικής μονάδας υποστήριξης ατόμων με αναπηρίες.

80. Ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

81. Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσλήψεις και σύγχρονο εξοπλισμό με ξεκάθαρο πλάνο δράσης για την προστασία των πολιτών. Οργάνωση της πόλης και πλήρη συνεργασία με Αστυνομία και Τροχαία για την ασφάλεια στην πόλη καθώς επίσης και φύλαξη δημοτικών χώρων και του Χαλανδρίου.

82. Αναδιοργάνωση Πολιτικής Προστασίας με:

·         Σύστημα σταθερής συνεργασίας με Υπουργείο, Περιφέρεια, Πυροσβεστική

·         Απλοποίηση σχεδίων δράσης ώστε να είναι ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα

·         Πιστοποίησή από Πυροσβεστική Υπηρεσία του μόνιμου προσωπικού και εθελοντών του Δήμου

·         Υλοποίηση ετησίων ασκήσεων με Πυροσβεστική υπηρεσία για όλα τα φαινόμενα.

·         Επικουρική συμβολή πιστοποιημένων εκπαιδευμένων εθελοντών

·         Ενίσχυση του απαραίτητου εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων και εθελοντών.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

83. Ενίσχυση του Τμήματος με:

·         Συνεργασία με όλα τα φιλοζωικά σωματεία, ενώσεις, συλλόγους, ΜΚΟ και μεμονωμένους εθελοντές.

·         Ομάδα Αστικής Πανίδας. Αυτή η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί από ανθρώπους φιλόζωους, καταρτισμένους στο αντικείμενο και δραστήριους. Το τμήμα αυτό θα έχει την διαχείριση όλων των αδέσποτων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου σας, αλλά και των φιλόζωων είτε μεμονωμένων είτε ενώσεις ή σωματεία ή ΜΚΟ.

·         Περισυλλογή (εξοπλισμός, αυτοκίνητο, εξειδικευμένο προσωπικό)

·         Ενίσχυση Περίθαλψης (κλινικές 24ωρες ,σύμβαση με κάποιον ιδιώτη κτηνίατρο όπου θα αναλαμβάνονται και όλα τα έξοδα από τον Δήμο)

·         Σημεία σίτισης για τα αδέσποτα

·         Δημιουργία Καταφυγίου και δράσεων προστασίας αδέσποτων ζώων με διαδημοτική συνεργασία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

84. Αναζήτηση σημαντικών δήμων του εξωτερικού για αδελφοποίηση, με τους οποίους θα διαμορφωθούν σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας, που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας, κουλτούρας και πληροφοριών και κοινές δράσεις και προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

85. Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνή συνέδρια.

86. Συνεργασία με Δήμους άλλων περιοχών για κοινά προγράμματα και διαδημοτικές συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

87. Δημιουργία Web TV Δήμου Χαλανδρίου

88. Επανασχεδιασμός Δημοτικής εφημερίδας για να είναι πλουραλιστική και πραγματικά ενημερωτική.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...