Home Νέα της Πόλης Παναγιώτης Σκόντζος: Ο δρόμος για τη «νέα Ελλάδα» που θέλουμε περνάει μέσα από την αυτοδιοίκηση
Νέα της ΠόληςΧαλάνδρι

Παναγιώτης Σκόντζος: Ο δρόμος για τη «νέα Ελλάδα» που θέλουμε περνάει μέσα από την αυτοδιοίκηση

Αυτό που χαρακτηρίζει την ενήλικη ζωή είναι η ευθύνη, και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιλέγουμε να είμαστε ιδανικά όλες και όλοι ενεργοί πολίτες. Η συμμετοχή των νέων στα κοινά είναι κρίσιμη και αποτελεί δυστυχώς πρόβλημα γιατί παρότι εμφανίζει κάποια άνοδο τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να βρίσκεται σε χαμηλά ή πολιτικά ανώριμα επίπεδα. Η πολιτική εκπαίδευση και στη συνέχεια η πολιτική συμμετοχή και κοινωνικοποίηση είναι κάτι το οποίο μια δημοκρατική και πλουραλιστική κοινωνία πρέπει να υποστηρίζει σε όλες τις εκφάνσεις και ηλικίες. Προσωπικά, ως μέλος της Gen Z και έχοντας εναύσματα από την πολυετή οικονομική και κοινωνική κρίση, μέσα στην οποία μεγάλωσα το περισσότερο διάστημα της ζωής μου και όντας σήμερα τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θεώρησα καθήκον μου να είμαι ενεργός πολίτης της Πατρίδας μου. Τα εναύσματα αυτά, παρότι δεν ανήκω σε οικογένεια που ασχολείται με τα πολιτικά, μου έδωσαν την ώθηση να επιθυμώ ένα καλύτερο αύριο για όλες και για όλους μας, και για μια Ελλάδα ισχυρή, σταθερή και οικονομικά εύρωστη με πολλαπλές ευκαιρίες. Ο δρόμος για τη «νέα Ελλάδα» που θέλουμε και που θα ανασυστήσουμε, περνάει μέσα από την αυτοδιοίκηση , η οποία πρέπει (δυστυχώς σήμερα εν συνόλω όχι τόσο) να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες και να πραγματοποιεί δράσεις που φέρνουν ολοένα και πιο κοντά την Πατρίδα μας, στα Ευρωπαϊκά και τα εν γένει Δυτικά (υγιή) πρότυπα. 


Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, η παρουσία νέων πολιτών είναι επιβεβλημένη. Οι νέοι στα κοινά, μεταξύ άλλων, μπορούν να προσφέρουν καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις, νέο τρόπο λήψης αποφάσεων, brainstorming και τεχνολογική διάδραση, αλληλεπιδρώντας και συμπληρώνοντας την πολύτιμη εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών τους. Η δημοτική παράταξη με την οποία έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος, το «Χαλάνδρι στο Φως» σκοπεύει να δώσει φωνή και ευκαιρίες στους νέους συμπολίτες μας, καθότι πρώτον ήδη σκοπεύουμε να ιδρύσουμε δημοτική αυτοδιοικητική νεολαία ως «Νεολαία Χαλάνδρι στο Φως» η οποία θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου να υφίσταται και δεύτερον έχουμε προαναγγείλει την δημιουργία Γραφείου Νεολαίας στο Δημαρχείο Χαλανδρίου στην επόμενη διοίκηση υπό τον Χάρη Ρώμα (ευελπιστούμε). 

Στην ερώτηση γιατί αποφάσισα να βρίσκομαι στο πλευρό του Χάρη Ρώμα, απαντώ πως ο ίδιος ο κ. Ρώμας, κατόπιν γνωριμίας μας σε εκδήλωση με μέλη της Νεολαίας της Περιφέρειας Αττικής, μου πρότεινε να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Χαλάνδρι στο Φως» και ύστερα από σκέψη και περαιτέρω γνωριμία με τον ίδιο και την ομάδα του, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θέλω η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, φοίτησα και συνεχίζω να ζω και αγαπώ, το Χαλάνδρι, να γίνει “πόλη-πρότυπο”, όχι μόνο για τα τοπικά δεδομένα αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο. Και ο Χάρης Ρώμας και η ομάδα του – η οποία αποτελείται από νέα και άφθαρτα άτομα, με έκαναν να διαπιστώσω ότι έχουν όραμα, θέληση, μεράκι και γνώση.

Ο Χάρης Ρώμας εκτός από καταξιωμένος ηθοποιός και σεναριογράφος, υπηρέτησε θετικά και με ουσία την αυτοδιοίκηση την προηγούμενη τετραετία ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, ως τομεάρχης πολιτισμού και ως αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και αθλητισμού, προσφέροντας σημαντικό έργο στους τομείς που ανέλαβε. Και επειδή αντιλήφθηκα ότι μαθαίνει πολύ γρήγορα, θεωρώ ότι θα είναι εξίσου ένας επιτυχημένος και αποτελεσματικός δήμαρχος Χαλανδρίου. Γιατί ο επόμενος δήμαρχος Χαλανδρίου θα είναι – και θα πρέπει να είναι – ο Χάρης Ρώμας. Με την υποψηφιότητά μου, ζητώ την στήριξη και την ψήφο των Χαλανδραίων συνδημοτών μου, για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, προκειμένου να γίνω η φωνή τους στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου και να επιτύχουμε όλοι μαζί το μέλλον για ένα Χαλάνδρι στο Φως! 


Βιογραφικό Π. Σκόντζου: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Είναι απόφοιτος και ήταν υπότροφος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και είναι παράλληλα τελειόφοιτος σπουδαστής Σύγχρονης Μουσικής και Φωνητικής του Ελληνικού Ωδείου. Ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική (σαντούρι, πιάνο, κανονάκι και βυζαντινή μουσική) και είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το θέατρο στην Ριζάρειο Σχολή. Επί του παρόντος αρθρογραφεί τακτικά σε διάφορα sites για ζητήματα πολιτικής, θεσμών, δικαίου και διεθνών θεμάτων και είναι συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Μελέτης «Θουκυδίδης». 

  1. INSTAGRAM: @panos_skontzos (https://www.instagram.com/panos_skontzos/ ) 
  2. FACEBOOK (Σελίδα): Παναγιώτης Σκόντζος – Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου (https://www.facebook.com/Skontzos.Panayiotis/
  3. LINKEDIN: Panayiotis Skontzos (https://www.linkedin.com/in/panayiotis-skontzos/

Παναγιώτης Σκόντζος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλαδρίου

Χαλάνδρι στο Φως

Χάρης Ρώμας

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...