Home Αυτοδιοίκηση Χρησιμοποιούν για προεκλογικούς λόγους τα τηλέφωνα και email κηδεμόνων
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Χρησιμοποιούν για προεκλογικούς λόγους τα τηλέφωνα και email κηδεμόνων

Σωρεία παραπόνων λαμβάνει το polismag για αθέμιτη χρησιμοποίηση προσωπικών τους δεδομένων.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις οι οποίοι δουλεύουν ως δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, αλλά και εκλεγμένοι σε συλλόγους ή ενώσεις γονέων, κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων του σχολείου προκειμένου να ενημερώσουν για την υποψηφιότητά τους και να κερδίσουν ψήφους. Υπάρχουν ακόμα κρούσματα που ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όπου εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους πλησιάζουν γονείς για τον πολυπόθητο σταυρό. Το χείριστο, δε, που συμβαίνει στα λύκεια όπου οι μαθητές δευτέρας και τρίτης λυκείου που στην πλειονότητά τους ψηφίζουν «δέχονται πυρά» ενίσχυσης του υποψήφιου καθηγητή τους.

Οι γονείς στα κάγκελα και οι μαθητές απορημένοι για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και τι στάση θα κρατήσουν.

Μία καταγγελία όμως, ξεπέρασε όλες τις άλλες, εγείρει, δε, ερωτήματα και για ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ. Σε δημοτικό ιατρείο «η υπάλληλος» ανέλαβε χρέη γραμματέα υποψήφιου συνδυασμού και μάλιστα αυτού που εκπροσωπεί διοικούσα παράταξη. Καπηλεύοντας τη θέση και την πρόσβαση σε δεδομένα ασθενών ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ κάλεσε γονείς, ζητώντας να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο γιατρό.

Θεωρώ σώφρον και απαραίτητο για την τήρηση των διακριτών ορίων να επανεξεταστεί το θέμα υποψηφιότητας ανθρώπων που τελούν δημόσιοι λειτουργοί και δη στα σχολεία μας, όπως και αυστηρότατες ποινές σε όποιον προβαίνει σε αθέμιτη και συναινετική χρήση προσωπικών δεδομένων.

*Αρκετοί εξ αυτών είχαν προσπαθήσει να πολεμήσουν το polismag προκειμένου να το φιμώσουν μιας και είναι το μόνο site που αρθρογραφεί και ΔΕΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...