Home Επικαιρότητα Το Χαλάνδρι ήταν είναι και θα είναι Δημοκρατική Πόλη
Επικαιρότητα

Το Χαλάνδρι ήταν είναι και θα είναι Δημοκρατική Πόλη

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να κάνεις κάτι δικό σου, όταν ειδικά δεν σου ανήκει. Θα πρέπει να πληροφορήσει κάποιος τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πως το Χαλάνδρι δεν ανήκει σε κανένα κόμμα αλλά στους δημότες του. Να του θυμίσουμε λοιπόν εμείς εδώ από αυτή την ταπεινή γωνιά, πως κανείς από τους κυρίους που θήτευσαν στον Δημαρχιακό θώκο από το 2002 μέχρι δεν κατάφεραν να κάνουν το Χαλάνδρι δικό τους.

Μετά τη μεταπολίτευση καλό θα είναι να θυμηθούν πως ο Νίκος Πέρκιζας, ήταν αυτός που βρισκόταν μπροστά σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις ενός λαού που έβγαινε από τον γύψο. Δεν είναι τυχαίο το γεμάτο συνωμοσιολογία άρθρο για τις περίφημες συναντήσεις του επί τρεις θητείες Δημάρχου Χαλανδρίου και μετέπειτα Νομάρχη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν σε ανοδικά ποσοστά.

Μια ισχυρή προσωπικότητα που περπατούσε στην πόλη, και είχε την καθολική αναγνώριση όλων, με τα αποτελέσματα του να είναι καταγεγραμμένα και μη αμφισβητήσιμα. Ο ένας από τους δυο ανθρώπους που σήκωσαν αυτό που λέμε κεντροαριστερά στην πλάτη τους, με απόλυτη επιτυχία.

Ο έτερος ο Κώστας Παττακός με την πρόσφατη δήλωση του, και τη στήριξη στον Σίμο Ρούσσο έδειξε πια πρέπει να είναι η συνέχεια σε ένα Χαλάνδρι που από το 2014 μέχρι και σήμερα είναι μια πόλη που πατάει γερά στα πόδια της.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε επίσης πως οι δυο αυτές εμβληματικές προσωπικότητες πάλευαν στην εποχή των Κενταύρων των Rangers της σκληροπυρηνικής ΟΝΝΕΔ, με τις Μανιάτικες προσλαμβάνουσες.

Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι κουβέντες που γίνονται για τις σκληρές μάχες, που γίνονταν ανάμεσα στους οπαδούς των δυο κομμάτων τότε.

Νικήτρια ήταν πάντα η Κέντρο-Αριστερά, γιατί το Χαλάνδρι ήταν είναι και θα είναι Δημοκρατική Πόλη. Δεν μασούσε ποτέ η Χαλανδραία και ο Χαλανδραίος από τραμπουκισμούς, και πάντα έδειχναν το δρόμο.

Να θυμίσουμε και κάτι άλλο που δεν έχει ειπωθεί τυχαία, ότι η πόλη μας έδειχνε πάντα τον δρόμο σε κεντρικό επίπεδο.

Κύριε Υπουργέ Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η δεξιά παράταξη εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και πήρε τη δημαρχία με τρεις θητείες δυο του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου και μια του Γιώργου Κουράση.

Δείτε λοιπόν τα πεπραγμένα τους και ελάτε να μας πείτε γιατί από το 2014 και μετά ο Δήμος Χαλανδρίου μάζεψε τα κομμάτια του βρήκε τα πατήματα του και άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο.

Κύριε Υπουργέ ασχοληθείτε με τα σοβαρά θέματα που έχετε να διαχειριστείτε, και σταματήστε να ασχολείστε με μια πόλη που δεν ξέρετε και δεν σας ξέρει. Δεν είδατε τι προκαλέσατε στην παράταξη Χαλάνδρι στο Φως, ήρθατε να προλογίσετε τον επικεφαλής της και τον χαντακώσατε τον άνθρωπο τρίτος βγήκε. Το ότι καταψηφίστηκε ακόμη και στη γειτονιά του, θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις.

Αυτά και θα επανέλθω σε νεότερη παρέμβαση μου αν με αφήσει η συντακτική ομάδα, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω ψέματα.

*άρθρο του Αόρατου Παρατηρητή που συναντιώμαστε πάλι και ασκεί το δικαίωμα της δημοσιογραφικής ανωνυμίας

Related Articles

ΟΠΕΡΑ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” του Π.Καρούσου 

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» (PROMETHEUS BOUND) Μια όπερα βασισμένη στην τραγωδία του ΑισχύλουΣυνθέτης: Παναγιώτης...

Αυστηρώς Κατάλληλο

Μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων της Ελλάδας του σήμερα, το έργο...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...

ΟΠΕΚΑ -δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις

Δωρεάν βιβλία και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις για 130.000 και 32.500 δικαιούχους αντίστοιχα, μοιράζει φέτος ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο...