Home Νέα της Πόλης Μάθημα παρέα με μπουλντόζες και εργάτες
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Μάθημα παρέα με μπουλντόζες και εργάτες

Ο σωστός προγραμματισμός προς όφελος του κοινωνικού συνόλου φαίνεται ότι συνεχίζει να μην είναι το δυνατό σημείο του νυν δημάρχου. Πολλοί, δε, θεωρούν ότι η επιλογή του να γίνονται έργα όσο πιο κοντά στις δημοτικές εκλογές, δεν είναι θέμα τυχόν λανθασμένων προτεραιοτήτων αλλά γίνεται για προεκλογικό αβαντάζ (κάτι το οποίο δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε, αλλά ούτε και να αμφισβητήσουμε).

Στο 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου όπου 150 μαθητές και καθηγητές περίμεναν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ως είθισται και ως πρέπει, δηλαδή με τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα το παραγωγικό λειτούργημά τους, αντί αυτού, αντίκρυσαν μία εικόνα την οποία ήδη είχαν καταγγείλει, με μπουλντόζες και εργάτες. Έμψυχο εργατικό προσωπικό εργολαβικής εταιρείας εντός της σχολικής μονάδας που φιλοξενεί τα παιδιά μας. Όπως επίσης, ο προαύλιος χώρος να είναι γεμάτος χώματα και μπάζα που καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση.

Αν μην τι άλλο, είναι τραγικό εν μέσω φυσικών καταστροφών και σωρεία ατυχημάτων, «να ρισκάρει» η δημοτική αρχή την ακεραιότητα των μαθητών και οι δημότες να παρακολουθούν υπομένοντας μία απαράδεκτη κατάσταση.

Πρόσφατα, μέσω της σελίδας του δήμου Χαλανδρίου αναρτήθηκε και χορηγήθηκε στο FB βίντεο που δείχνει τα έργα της διοίκησης και τα χρήματα που διατέθηκαν στα σχολεία του δήμου. Εργαζόμενη σε νηπιαγωγείο της πόλης μας, βλέποντας το βίντεο, ανάφερε τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν ΑΚΟΜΑ στο σχολείο της. Η απάντηση που πήρε δυστυχώς ακολουθεί την τακτική της διοίκησης των τελευταίων 9 ετών. Αφού την αμφισβήτησαν για τις αναφορές της κάτι το οποίο δεν επετεύχθη, κατέληξαν στο ότι «οι υπηρεσίες αποφασίζουν την προτεραιοποίηση-όχι εκείνη». Η εργαζόμενη στο 5ο νηπιαγωγείο Χαλανδρίου, δεν υπέδειξε τίποτα, απλά αντέκρουσε το επιχείρημα του δημάρχου-ότι «δεν έχει σταλεί αίτημα».

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Με γαλλική κωμωδία στο πηδάλιο, σαλπάρει η Αργώ

H Αργώ, μας ταξιδεύει κινηματογραφικά στη Γαλλία του 1967 και προβάλλει την...

“Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων” με την Αργώ

Μπήκε η Σαρακοστή, τριήμερα πάνε κι έρχονται και κάπου ανάμεσα σε όλα...

Η Συμβολή των γυναικών στο έπος της εθνεγερσίας του 1821 από την Ένωση Αρκάδων

Η συμβολή των Αρκάδων στην Επανάσταση υπήρξε καθοριστική για την απελευθέρωση, η...

Ζεστή βραδιά με δύναμη γυναίκας

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Χαλανδρίου με αφορμή την ημέρα της γυναίκας τίμησε δυναμικές γυναίκες...