Home Αυτοδιοίκηση Το δημοκρατικό γίγνεσθαι παραπαίει στις υποδείξεις
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Το δημοκρατικό γίγνεσθαι παραπαίει στις υποδείξεις

Οι Χαλανδραίοι έδειξαν ότι επιλέγουν τη σταθερή ανάπτυξη χωρίς κομματικές παρωπίδες και υποδείξεις. Ο Συμεών Ρούσσος αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια υποψήφιος δήμαρχος χωρίς όμως να καταφέρνει να κατακτήσει την αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή, ως εκ τούτω θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Κρίστη Αγαπητού την Κυριακή 15/10/23 για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου. Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως» που συμμετέχω με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα κατάκτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 14,91, αρκετά μεγάλο για μία νέα παράταξη και δη έχοντας δεχθεί σύσσωμη επίθεση από όλους τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.

Πιστή στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στο σεβασμό της δύναμης της πλειοψηφίας και έχοντας γνώση των αυτοδιοικητικών πεπραγμένων θεωρώ ότι κάθε υπόδειξη στον δημότη του Χαλανδρίου ως κομματική εντολή προσβάλλει την αντιληπτική ικανότητα των κατοίκων της πόλης μας, της πόλης των παιδιών μας και κατακρεουργεί το δικαίωμά μας στην επιλογή. Οι δημότες άλλωστε έδειξαν ότι δεν ψηφίζουν με χρωματικά προσχήματα, αλλά επέλεξαν τον άνθρωπο που πήρε στα χέρια του μία πόλη γεμάτη συντρίμμια και σιγά σιγά με λάθη, καθυστερήσεις αλλά με πολλή αγάπη τη χτίζει και τη μεγαλώνει.

Η διοίκηση του δήμου δείχνοντας πνεύμα πολιτισμού και την εικόνα της επόμενης μέρας με όλους μας ενωμένους εξέδωσε ανακοίνωση που ζητά την ένωση κάθε δημιουργικής φωνής του Χαλανδρίου και καλεί όλοι μαζί να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα σε εποχές της αδιαφορίας, της αδιαφάνειας και του μηδενικού έργου.

Η κ. Αγαπητού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται σε νίκη (έναντι ποιου;) και λέει ότι σχεδόν έξι στους δέκα συμπολίτες είπαν όχι στο Ρούσσο μία κατά φαντασία αναλογία που δε συνάδει με την εκλογική ποσοστιαία δύναμη, ακολουθώντας όμως αυτήν την αριθμολογία διαπιστώνω ότι σχεδόν 8 στους δέκα είπαν ΟΧΙ στην κ.Αγαπητού. Το τραγελαφικό, δε, είναι ότι αναφέρεται σε προπαγάνδα του δημάρχου τη στιγμή που όλη της η προεκλογική εκστρατεία στήθηκε σε ένα ανύπαρκτο χρίσμα.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι για τους δημότες η καλύτερη λύση στις παρούσες συνθήκες είναι η επανεκλογή του ΣΥΜΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΥ. Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου δεν έχουν μικρή μνήμη, δεν ξεχνάνε και ξέρουν να διεκδικούν για το Χαλάνδρι που αγαπάμε. Η συσπείρωση στον Ρούσσο για μία αναπτυγμένη κοινωνικά δίκαιη πόλη δείχνει μονόδρομος.

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων, Blogger, από την εποχή που η ελεύθερη έκφραση φαινόταν κατάκτηση, φάνταζε αναφαίρετο δικαίωμα όλων που στα χρόνια φθίνει και χάνεται σε μία αρθρογραφία παπαγαλίστικη που ικανοποιεί την υποκρισία του φαίνεσθαι.

Related Articles

Παρέμβαση του Δήμου Χαλανδρίου σε ακίνητο ιδιοκτησίας της Αττικής οδού για την προστασία ανθρώπων και ζώων

Η πτώση κολώνας μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα σε χώρο ιδιοκτησίας και ευθύνης...

Διάλεξη για την Τεχνική Νοημοσύνη στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου – «Τεχνητή νοημοσύνη: Πλάθοντας το αύριο. Ανησυχίες και...

“Sans toit ni loi”(Δίχως στέγη, δίχως νόμο)

Μπορούμε να κάνουμε το πορτραίτο ενός κοριτσιού που είναι δύσκολο να το...

Σειρά Δράσεων και το Δεκέμβρη από τους πεζοπόρους Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου «Ο Ευριπίδης» ολοκληρώνει το πλούσιο πρόγραμμα του για...