Home Κοινωνία Γιατροί κατά της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων
Κοινωνία

Γιατροί κατά της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων

Δελτίο τύπου εκδόθηκε στις 18/10/2023, ημέρας κατά της εμπορίας των ανθρώπων από τους «γιατρούς κατά της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων».

Αναλυτικά:

Σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, οι Γιατροί κατά της εξαναγκαστικής αφαίρεσης Οργάνων (DAFOH) εφιστούν την προσοχή του κόσμου στην ανήθικη πρακτική της Κίνας να αφαιρεί όργανα από φυλακισμένους συνείδησης που δεν συναινούν.

«Φτάστε σε κάθε θύμα εμπορίας ανθρώπων, μην αφήσετε κανέναν πίσω», είναι το θέμα της φετινής εκστρατείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Για τον σκοπό αυτό, πρέπει να τονίσουμε, ότι για πάνω από δύο δεκαετίες, η Κίνα αφαιρεί με τη βία όργανα από ζωντανούς κρατούμενους συνείδησης και ειδικότερα από ακόλουθους του Φάλουν Γκονγκ λόγω της κρατικά εγκεκριμένης δίωξης της ομάδας.

Το σύνολο των δεδομένων που αποκαλύπτουν αυτές τις φρικτές πράξεις είναι εκτεταμένο, ξεκινώντας από την πρώτη έκθεση του 2006 ( bloody harvest ) των Kilgour και Matas και καταλήγοντας σε μια τελική απόφαση 562 σελίδων το 2020 από το Ανεξάρτητο δικαστήριο για την Κίνα ( China Tribunal ) όπου τα μέλη της επιτροπής ήταν βέβαιοι, “ομόφωνα και σίγουρα, πέρα από κάθε λογική αμφιβολία”, ότι η Κίνα ”δολοφονεί κυρίως ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ για τα όργανα τους σε μεγάλη κλίμακα και εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Το 2021, δώδεκα Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ συνυπέγραψαν ανοικτή δήλωση με την οποία ζητούν ανεξάρτητη παρακολούθηση από διεθνείς μηχανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένων των αξιόπιστων πληροφοριών που έχουν λάβει.

Δυστυχώς, η διεθνής κοινότητα έχει αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυσχερή θέση και τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ – μιας ομάδας που η κινεζική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει συστηματικά να απανθρωποποιήσει, να δαιμονοποιήσει και να καταστρέψει. Το Φάλουν Γκονγκ, μια ειρηνική βουδιστική πειθαρχία που έχει τις ρίζες της στις οικουμενικές αρχές της Αλήθειας, της Συμπόνιας και της Ανεκτικότητας και αξίζει την ίδια ευαισθητοποίηση και προστασία με εκείνη των άλλων ανθρώπινων ζωών που ο ΟΗΕ προσπαθεί να προστατεύσει.

Ο DAFOH καλεί τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσει από την Κίνα να τερματίσει αμέσως την πρακτική της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων των ακόλουθων του Φάλουν Γκονγκ και κάθε άλλου φυλακισμένου συνείδησης.

Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Κίνα να έχει ειδικό καθεστώς για να παραμελεί και να παρακάμπτει τα ηθικά πρότυπα που τα Ηνωμένα Έθνη επιθυμούν να εφαρμόσουν παγκοσμίως.

“Στην Κίνα δεν πρέπει να παραχωρηθεί καθεστώς ασύλου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Εάν η Κίνα επιθυμεί να παραμείνει κράτος μέλος των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει επίσης να συμμορφωθεί με τη μηδενική ανοχή κατά της εμπορίας ανθρώπων”.

Επικοινωνήστε με τον κ: Torsten Trey, εκτελεστικός διευθυντής της DAFOH

E: torsten.trey@dafoh.org

Αντιπρόσωπος των DAFOH στην Ελλάδα η κ. Έφη Γκανά

Ε: efi.gana@dafoh.org

Κοινή δήλωση με:

CAP Liberté de Conscience (CAP), ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη

Επικοινωνήστε με τον κ: Thierry Valle, Διευθυντής

E: contact@coordiap.com

Ρουμανική Ανεξάρτητη Εταιρεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SIRDO), ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στα Ηνωμένα Έθνη

Επικοινωνήστε με τον κ: Lucica Humenuc, Διευθύντρια

E: sirdo1@yahoo.com

Related Articles

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή στο συνεδριακό κέντρο Μεταμόρφωσης

Το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης, στο πλαίσιο του εθελοντικού...

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Βριλήσσια

Κάθε χρόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ειδικότερα, από τον Ιούλιο έως...

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030 «Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους»

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση...

ΟΠΕΚΑ -δωρεάν βιβλία και εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις

Δωρεάν βιβλία και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις για 130.000 και 32.500 δικαιούχους αντίστοιχα, μοιράζει φέτος ο ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο...