Home Επικαιρότητα Χ.Ρώμας: Θεωρώ ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για τα σχολεία μας να μη φυλάσσονται
ΕπικαιρότηταΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Χ.Ρώμας: Θεωρώ ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για τα σχολεία μας να μη φυλάσσονται

Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας παραβρέθηκε στον Αγιασμό σχολείων του Δήμου Χαλανδρίου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας.Με ανάρτηση στη σελίδα του συνδυασμού του «Χαλάνδρι στο φως», άφησε το δικό του μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

«Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συμβούλου και π.Αντιπεριφειάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκφώνησα σε σχολεία του Χαλανδρίου, τον λόγο του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα στήριξης κάθε προσπάθειας της εκπαιδευτικής κοινότητας για ευδόκιμη σχολική χρονιά. Ευχήθηκα, δε, το ένθερμο κλίμα και το δυνατό χειροκρότημα των μαθητών, γονέων και δασκάλων να είναι απαρχή μίας άκρως εποικοδομητικής χρονιάς, όπου η εκπαιδευτική λειτουργία θα είναι χαρά για όλους.

Στη συνέχεια, βρέθηκα στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου και συζήτησα την αναγκαιότητα ενίσχυσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης σχολικών φυλάκων. Θεωρώ ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για τα σχολεία μας να μη φυλάσσονται. Ένα πρόβλημα που θα παύσει να υφίσταται, εφόσον θα είμαι στην επόμενη διοίκηση του Δήμου».

Χαλάνδρι στο Φως σημαίνει επιτέλους προτεραιότητα στην εκπαίδευση! Τέρμα στην ολιγωρία! Να μη χαθούν άλλα χρόνια και ευκαιρίες! Με σχέδιο και προγραμματισμό θα διεκδικήσουμε τους χρηματοδοτικούς πόρους για να κατασκευάσουμε τις νέες σχολικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμά του ο κύριος Ρώμας έχει δώσει έμφαση στη στήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Όσον αφορά στα σχολεία, το πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνει:

 • Ολοκλήρωση του σχεδιασμού και υλοποίηση της κατασκευής του 6ου Λυκείου Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ.
 • Συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου για το 17 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, με στόχο ένα πρότυπο και ενεργειακά αυτόνομο σχολικό κτίριο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ ΑΕ για την κατασκευή του.
 • Διεκδίκηση από το Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Χαλάνδρι.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση σε ετήσια βάση Προγράμματος συντήρησης και αναβάθμισης Σχολικών υποδομών (κτιρίων και εργαστηρίων).
 • Εγκατάσταση και λειτουργία διαδραστικών πινάκων σε κάθε τάξη σχολικής υποδομής.
 • Σχεδιασμός και διοργάνωση ειδικών προγραμμάτων στους μαθητές με επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις για να επιτευχθεί η περιβαλλοντική και κοινωνική τους ευαισθητοποίηση.
 • Υλοποίηση ειδικών σεμιναρίων για τη μαθητική κοινότητα στο πεδίο της πολιτικής προστασίας.
 • Ενθάρρυνση για συμμετοχή μαθητών και καθηγητών σε προγράμματα εθελοντισμού για την ενίσχυση της έννοιας της κοινωνικής προσφοράς.
 • Ειδικό Πρόγραμμα διάγνωσης και υποστήριξης των μαθητών/τριών και αποφοίτων των Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα εκπαιδευτικού και επαγγελματικού προσανατολισμού.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Σίτισης (Δεκατιανό) σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη σε συνεργασία με Διευθυντές και Συλλόγους Γονείς και Κηδεμόνων.
 • Προγραμματισμός και υλοποίηση ασφαλιστικής κάλυψης μαθητών δημοτικών σχολείων.
 • Παροχή ψυχολογικής στήριξης σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με ειδικό πρόγραμμα Σχολικής Κοινωνικής Υπηρεσίας.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Χαλάνδρι στο Φως σημαίνει επιτέλους προτεραιότητα στην εκπαίδευση! Τέρμα στην ολιγωρία! Να μη χαθούν άλλα χρόνια και ευκαιρίες! Με σχέδιο και προγραμματισμό θα διεκδικήσουμε τους χρηματοδοτικούς πόρους για να κατασκευάσουμε τις νέες σχολικές υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη μας.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Πρωτάθλημα- Εμπαιγμός τα μέτρα της κυβέρνησης

Χάιδεμα στον γαύρο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κύβερνηση για την αντιμετώπιση...

To Open Call για τα showcases του Athens Music Week 2024 ξεκίνησε!

Το Ανοιχτό Κάλεσμα για τα AMW showcases ξεκίνησε νωρίτερα και πιο εμπλουτισμένο...

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δένδρου- Αγία Παρασκευή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μμ,...

Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού μέσα από σειρά γιορτινών δράσεων, κάνει τα Χριστούγεννα πιο...