Home Αυτοδιοίκηση Το «Χαλάνδρι στο φως» έχει θέσει σαν μία από τις βασικές επιδιώξεις του να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου για να προστατεύσει κυρίως τους νέους από τις αναρίθμητες παγίδες του
ΑυτοδιοίκησηΝέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Το «Χαλάνδρι στο φως» έχει θέσει σαν μία από τις βασικές επιδιώξεις του να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου για να προστατεύσει κυρίως τους νέους από τις αναρίθμητες παγίδες του

Ο τ.Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου-Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Χαλάνδρι στο Φως», κλήθηκε ως ομιλητής στην Ενημερωτική Ημερίδα «Διαδίκτυο, Εθισμός & Σεξουαλική Παρενόχληση», που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, σε οργάνωση του φροντιστηρίου Πουκαμισάς.

Ο Κος Ρώμας αναφέρθηκε στο διαδικτυακό εθισμό και το cyber bullying που βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση. Ειδικότερα, σημείωσε ότι στις νεαρές ηλικίες που ο συναισθηματικός κόσμος είναι πολύ ευάλωτος ο διαδικτυακός εκφοβισμός έχει οδηγήσει, όχι απλώς σε αναστάτωση ή μελαγχολία, αλλά ακόμη και σε αυτοκτονίες.

Συμπλήρωσε, δε,ότι: Δεδομένου ότι η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία και το χθεσινό είναι παρωχημένο, το σημερινό παρέρχεται γρήγορα και το αυριανό θα έχει και αυτό μικρής διάρκειας ζωής, θα πρέπει οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι πολιτικοί να τρέχουμε πιο γρήγορα. Να εκπαιδευόμαστε συνεχώς και να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας για τους νέους κινδύνους.

Εν συνεχεία, εξέφρασε την επιθυμία του να πολεμηθεί αυτή η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, ώστε να είναι μόνο εργαλείο γνώσης και ενημέρωσης και όχι μία πύλη που ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Ειδικότερα συμπλήρωσε, ότι στο προγραμμά του υπάρχουν διαρκείς δράσεις ενημερώσης και υλοποίησης μεγάλης καμπάνιας στην πόλη, με τίτλο: «ΚΑΝΕ ENTER ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» για να κοινωνικοποιούνται περισσότερο τα παιδιά δια ζώσης και όχι δια οθόνης. Τέλος, υπενθυμίζει ότι έχει ονομάσει το Χαλάνδρι όσον αφορά στα θέματα της υγείας:

«ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΔΗΜΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» και αυτό γιατί ο συνδυασμός Χαλάνδρι στο Φως και εκείνος προσωπικά επιθυμεί να δοθεί έμφαση και βοήθεια σε αυτά τα πολύ λεπτά θέματα, που όμως είναι η ραχοκοκαλιά μιας υγειούς και δραστήριας κοινωνίας.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχει 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης όπου πληγωμένοι άνθρωποι, μοναχικοί δημότες αλλά και αποπροσανατολισμένοι έφηβοι θα μπορούν να συνομιλούν τηλεφωνικά ή να βλέπουν από κοντά σε ατομικές συνεδρίες ειδικούς ψυχολόγους, ούτως ώστε να παρέχει ο δήμος ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια.

Καταλήγοντας δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι το «Χαλάνδρι στο φως» έχει θέσει σαν μία από τις βασικές επιδιώξεις του να ρίξει φως στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου για να προστατεύσει κυρίως τους νέους από τις αναρίθμητες παγίδες του και ευχαρίστησε την υποψήφια δημοτική του σύμβουλο Κατερίνα Κριτσωτάκη για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση της ομιλίας με τη συμμετοχή τόσο καταξιωμένων επιστημόνων.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης ο Ε.Α Στρατηγός της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, η dr Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου και ο καθηγητής ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον Κο Ρώμα, δείχνοντας την εκτίμηση και το θαυμασμό τους.

Συγκεκριμένα ο Κύριος Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν είναι απλώς μία καλή επιλογή για να διατελέσει δήμαρχος, αλλά η καταλληλότερη περίπτωση για να γίνει το Χαλάνδρι ένας πρότυπος δήμος. Η κυρία Ιωάννου, μίλησε για την πλήρη εμπιστοσύνη που έχει στον Υποψήφιο Δήμαρχο και ότι το Αυτοδιοικητικό του παράδειγμα θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τα προσόντα αλλά και τη θέληση του Επικεφαλής για να γίνει πραγματικότητα το πολύπλευρο και πολυσχιδές όραμά του, τέλος ο κύριος Ασκητής ευχαρίστησε τον Χάρη Ρώμα που φέρνει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, μιας και η ανθρωποκεντρική πολιτική λείπει από την αυτοδιοίκηση.

Related Articles

Δημήτρης Μητροπάνος «Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Η πόλη ανάβει τα φώτα της και φιλοξενεί άγνωστες ιστορίες για τον...

Νέοι Δημοτικοί χώροι Δωρεάν Στάθμευσης στο Γαλάτσι

Η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, γνωρίζοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι...

ΤΟ ΣΚΛΑΒΙ- Ένα θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

Το θεατρικό αριστούργημα της Ξένιας Καλογεροπούλου έρχεται από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα...