Home Πολιτική Η κακοδιοίκηση και η ζωή των πολιτών
Πολιτική

Η κακοδιοίκηση και η ζωή των πολιτών

Του Νίκου Λαλιώτη- Πολιτικός Συντάκτης

Μια από τις χειρότερες συνέπειες της χρόνιας κακοδιοίκησης μιας χώρας, μιας πόλης ή ενός χωριού, είναι ότι παύει ο πολίτης να πιστεύει, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του, αρχίζει να νεκρώνεται μέσα του η πίστη ότι κάποιος πολιτικός θέλει ή μπορεί να υλοποιήσει μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο ένα σχέδιο ή ένα όραμα, που ο πολίτης να μπορέσει το δει μέσα στη διάρκεια της  ζωής του.

Ετσι σταδιακά χάνεται η ελπίδα του και βυθίζεται στην ιδιωτικότητα του και στον προσωπικό του αγώνα επιβίωσης αδιαφορώντας για το περιβάλλον του, για τον συνάνθρωπο, για τον δημόσιο χώρο.

Το “όλοι ίδιοι είναι” γίνεται το ακλόνητο δόγμα του το οποίο επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις πρακτικές και την αδράνεια που βλέπει γύρω του,  οδηγώντας τον μέχρι και στην απώλεια της εμπιστοσύνης του στη Δημοκρατία.

Πολιτικοί του “Ζειμπέκικου”, των μεγάλων λόγων, των χαμόγελων, των δημοσίων σχέσεων και της μηδενικής αποτελεσματικότητας, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον που αποκλείει κάθε νέο οξυγόνο στην πολιτική ζωή και προκαλούν  απογοήτευση στους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η κοινωνία αναζητά έναν νέο τύπο πολιτικού με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μακριά από τον λαικισμό, την κομματική ιδιοτέλεια και τις κραυγές που έχουμε συνηθίσει.

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε πολιτικούς με γνώση, ήθος, μετριοπάθεια, που να ξέρουν τι πρέπει να γίνει στην σημερινή εποχή, να μπορούν να συνεργάζονται,  ν’ αφουγκράζονται την κοινωνία, να μπορούν να χαρτογραφούν τα προβλήματα και να μπορούν να υλοποιούν τα σχέδια που είναι σπαραίτητα για να προχωράει μπροστά η χώρα και οι πόλεις μας.

Οι πολίτες από την άλλη πρέπει να ψάξουν να τους βρουν,  να τους αναδείξουν μέσω της ψήφου τους και να αφήσουν πίσω την εύκολη λύση του γνωστού πολιτευτή, της διάσημης τηλεπερσόνας, του κομματικού οπαδισμού, του ρουσφετιού και του κάθε λογής πολιτικού απατεωνίσκου.

Δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν οι λύσεις από αυτού του είδους πολιτικούς.

Είναι η ευκαιρία μας σε αυτές τις εκλογές να κάνουμε το πρώτο βήμα για την αλλαγή της νοοτροπίας που οδηγεί συνεχώς στην ακινησία και την απογοήτευση και να δώσουμε την ευκαιρία σε πρόσωπα που έχουν τις δυνατότητες και την ποιότητα που χρειάζεται για να προχωρήσουν οι πόλεις μας και οι ζωές μας μπροστά.

Μην ξεχνάμε ότι η πολιτική αφορά τις ζωές μας και όσο περισσότερη ποιότητα έχουν οι εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι, τόσο περισσοτερη ποιότητα θα αποκτήσει και η καθημερινή μας ζωή.

Νίκος Λαλιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό του

Χάρη Δούκα “Αθήνα Τώρα”

Related Articles

Πρoστατευμένο: Πρώην κήρυκες αρετής νυν ρουσφετολόγοι

Δεν υπάρχει απόσπασμα διότι το άρθρο είναι προστατευμένο.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την ΚΕΔΕ- εντυπώσεις και αλλαγές

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 2/3 εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της...

Nίκος Ανδρουλάκης: «Η ύπαιθρος πρέπει να γίνει η ευημερούσα περιοχή, στην οποία θέλεις να ζεις»

Στην θεματική εκδήλωση «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον» στην...

«Αμοιβαία επωφελής λαϊκισμός» του Αλέξη Μαυραγάνη

«Τι παράξενο θέατρο πολιτιστικού πολέμου» σχολίασε πηγή των Εργατικών για το διπλωματικό...