Home Αυτοδιοίκηση Σε τροχιά νέας εποχής η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου
ΑυτοδιοίκησηΧαλάνδρι

Σε τροχιά νέας εποχής η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου

Λίγο πριν την ορκωμοσία του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, η Διοίκηση του Δήμου δείχνει, ότι, η μόνη πολιτική που θα εφαρμόζεται, είναι αυτή που έχει αποδέκτη το όφελος του πολίτη. Παίρνει σαφείς αποστάσεις από οτιδήποτε, δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο στην ουσία σχέσης Διοίκησης-Δημότη και αφήνει έριδες για διαμόρφωση άλλων συμφερόντων εντός του δήμου, που επιδιώκεται από μικροπολιτική φιλοσοφία ορισμένων.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη, έγινε σαφές από τον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο, ότι, μπήκε τέλος στη σύμπραξη με την παράταξη του Νίκου Πράσσου. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μένω στο Χαλάνδρι» Ν. Πράσσος, διαμαρτυρήθηκε εντόνως για την απόφαση αυτή. Μία ένσταση που ειλικρινώς παραξενεύει, δεδομένης, όχι μόνο της αυτόνομης καθόδου του, αλλά και της έντονης κριτικής στο έργο και στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο νυν δήμαρχος. Στα μάτια του δημότη, αν μην τι άλλο, η εικόνα να θέλει κάποιος να παραμένει και να επωφελείται από όπου κατακρίνει μόνο αξιοπρεπής δεν φαίνεται.

Εν συνεχεία κατηγόρησε τον δήμαρχο για εκδίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά «η δημοκρατία δεν εκδικείται». Αναντίρρητα είναι εύηχα τα τσιτάτα, αλλά η δημοκρατία, ούτε εκδικείται, ούτε ανέχεται οτιδήποτε δε συνάδει με αρωγή και πολιτισμική ευπρέπεια. Εύλογα κάποιος απορεί, το δημοκρατικό γίγνεσθαι απειλείται από το θεαθήναι του δήθεν πολίτικαλ κορέκτ; Ή μήπως η γειτνίαση ευλογεί γένια; Άραγε ανέμενε ουδείς, ότι, θα ίδρωνε το αυτί του Σ. Ρούσσου από υποτυπώδεις ευτελείς κατηγορίες, και δη, όταν συνοδεύονται με αναφορές περί εκδίκησης; Η διαχώριση της θέσης της Αρχής του τόπου, είναι η πλήρως αναμενόμενη, αλλιώς η οιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία θα ήταν εμφανώς εμπαιγμός στον δημότη.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, αντιπαρερχόμενος τις αναφορές του Ν. Πράσσου, απάντησε «Ήταν αυτονόητο ότι τέλειωσε η σύμπραξη, αφού επέλεξε να διαχωρίσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του» και «έπειτα από την ισοπεδωτική κριτική του, έπρεπε να αποχωρήσει μόνος του ο κ. Πράσσος».

Υπερθεμάτισε, δε, στο ότι «δεν έχει να κάνει με εκδικητικότητα, αλλά αυτοδίκαια στις θέσεις που αντιστοιχούν στη δημοτική Αρχή πρέπει να είναι μέλη της διοίκησης».

Φαίνεται ότι ο Σ.Ρούσσος, επιλέγει να είναι δήμαρχος όλων των δημοτών, και όχι εξυπηρετητής οποιασδήποτε λογικής χαϊδέματος, που υποβόσκει κάθε είδους τοξικότητα σε βάρος της κατ΄ουσίαν παραγωγής έργου.

Ελπίζουμε, ότι, θέματα και αναφορές, όπως τα αναφερθέντα θα εκλείψουν. Δράσεις, έργα και μία ευρύτερη κοινωνική πολιτική, να είναι το « κύριο μενού» των ειδήσεων της πόλης. -Ίδωμεν

photo via amarysia και Αλέξανδρο Καζαντζίδη

Written by
Αθηνά Παππά

Αρθρογράφος σε θέματα οικονομικών, αυτοδιοίκησης, κεντρικής και κοινωνικής πολιτικής, μουσικής, προσώπων,

Related Articles

Μεγάλη Έκθεση Εικαστικών για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου “ΑΡΓΩ” και θεατρική παράσταση «Μότσαρτ» για Παιδιά και μεγάλους

«ΑΡΓΩ» Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έχουμε τη χαρά να σας...

Έρμαιο πρωτοφανούς αναλγησίας δημοτικοί υπάλληλοι

Αγώνες επί αγώνων με πανό και συνθήματα για τα «αναφαίρετο δικαίωμα στην...

ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν...

  «Δρολάπι» του Ευάγγελου Αυδίκου

Η Λέσχη Ανάγνωσης  του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Αργώ”   σε συνεργασία με την...