Home Επικαιρότητα Κληροδότημα Σαχάλα το Κ.Α.Π.Η που 6 χρόνια «φτιάχνεται»
ΕπικαιρότηταΈχω φωνήΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Κληροδότημα Σαχάλα το Κ.Α.Π.Η που 6 χρόνια «φτιάχνεται»

Από το 2017 «χειροκροτούμε» για τη δημιουργία Δημοτικού Καπή στο κληροδότημα Σαχάλα (οικόπεδο, κατοικία, και βοηθητικά κτίσματα) επί της οδού Βασιλείου Βουλγαροκτόνου στο Χαλάνδρι, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Χαλανδρίου το 2010 με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει ως κέντρο κοινωφελούς χαρακτήρα.

Την ανακαίνιση της οικίας Σαχάλα καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), εξασφάλισαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Χαλανδρίου το έτος 2017!!!!. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Ανακαίνιση κληροδοτήματος Σαχάλα για αλλαγή χρήσης σε ΚΑΠΗ και προσθήκη ανελκυστήρα», προϋπολογισμού 744.000 ευρώ με ΦΠΑ, που θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Παρά τα 6 έτη που πέρασαν από την υπογραφή της σύμβασης και τα 13 από την αποδοχή του κληροδοτήματος, η δημιουργία του Δημοτικού ΚΑΠΗ, κόλλησε στις «μελέτες», από ένα ακόμα «θαύμα», της τότε αντιδημάρχου οικονομικών Κρίστης Αγαπητού και του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και υπ. δημοτικό της σύμβουλο Π. Βάσιο. Η προχειρότητα και η ανεπάρκεια της μελέτης που παραδόθηκε και πληρώθηκε στη διάρκεια της δικής τους θητείας καθυστέρησε το έργο, αφού έπρεπε εξ αρχής να γίνει στατική μελέτη, μιας και δεν αναφερόταν καν η σωστή απεικόνιση της επάρκειας του παλιού κτηρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, αδυνατεί να προγραμματίσει σωστά και να ολοκληρώσει ένα έργο σε εύλογο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο φαίνεται έντονα από τις συνεχείς παρατάσεις των ενεργών συμβάσεων έργων, αλλά και από τους απολογισμούς οι οποίοι έχουν μεγάλη απόκλιση των προϋπολογισμών.

Ωστόσο είναι απαράδεκτο μελέτες που ήδη έχουν πληρωθεί, να πρέπει εξ αρχής να χρεώνουν το δήμο. Οι τότε αντιδήμαρχοι είναι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται ως σωτήρες του δήμου, χωρίς να έχουν καταγράψει μία κατ’ ουσίαν παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, θύμισε στην Κα Αγαπητού , τι συνέβαινε επί των ημερών της δικής της Αντιδημαρχίας στη διοίκηση Κουράση (4 ακόμα θαύματα).

  • Τα τρία αθλητικά κέντρα της πόλης λειτουργούσαν χωρίς να είναι αδειοδοτημένα, και παραδόθηκαν σφραγισμένα στη σημερινή διοίκηση το 2014.
  • Υπογράφονταν συμβάσεις και ενοικιάσεις ακινήτων και κυλικείων χωρίς να τηρούνται οι κανονισμοί αδειοδότησης.
  • Τα σχολεία της πόλης λειτουργούσαν χωρίς στοιχειώδη έργα συντήρησης, χωρίς προσβάσεις και τουαλέτες για ΑμεΑ και χωρίς ασανσέρ.
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου είχαν μείνει για χρόνια χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Η ολιγωρία των διοικήσεων του Δήμου Χαλανδρίου, δυσκολεύει την ευημερία των δημοτών. Το χείριστο, δε, είναι ότι η διοικητική ολίσθηση είναι «ομόφωνο έργο» του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου.

*update: Η Έγκριση και προσωρινή παραλαβή της
μελέτης με τίτλο: «Στατική μελέτη κτηρίου ΣΑΧΑΛΑ AM 06/2023», ήρθε ως θέμα στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου. Έξι μόνο χρόνια πήρε η νέα μελέτη!!!

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Ρότζερ Γούτερς «Κλέψαμε τα γλυπτά του Παρθενώνα» 1ο μέρος

Ο θρύλος της παγκόσμιας μουσικής και ιδρυτικό μέλος των pink floyd Ρότζερ...

Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων

Η πτώση κολώνας μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε χώρο ιδιοκτησίας και ευθύνης...

Διάλεξη για την Τεχνική Νοημοσύνη στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου – «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο. Ανησυχίες και...

“Sans toit ni loi”(Δίχως στέγη, δίχως νόμο)

Μπορούμε να κάνουμε το πορτραίτο ενός κοριτσιού που είναι δύσκολο να το...